• $ 5,6925
  • € 6,376
  • 259.726
  • 101725
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat

Gelinim Mutfakta yarışmasında gün birincisi açıklandı

Gelinim Mutfakta puan durumu her gün araştırılıyor. Gelinim Mutfakta’da bugün kim birinci oldu?

18 Nisan günü ekrana gelen 284. bölümde en yüksek puanı alan Gülcan çeyrek altının sahibi oldu.

GELİNİM MUTFAKTA DÜN GÜNÜN BİRİNCİSİ KİM OLDU?

Gelinim Mutfakta'nın günün en yüksek puanını alan gelin 17 puanla Ezgi oldu. Günün en düşük puanını ise 8 puanla Güngör aldı. Gelinim Mutfakta'da günün birincisi Ezgi çeyrek altının sahibi oldu.

Sevim Kaynana:

Güngör: 4 puan (kendi gelini)

Ezgi: 2 puan

Gülcan: 1 puan

Meltem: 5 puan

Reyhan Kaynana:

Ezgi: 5 puan (kendi gelini)

Güngör: 2 puan

Gülcan: 3 puan

Meltem: 1 puan

Besime Kaynana:

Gülcan: 4 puan (kendi gelini)

Ezgi: 5  puan

Meltem: 2 puan

Güngör: 1 puan

Handan Kaynana:

Meltem: 2 (kendi gelini)

Gülcan: 3 puan

Ezgi: 5 puan

Güngör:  1

 

Yarışmacıların toplam puanları şöyle;

Gülcan: 34

Güngör 34

Ezgi: 41

Meltem: 28
 

17 NİSAN GÜNÜN YEMEĞİ PİRİNÇ SALATASI

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

3 su bardağı sıcak su

2 çay kaşığı Tuz

 

Salata Malzemeleri:

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

1 kutu konserve mısır

1 kavanoz karışık konserve garnitür (bezelye, havuç, patates)

7-8 adet salatalık turşusu ( isteğe bağlı)

2 adet konserve kırmızıbiber

Yarım limon suyu

1 çay kaşığı Tuz

 

Yapılışı:

Pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.

Ilık suda ıslatıp 10 dk. bekletin, tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.

Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun.

Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin.

Pişen pilavı kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar dinlendirin.

Pilav dinlenirken maydanoz, dereotu, biber ve salatalık turşularını doğrayın.

Karışık garnitürü ve mısırı süzün, hazırladığınız tüm malzemeyi ılık pilava ilave edin, tuz ve limon suyu ile lezzetlendirin.

Kek kalıbını sudan geçirin, hazırladığınız salatayı içine doldurun, kaşık yardımıyla bastırın. Kek kalıbındaki salatayı tabağa çevirerek servis yapın.

Son dakika haberleri, son dakika haber, son dakika gelişmeleri
Son dakika haberleri

<p>Nesli tükenme tehlikesi altında olan alacasansarları Samsun’da görüldü. Samsun Vezirköprü ilçesin

Nesli Tehlikede Olan Alacasansarları Elleriyle Besliyor

İşsizlik maaşı için şart koşulan 120 günlük 'prim ödeyerek sürekli çalışma' maddesi değiştiriliyor

Kediden kurtarıp, bakımını yaptığı yavru karga yanından ayrılmıyor

iPhone'larda yeni dönem: Müzik paylaşımı