• $32,3841
  • 35,0479
  • 2326.44
  • 9142.4
24 Mart 2021 Çarşamba 11:44 | Son Güncelleme:

Android Sistem WebView ne işe yarar, nasıl etkinleştirilir? Android Sistem WebView nedir?

Android Sistem WebView ne işe yarar, nasıl etkinleştirilir" Android Sistem WebView nedir"

Android Sistem Webview bugün telefon ve tabletlerde yaşanan bir sorun ile birlikte gündeme geldi. Google sorunun Android Sistem Web'ten kaynaklandığını belirtmesi üzerine araştırmalar hız kazandı. Konu ile ilgili Android Sistem WebView neden devre dışı bırakıldığı ve etkinleştirilmediğidir (nasıl etkinleştirilir) soruların yanıtları merak konusu oldu.

Android telefonların ve tabletlerin sahipleri bazen uygulamalar listesindeki Android Sistem Webview'de yer almaktadır. Bugün gündeme gelen Android telefonlarda garip bir hata oldu. Kullanıcılar uygulamaların sık sık çöktüğünü belirtirken google problemin Android Sistem WebView olduğunu açıkladı. Söz konusu bu sistem ile ilgili araştırma yapanlar "Android Sistem WebView nedir, ne işe yarar, nasıl etkinleştirilir?" sorusuna yanıt arıyor.

Bugün, 23 Mart 2021, uygulamaların durdurulmasıyla ilgili bir soruna neden olan büyük bir çökme olduğunu tespit etti. Ardından Google sorunu çözdüğünü duyurdu. Nedeni, Android Sistem Web Görünümü uygulamasıyla ilgili bir şeydir. Olası bir çözüm, güncellemeleri bu uygulamaya geri almaktır:

Ayarlar - Uygulamalar'a gidin, bu uygulamayı bulun ve parametrelerini açın. Bazen uygulama ayarlarında, bazen - ekrandaki ek menüde güncellemeleri silme seçeneği vardır.

WebView for Android, Chrome'un teknolojisinin diğer Android uygulamalarının web içeriğini göstermesini sağlayan temel bir parçasıdır. Bu özellik hemen hemen tüm cihazlara önceden yüklenmiş olarak gelir ve yalnızca gerektiğinden eminseniz güncellenmeli veya kurulmalıdır.

Eğer sizde bir android tabanlı cep telefonu kullanıyorsanız, android tabanlı telefonların işletim sistemi, menü farklılıkları olduklarını da göreceksiniz. Lollipop, Jelly Bean, KitKat gibi sürüm farklılıkları denk gelmektedir.

ANDROİD SYSTEM WEBVİEW NEDİR?

Android Sistem Web Görünümü, uygulamalar içindeki bağlantıları (siteleri) ve diğer web içeriğini açmanıza izin veren bir sistem uygulamasıdır.

System WebView uygulaması cihazınız da gömülü olarak gelen bir sistem uygulamasıdır. Bu sistem uygulaması içeriğinde ki kod parçacıkları sayesinde Android herhangi bir kullandığınız uygulamanın içindeki gömülü Tarayıcı veya internete bağlanan bir alışveriş uygulaması gibi internetten veri alan bütün uygulamaların sorunsuzca web içeriğini size aktarmasını sağlayan Chrome tarafından desteklenen bileşendir.

ANDROİD SYSTEM WEBVİEW NEDEN SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR?

Uygulamanın güncellenmesi tabii ki her zaman kullanıcıların yararına yapılan bir işlem, unutmamak gerekir ki Teknoloji dünyasında her şeye her zaman yeni bir açık bulunabilir ve bu açıklar şirketler tarafından kapatılmak zorundadır. Google'da bu açıkları kapatmak adına olsun, web içeriğini size daha iyi aktarmak için olsun uygulamayı sürekli güncelliyor.

ANDROİD SYSTEM WEBVİEW NASIL ETKİNLEŞTİRİLİR?

Android 7 Nougat ile başlayarak, artık kullanılmıyor ve varsayılan olarak devre dışı bırakılıyor. Artık aynı görevler Google Chrome mekanizmaları veya uygulamaların yerleşik araçları aracılığıyla gerçekleştiriliyor, yani. açmaya gerek yok.

Android telefon kullanıcıları çeşitli uygulamaların sık sık çökmesine neden olan sinir bozucu bir hatayla uğraşıyorlar. Reddit'te paylaşılan bir gönderiye göre bu sorun Samsung'un Galaxy S21 gibi üst düzey telefon modellerini etkiliyor görünüyor. Bununla birlikte bazı Xiaomi kullanıcıları, ayrıca HTC ve birkaç farklı markanın daha telefonunu kullanan tüketicilerin de şikayetleri var. Problemin kaynağı ise Android Sistem WebView uygulaması.

WebView, Android işletim sisteminde ön yüklü olan ve uygulama içi web tarayıcılarının kullanılmasını sağlayan bir sistem dosyası.

Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada, "Uygulamaların çökmesine neden olan problemin farkındayız. WebView ile ilgili düzeltme çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Bu arada Samsung Galaxy akıllı telefonda veya başka bir Android telefonda bu sorunu yaşıyorsanız, Android WebView güncellemesinin kaldırılması öneriliyor. Play Store'da WebView uygulamalasını aratın. Uygulamayı bulduktan sonra kaldır seçeneğine tıklayarak, Android Sistem WebView'ı kaldırabilirsiniz.

Samsung Galaxy akıllı telefon veya başka telefonlarda şu yolu da kullanabilirsiniz:

-Ayarlar>Uygulamalar>Android Sistem WebView'a tıklayın.

-Açılan sekmede üst kısımda bulunan üç noktaya tıklayın.

-Güncellemeleri kaldırı tıklayın.

-İşlemi onaylayın ve telefonunuzu yeniden başlatın.

Bu bahsettiğimiz işlem aşağı yukarı neredeyse tüm Android telefonlarda benzerdir.

Sadece güncellemeleri kaldırmanız yeterli. Eğer Android WebView uygulamasını devre dışı bırakırsanız, birçok uygulamada sorunlar yaşayabilirsiniz.

Eğer bu işlem işe yaramazsa, Chrome tarayıcısının güncellemesini kaldırabilirsiniz. Ancak bu durum Android 10'un altındaki Android sürümleri için geçerli.

  • Android telefonları
  • Android
  • Uygulama
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi