Fatih Ürek’in eğlenceli sunumu ile hafta içi her gün Kanal D ekranlarında yayınlanan yarışma programı Gelinim Mutfakta tüm hızıyla devam ediyor. Gelinlerin yarıştığı, kayınvalidelerin puan verdiği yarışma programı Gelinim Mutfakta’da 20 Şubat günün birincisi ve puan durumu merak ediliyor. Gelinim Mutfakta 20 Şubat çeyrek altını kazanan gelin Nergis oldu. Aldığı 15 puanla gün birincisi olan Nergis haftanın ortasında çeyrek altını yakasına taktı.
20 ŞUBAT GELİNİM MUTFAKTA GÜNÜN BİRİNCİSİ KİM OLDU?
Gelinim Mutfakta 20 Şubat çeyrek altını kazanan gelin Nergis oldu. Aldığı 15 puanla gün birincisi olan Nergis haftanın ortasında çeyrek altını yakasına taktı. Gelinim Mutfakta 20 Şubat günü, Bircan aldığı 14 puan alarak günün ikinicisi olurken, aldığı 10 puanla Ezgi günün en düşük puanını alan gelini oldu.
19 ŞUBAT GELİNİM MUTFAKTA GÜNÜN BİRİNCİSİ KİM OLDU?
Bugün 14 puan alarak günün en yüksek puanını alan Nergis günün birincisi ve çeyrek altının sahibi oldu. Bugün 2. olan gelin adayı ise 13 puanla Gülcan oldu. Ezgi 11 puan alarak 3. olurken yeni gelin Bircan 9 puanla sonuncu oldu. Nergis bu haftaya iyi başladı ve ilk 2 günde 2 çeyrek altın kazanmayı başardı.
GELİNİM MUTFAKTA 19 ŞUBAT GÜNÜN PUANLAMASI
Gelinim Mutfakta 19 Şubat günün puanlaması başlıyor. Kayınvalidelerin vereceği puanların ardından günün birincisi ve çeyrek altının sahibi belli olacak. Gelinim mutfakta yarışmasında dün en yüksek puanı alan ve çeyrek altının sahibi olan gelin Nergis olmuştu. İşte günün puanlaması…
Dilek Hanım’ın Puanlaması:
Ezgi: 3 puan
Bircan: 3 puan
Nergis: 5 puan
Gülcan: 1 puan
Reyhan Hanımın Puanlaması:
Ezgi: 1 puan
Gülcan: 4 puan
Bircan: 3 puan
Nergis: 5 puan
Besime Hanımın Puanlaması:
Ezgi: 5 puan
Gülcan: 3 puan
Bircan: 2 puan
Nergis: 1 puan
Filiz Hanımın Puanlaması:
Ezgi: 2 puan
Gülcan: 5 puan
Bircan: 1 puan
Nergis: 3 puan
GELİNİM MUTFAKTA 19 ŞUBAT GÜNÜN YEMEĞİ
19 Şubat gelinim mutfakta günün yemeği belli oldu. Bugün gelinler yarışmada milföy sarma but yapacak. Merak edenler için günün yemeğinin malzemeleri şu şekilde;
Malzemeler:
6 adet tavuk but,
2 adet milföy
2 Dilim tost ekmeği
Bir yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
Bir diş sarımsak
1 avuç ceviz
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam kimyon
Çeyrek Su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
Yemeğin yapılışında gelinler öncelikle acılı ezme hazırlayacak. Daha sonra şeritler halinde kestikleri milföy hamuruna acılı ezmeyi sürecek ve içine tavukları sardıktan sonra fırın tepsisine yerleştirecek. Milföy hamurlarının üzerine yumurta sarısı ve Susam da eklendikten sonra fırına verilecek.