• $32,3835
  • 34,9979
  • 2326.15
  • 9091.63
9 Mart 2022 Çarşamba 11:43 | Son Güncelleme:

İşte Apple etkinliğinde tanıtılan tüm yeni ürünler! Yeni iPhone SE, M1 Ultra, iPad Air 5...

İşte Apple etkinliğinde tanıtılan tüm yeni ürünler! Yeni iPhone SE, M1 Ultra, iPad Air 5...
Aksam.com.tr - Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kısa bir süre önce ‘Peek Performance' sloganıyla gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde tüm yeni ürünlerini görücüye çıkardı. Tanıtılan ürünler arasında; uzun süredir merakla beklenen yeni iPhone SE, M1 Ultra işlemci, 5. nesil iPad Air, Mac Studio bilgisayar ve yeni Studio Display monitör de yer aldı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, kısa bir süre önce 'Peek Performance' sloganıyla gerçekleştirdiği canlı etkinlikte tüm yeni ürünlerini tanıttı. Görücüye çıkarılan ürünler arasında; yeni iPhone SE, M1 Ultra işlemci, 5. nesil iPad Air, Mac Studio bilgisayar ve yeni Studio Display monitör de yer aldı. Özellikle yeni nesil iPhone SE, rekabetçi özellikleriyle dikkatleri üzerine topladı.

Aktarılan detaylara göre; yeni nesil iPhone SE, gücünü Apple'ın geliştirdiği A15 Bionic çipten alıyor. 5G bağlantı desteği bulunan cihaz, 'Neural Engine' ekran kartını kullanıyor. Ürün, 4.7 inç büyüklüğünde Retina HD ekran teknolojisiyle geliyor. IP67 suya ve toza dayanıklılık sertifikası bulunan telefon, şirketin en yeni nesil akıllı telefon serisi 'iPhone 13' ile aynı ekranı kullanıyor.

Apple, yeni iPhone SE'nin ekranı ve arka gövdesinin bugüne kadar piyasaya sürülen en güçlü camlar olduğuna işaret ediyor. Şirket ayrıca, iPhone SE 3'ün 6 çekirdekli işlemcisi sayesinde iPhone 8'den 1.8 kat daha hızlı işlem yaptığını dile getiriyor. Cihazın 16 çekirdekli ekran kartı ise saniyede 15.8 trilyon işlem yapabiliyor. Apple, ürünün ekran kartı performansının da iPhone 8'den 26 kat daha hızlı olduğunu söylüyor.

Bununla birlikte; iPhone SE 3, 12 MP çözünürlük sunan tek bir arka kamerayla geliyor. "Smart HDR 4" teknolojisini destekleyen kamera, ten rengini bozmadan fotoğrafların renk ve kontrastını çok daha canlı bir hale getirebiliyor. 'ISP' teknolojisi ise videolarda da aynı performansın elde edilebilmesini mümkün kılıyor. Touch ID teknolojisini destekleyen telefonun, uzun yıllar iOS güncellemesi alacağı ifade ediliyor.

İŞTE YENİ iPHONE SE AKILLI TELEFON MODELİNİN TÜRKİYE FİYATLARI!

Öte yandan; Apple, cihazın Türkiye pazarındaki ön sipariş tarihini 18 Mart, satış tarihini ise 25 Mart olarak açıkladı. Ürün; kırmızı, siyah ve beyaz olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle piyasaya sürüldü. Cihazın başlangıç fiyatının ise 10,999 TL olduğu görüldü.

-64 GB depolama alanına sahip iPhone SE 3: 10,999 TL

-128 GB depolama alanına sahip iPhone SE 3: 11,899 TL

-256 GB depolama alanına sahip iPhone SE 3: 13,699 TL

YENİ iPAD AİR, "M1" İŞLEMCİYLE GELİYOR

Yeni nesil iPad Air da etkinlikte tanıtılan ürünler arasında yer aldı. M1 işlemciyle gelen cihazın, en çok satan Windows dizüstü bilgisayarlardan 2 kat daha hızlı olduğu belirtildi. Apple, ürünün rakip Windows bilgisayarlardan yüzde 60 daha hızlı ekran kartı performansı sunduğuna işaret etti. 'Storyboards' özelliği ve 'iOS 15' işletim sistemiyle kutusundan çıkacak olan tabletin, 12 MP çözünürlüğünde geniş açılı bir ön ve arka kameraya ev sahipliği yaptığı görüldü.

5G bağlantı desteği bulunan ve ikinci nesil 'Apple Pencil'ı destekleyen iPad Air 5; uzay grisi, pembe, mor, mavi ve yıldız ışığı olmak üzere toplam 5 renk seçeneğiyle kullanıcı beğenisine sunuldu. Yüzde 100 geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilen cihaz, 10,699 TL'den başlayan fiyatlarla piyasaya sürüldü. Satış tarihi henüz belli olmayan tabletin fiyatlarının, Wi-Fi desteği veya hem Wi-Fi hem de hücresel veri desteğinin tercih edilmesi durumunda değişiklik gösterebileceği ifade edildi.

-64 GB depolama alanına sahip iPad Air 5: 10,699 TL

-64 GB depolama alanına sahip ve Wi-Fi+Hücresel Veri destekli iPad Air 5: 13,299 TL

-256 GB depolama alanına sahip iPad Air 5: 13,299 TL

İŞTE MAC STUDIO BİLGİSAYARIN TÜM ÖZELLİKLERİ!

Oldukça kompakt bir tasarıma sahip olan yeni Mac Studio bilgisayar ise yüksek performans vadeden 'M1 Max' ve yeni 'M1 Ultra' işlemci seçenekleriyle geldi. Apple; Mac Studio'nun, bu kadar performansı bu kadar kompakt bir gövdeye sığdıran ilk bilgisayar olduğuna işaret etti. 7.7 inçlik genişliğe ve 3.7 inçlik uzunluğa sahip olan ürünün, merkezdeki ısıyı hava şeklinde arka gövdesindeki geniş ızgaralardan dışarı verebildiği ve böylece soğutma performansını artırarak çok daha sessiz çalışabildiği belirtildi.

4 adet Thunderbolt 4 girişi, 2 adet USB-A girişi, 1 adet HDMI girişi ve 1 adet 3,5 mm jak girişi bulunan Mac Studio, Wi-Fi 6 ve Bluetooth 5 bağlantı teknolojileri desteğiyle kullanıma sunuldu. Şirket; M1 Max'ın Mac Pro'dan 2.5 kat daha hızlı, M1 Ultra'nın ise Mac Pro'dan 3.8 kat daha hızlı olduğunu dile getirdi. M1 Max işlemciye sahip olan modelin, ön gövdesinde 2 adet USB Type-C girişi bulundurduğu görüldü. M1 Ultra işlemciye sahip olan model ise ön gövdesinde 2 adet Thunderbolt 4 girişi ile geldi.

-M1 Max işlemcili Mac Studio'nun başlangıç fiyatı: 35,999 TL

-M1 Ultra işlemcili Mac Studio'nun başlangıç fiyatı: 69,999 TL

M1 ULTRA, MAC CİHAZLARA DAHA YÜKSEK PERFORMANS GETİRECEK

Apple, yeni Mac Studio ile birlikte M1 Ultra işlemcisini de görücüye çıkarmış oldu. M1 Ultra'nın, selefinden 8 kat daha hızlı olduğu belirtildi. Daha yüksek performansa ihtiyaç duyan kullanıcılar için geliştirilen işlemcinin, güç verdiği cihazlara yüzde 90 daha yüksek performans getireceği ifade edildi. 20 çekirdekli işlemcinin, 64 çekirdekli bir ekran kartına ev sahipliği yaptığının da altı çizildi.

Apple, M1 Ultra'nın saniyede 22 trilyon işlem yapabildiğine işaret etti. Yonga setinin ayrıca; 200W daha az güç kullanarak, mevcut ekran kartlarıyla aynı performansı sunabildiği belirtildi.

STUDIO DISPLAY, DUDAK UÇUKLATAN BİR BAŞLANGIÇ FİYATI İLE GELDİ

Etkinlikte tanıtılan son ürün ise Studio Display monitör oldu. Yüksekliği ve eğimi ayarlanabilen monitör, 27 inçlik bir panelle geldi. 30 dereceye kadar eğim sağlanabilen üründe; TrueTone desteği, 14.7 milyon piksel ve 5K retina bulunduğu belirtildi. İçerikleri yansıtmayan panelin ayrıca, nano doku cam özelliğine sahip olduğu dile getirildi.

A13 Bionic çipten güç alan monitör, 12 MP çözünürlük sunan ultra geniş açılı bir ön kamera ve iPad'teki ses sistemiyle donatıldı. Kullanıcıların; ses sisteminde, 6 hoparlörlü uzamsal ses desteğine ve 3 yönlü mikrofon desteğine erişebildiği kaydedildi. Hoparlörlerde, Dolby Atmos ses desteği bulunduğunun da altı çizildi. Monitörün arka gövdesinde 3 adet USB Type-C girişi ve 1 adet Thunderbolt bağlantı noktası bulunduğu görüldü.

Apple ayrıca, bir Mac bilgisayara tek seferde 3 adet Studio Display ekran bağlanabileceğine işaret etti.

-Standart camlı Studio Display ekranın başlangıç fiyatı: 27,999 TL

-Nano camlı Studio Display ekranın başlangıç fiyatı: 32,499 TL

  • apple
  • peek performance
  • apple etkinliği
  • apple yeni ürünler
  • apple tüm yeni ürünler
  • iphone se 3
  • yeni iphone se
  • iphone se türkiye fiyatları
  • mac studio
  • studio display
  • m1 ultra
  • ipad air 5
  • yeni ipad air
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı