• $32,3726
  • 35,0331
  • 2325.15
  • 9141.9
22 Mart 2022 Salı 15:26 | Son Güncelleme:

Türkiye'ye çağrıda bulundu: Petrol, gaz, demir, altın...

Türkiye'ye çağrıda bulundu: Petrol, gaz, demir, altın...

Kongo Cumhuriyeti Özel Ekonomik Bölgeler Bakanı Emilie Ososo, er altı ve üstü zenginliklerini Türkiye ile değerlendirmek istediklerini belirterek, "Bizim elimizde kaynaklar var, bunları kullanıp geliştirmek istiyoruz. Petrol, gaz, demir, altın, magnezyum, bakır gibi yeni teknolojilerde kullanılan tüm ham maddeler toprağımızın altında bulunuyor, bunları kullanmamız lazım." dedi.

Kongo Cumhuriyeti Özel Ekonomik Bölgeler Bakanı Emilie Ososo, ülkesine gelecek Türk firmalarına kolaylık sağlayacaklarını belirterek, "4 yeni şehir inşa edilecek. Biz şirket arıyoruz. O şirket gelsin tüm şehri kursun. Bu firmalara 10 yıl boyunca vergi muafiyeti söz konusu olacak." dedi.

Dünya Sektörler Arası İşbirliği Forumu kapsamında Ankara'da bulunan Ososo, AA muhabirine, Türkiye-Kongo ekonomik ilişkilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye ile ekonomiden sağlığa, sigortadan tarıma kadar tüm alanlarda çalışmak istediklerini ifade eden Ososo, Kongo topraklarının çok zengin olduğunu söyledi. Bu zenginliği kullanmak istediklerini vurgulayan Ososo, yeni şehirler kurmayı planlandıklarını bildirdi. Ososo, "4 yeni şehir inşa edilecek. Biz şirket arıyoruz. O şirket gelsin tüm şehri kursun. Şehirlerde sanayi bölgeleri, ticarethaneler, tarım alanları, banka, okul, hastane gibi alanlar olacak. Burayı inşa eden Türk firmalarına ayrımcılık ve kolaylık sağlayacağız." diye konuştu.

Türk firmalardan sadece şehirlerin inşasını değil, yapılacak alanların işletilmesini de istediklerine dikkati çeken Ososo, sağlayacakları kolaylıkları şöyle anlattı:

"Ülkemizde çok sayıda Türk firması var ama yeni gelenlere çok daha özel muamelede bulunacağız. Bu firmalara 10 yıl boyunca vergi muafiyeti söz konusu olacak. Bu 4 şehrin inşası için Türkiye'den gelen mallardan da herhangi bir vergi alınmayacak. İş gücü olarak Türkiye'den gelen çalışanlardan gelir vergisi talep edilmeyecek."

- "ELİMİZDEKİ KAYNAKLARI KULLANIP GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Ososo, ülkesine güvenlik güçleri dışındaki tüm nitelikli meslek gruplarının gelmesini beklediklerini ve gelenlerin de yerli halkı eğitmesini planladıklarını dile getirdi.

Kongo'nun yer altı ve üstü zenginliklerini Türkiye ile değerlendirmek istediklerini belirten Ososo, şunları kaydetti:

"Amacımız elde ettiğimiz ürünleri ham madde haline dönüştürmek ve ihraç etmek. Bizim elimizde kaynaklar var, bunları kullanıp geliştirmek istiyoruz. Petrol, gaz, demir, altın, magnezyum, bakır gibi yeni teknolojilerde kullanılan tüm ham maddeler toprağımızın altında bulunuyor, bunları kullanmamız lazım."

Ososo, ülke halkını doyurmak için 1 milyar avrodan fazla para harcadıklarını ifade ederek, yumurta, domates gibi günlük kullanılan ürünleri bile ithal ettiklerini, bunları kendi ülkelerinde üretmek istediklerini sözlerine ekledi.

Asgari ücrete ikinci zam olacak mı? Bakan Bilgin açıkladı

Yerli otomobil TOGG için net tarih... Seri üretime geçiyor

Bakan Dönmez tarih verdi! Yavuz'a kritik görev

Türkiye Şampiyonlar Ligi'nde! Dünyada sayılı ülke bunu yapabiliyor

Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Emekli olmadan çift tazminat hakkı!

O ülkede bir ilk olacak! "Hayalet Yarasa" ismi verildi

Enerjide rota değişiyor... En iyi seçenek Türkiye!

  • Kongo Cumhuriyeti Özel Ekonomik Bölgeler Bakanı Emilie Ososo
  • türk firmalarına çağrı
  • yeraltı yerüstü yatırımları
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi