• $32,3782
  • 35,0155
  • 2326.02
  • 9089.15
14 Ağustos 2022 Pazar 09:12 | Son Güncelleme:

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi ne zaman yapılacak? TOKİ'nin sosyal konut projesi başvuruları ne zaman?

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi ne zaman yapılacak" TOKİ'nin sosyal konut projesi başvuruları ne zaman"

Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sosyal konut projesi kapsamında 81 ilde 450 ila 500 bin konut yapılacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde asgari ücretle çalışanlar da ev sahibi olabilecek. Peki TOKİ'nin sosyal konut projesi başvuruları ne zaman?

TOKİ bünyesinde yapılacak olan sosyal konut projesi hakkında müjdeli haberi Başkan Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Yapılan açıklamalara göre, Büyükşehirler başta olmak üzere 81 ilde 450 ila 500 bin konut ve iş yeri yapılması planlanıyor. Peki TOKİ 500 bin sosyal konut projesi ne zaman yapılacak, başvuruları ne zaman başlayacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hazırlanıyor. TOKİ tarafından 81 ilde 500 bin konut inşa edilmesi planlanıyor. Proje ile asgari ücretle çalışanlar da ev sahibi olabilecek. Çalışmanın detaylarını gelecek ay Başkan Erdoğan açıklayacak.

Projenin ayrıntılarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelecek ay açıklayacak.

20 YIL VADE İMKANI SAĞLANACAK

Proje ile asgari ücretle çalışanlar da artık konut sahibi olabilecek. Sosyal konut projesine hiç evi olmayanlar ile belirli gelir seviyesine sahip olanlar başvurabilecek.

Emekliler, gazi ve şehit yakınlarının yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler için de kota ayrılacak.

Ödemelerde 20 yıla kadar vade imkanı sunulacak. Yüksek inşaat maliyeti ve arsa sorununa destek ise devlet tarafından sağlanacak.

SANAYİ TESİSLERİ İNŞA EDİLECEK

Sosyal konutun yanı sıra, üretim ve istihdamı artırmak için ülkenin birçok noktasında küçük ve orta ölçekli işletmeler için sanayi tesisleri inşa edilecek. Proje sayesinde uzun vadede, düşük taksitlerle iş yeri sahibi olunabilecek.

TOKİ tarafından yapılan sosyal konut projeleri ile artan kira ve konut fiyatlarının da dengelenmesi hedefleniyor.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bakan Murat Kurum, daha önce yaptığı açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarının Başkan Erdoğan tarafından önümüzdeki ay duyurulacağını belirtmişti.

Başkan Erdoğan, 1 Ağustos günü gerçekleştirilen Kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada, 'TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız.' dedi.

Hazırlıkların bitmek üzere olduğunu belirten Erdoğan, önümüzdeki ay düzenlenecek toplantı ile detayların duyurulacağını ifade etti.

TOKİ başvuruları ise e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor.

KİMLER TOKİ BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olması şartları aranıyor.

Hayata geçirilmek üzere olan TOKİ sosyal konut projesinin başvuru şartları henüz açıklanmadı ancak Başkan Erdoğan, 'Bu proje kiraların düşmesini de sağlayacak. Şehit yakınları ve gazilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Yeni evlenecek gençlerimiz de kota sahibi olacak. Önümüzdeki günlerde detaylarını duyuracağız.' şeklinde konuştu.

  • TOKİ
  • toki başvuru
  • sosyal konut projesi
  • sosyal konut projesi başvuruları ne zaman
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı