• $32,3835
  • 35,1148
  • 2326.26
  • 9136.54
24 Şubat 2022 Perşembe 10:18 | Son Güncelleme:

Rusya bombaladı altın fiyatları fırladı! Gram altın 868 liradan işlem görüyor

Rusya bombaladı altın fiyatları fırladı!  Gram altın 868 liradan işlem görüyor

Gram altın son dakika itibarı ile 868 liradan işlem görüyor. Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlamasının ardından altın fiyatları da fırladı. Güvenli liman olan altına kayan yatırımcılar piyasaların yükselmesine neden oldu. Peki altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Çeyrek altın, tam altın ne kadar? Uzmanlara göre işlerin kötüye gitmesiyle 2 bin dolara kadar yükselecek olan ons altına paralel olarak gram altının da 900 liraya kadar yükseleceği ifade edildi. İşte 24 Şubat Perşembe güncel altın fiyatları...

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam edecek mi? Çeyrek altın, tam altın ne kadar? Rusya'nın sabah saatlerinde Ukrayna'ya hava saldırısı başlatmasıyla altın fiyatları da yükselmeye başladı. Küresel piyasada 1910 dolardan güne başlayan ons altın yüzde 1,52 artışla 1940 dolara ulaştı. İç piyasada ise dolar kuruna bağlı olarak gram altın 880 liraya yükseldi. An itibarı ile ise 868 liradan işlem görüyor. İşte son dakika altın fiyatları...

ALTIN FİYATLARI 24 ŞUBAT 2022 ANLIK

Gram altın fiyatları da hem ons altındaki yükselişten hem de doların uluslararası piyasalarda değer kazanmasından dolayı yükselişe geçti.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın bugün 868,22 liradan alınıyor, 868,31 liradan satılıyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden biri olan çeyrek altın bugün 1. 432 liradan geri alınırken aynı dakikalarda satış fiyatı ise 1.455 lirada bulunuyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın bugün 2.867 liradan alınıyor, 2.911 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL?

5 bin liranın üzerindeki konumuyla alıcısını zorlayan cumhuriyet altını ise 5 bin 718 liradan geri alınırken, 5 bin 803 liradan da satışa sunuluyor.

Maaşlara zam geliyor! 3600 ek gösterge müjdesi!

FED FAİZLER İÇİN NE KARAR ALACAK?

Yatırımcılar ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararına odaklanırken, son FOMC toplantı tutanaklarında enflasyon riskinin yukarı yönlü olduğu ve enflasyonun yüksek kalması halinde daha hızlı bir faiz artış patikasının gerekebileceği açıklandı.

Yetkililerin varlık alımlarının yakın zamanda tamamlanması gerektiği görüşünü de koruduğu belirtilen tutanaklarda, üyelerin çoğunun varlık alımlarının geçen yıl aralık ayında açıklanan takvime göre azaltılmaya devam edilmesini ve mart ayının ilk yarısında sona erdirilmesinden yana olduğu kaydedildi.

SSK'lı, Bağ-Kur'lu memur, dul, yetim herkes için için geçerli... Karşılıksız olarak 15.000 TL ödeniyor!

"GERGİNLİKLER AZALIRSA, ALTIN FİYATLARI KOLAYCA..."

Blue Line Futures baş piyasa stratejisti Phillip Streible ise vermiş olduğu yakın tarihli bir röportajda, jeopolitik gerilimlerin altının son hareketinin yaklaşık yüzde 2'sini oluşturduğunu söyleyerek, "Gerginlikler azalmaya başlarsa, altın fiyatları kolayca 1.850 dolar civarındaki desteği yeniden test edebilir" dedi.

"İŞLER KÖTÜYE GİDERSE ALTIN 2 BİN DOLARA YÜKSELEBİLİR"

Swissquote kıdemli analisti İpek Özkardeşkaya da, altının bu haftaki fiyat hareketinin Doğu Avrupa'da olanlara bağlı olacağını ifade ederek, "Sınırda sürdürülebilir bir çözüm varsa, sarı metal Ukrayna ile ilgili kazanımları hızla geri verebilir. Ancak işler kötüye giderse, altın gerektiği kadar yükselmekten çekinmeyecek ve buna 2.000 dolara yükselme olasılığı da dahil. Ama temel durum senaryosu bu değil" diye konuştu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) müjde! Çözüm sinyali geldi...

2022 İÇİN ALTIN TAHMİNİ NEDİR?

Goldman Sachs stratejistleri, yavaşlayan büyüme ve yükselen enflasyonun 2022 yılında altın için yatırım talebini artıracağını belirterek 12 aylık altın fiyatı tahminlerini ons başına 2.000 dolardan 2.150 dolara çıkardıklarını söyledi.

Genel yatırımcı beklentisinin aksine altının ABD'de faizlerin arttığı dönemde iyi bir performans gösterdiğini belirten Goldman stratejistleri, ABD büyümesindeki yavaşlama ve gelişen piyasaların dolar cinsinden alım güçlerindeki artış devam ettiği müddetçe altın fiyatlarının destek bulacağını vurguladı.

3600 ek göstergede hedefler genişledi: Maaşlar en az 1.000 TL artacak

2021 yılında altının yüksek enflasyona karşı yeterince koruma sağlamadığını belirten stratejistler, bunun büyük oranda enflasyonun geçici olarak düşünülmesinden kaynaklandığını belirtti.

Altının jeopolitik risklere karşı da etkili bir koruma olduğuna değinen stratejistler, jeopolitik risklerin doğrudan ABD ekonomisine etkisi olmadığı sürece bu korumanın daha zayıf olabileceğini dile getirdi.

Altının risk iştahının düşük olduğu zamanlarda enflasyona karşı koruma sağladığını söyleyen stratejistler, Bitcoin'in ise risk iştahının yüksek olduğu zamanlarda enflasyona karşı koruma sağladığını ifade etti.

Goldman, "Büyümedeki yavaşlamadan kaynakalanan risklere karşı portföylerini korumaya almak isteyen yatırımcılar için altında uzun pozisyonlanmak şu anki makroekonomik ortamda en etkili yol" dedi.

Kritik detay ortaya çıktı! Hem emeklilik hem de kıdem tazminatı hakkı

ORTA VE UZUN VADEDE ALTIN FİYATLARI

Fed Başkanı Jerome Powell, geçen hafta "Faizleri artırma ya da artırmama kararını Mart toplantısında vereceğiz. Faizi, Mart toplantısında artırma niyetindeyiz. Bunu yapmak için koşullar uygun, riskleri gözlemliyoruz" demişti.

Doların en çok işlem gördüğü para birimlerine karşı değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen hafta hızlı bir yükseliş kaydettikten sonra pazartesi günü yüzde 0,6 düşüş kaydederek kazançlarının önemli bir kısmını geri verdi.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, şu an için altını baskılayacak en önemli faktörün reel faizler olduğunu fakat artan enflasyondaki yükselişin devam etmesini beklediklerini belirtti. "Altın için orta ve uzun vadede görünüm yükselişe işaret ediyor" diyen Moya, kısa vadede Fed'in şahin duruşunun değerli metalin fiyatlarını baskılayacağını vurguladı.

ALTIN NEYİ BEKLİYOR

24 TV'ye önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Fed, daha kısa vadede faiz artırımlarına başlayacağının sinyalini vermesi ve Rusya-Ukrayna konusundaki jeopolitik gerginliklerin altının daha fazla gerilemesini önlediğini belirterek şunları ifade etti:

" Özelikle Fed'in mart ayında yapacağı faiz artırımının yüzde kaç olacağı önemli. Eğer enflasyonda önlenemeyecek bir yükseliş söz konusu olursa altın bundan pozitif etkilenebilir ve gram altın 850-875 seviyelerine kadar çıkabilir. Fakat 800 bandı çok önemli. Bu eşik aşılırsa yukarı yönlü bir seyir olabilir. Ancak Amerika'da enflayonu önleyici tedbirler daha şahince olursa gram altın 800 lira seviyelerinde kalabilir. Altın alıcılarının kısa vadeli değil orta ve uzun vadeli düşünmelerini daha doğru buluyorum."

FAİZ ARTIRIMI FİYATLAMASI BAŞLADI

Fed Başkan Yardımcısı Adayı Lael Brainard, ABD Senatosu'nda katıldığı oturumda, martta faiz artırımına açık olduğunun sinyalini verdi. Yıl boyunca birkaç faiz artışının öngörüldüğüne işaret eden Brainard, varlık alımları biter bitmez faiz artırımı yapabilecek durumda olacaklarını düşündüğünü söyledi. Fed yetkililerinin sözle yönlendirmeleri sonrası, tahvil piyasalarında Fed'in yüzde 97 ihtimalle martta en az 24 baz puan faiz artışına gideceği fiyatlanıyor.

ABD MERKEZ BANKASI 2022 FED TOPLANTI TARİHLERİ

2022 yılında 8 kez gerçekleştirilecek FED FOMC toplantılarının tarihleri aşağıdaki gibidir.

2022 Ocak FED toplantı tarihi 25 – 26 Ocak FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Mart FED toplantı tarihi 15 – 16 Mart FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Mayıs FED toplantı tarihi 3 – 4 Mayıs FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Haziran FED toplantı tarihi 14 – 15 Haziran FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Temmuz FED toplantı tarihi 26 – 27 Temmuz FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Eylül FED toplantı tarihi 20 – 21 Eylül FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Kasım FED toplantı tarihi 1 – 2 Kasım FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

2022 Aralık FED toplantı tarihi 13 – 14 Aralık FOMC toplantısı (Federal Rezerv Açık Piyasa İşlemleri Komitesi)

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi