• $32,3316
  • 35,1614
  • 2300.86
  • 9054.56
2 Kasım 2021 Salı 10:55 | Son Güncelleme:

Elon Musk tarafından geliştirilen 5 çılgın proje

Aksam.com.tr - Doğa Yurduneri

Yaptığı açıklamalarla sık sık teknoloji basınının gündemine oturan Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, farklı alanlarda yaptığı projelerle de sıklıkla adından söz ettiriyor. Musk önderliğinde geliştirilen projeler, yüksek hızlı tren ve insansı robottan Mars'ta koloni kurmaya kadar oldukça geniş bir yelpazeye yayılıyor. İşte Elon Musk'ın en çılgın 5 projesi...

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucu CEO'su Elon Musk, yaptığı açıklamalarla sık sık teknoloji basınının gündemine oturuyor. Dünyaca ünlü CEO, farklı alanlarda altına imzasını attığı projelerle de sıklıkla adından söz ettiriyor. Söz konusu projeler, yüksek hızlı tren ve insansı robot üretiminden Mars'ta koloni kurmaya kadar oldukça geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Pek çok alanda girişimi bulunan Musk'ın projelerini, belli bir sayıyla sınırlamak mümkün olmasa da Musk önderliğinde geliştirilen projelerden bazıları, özellikle geleceğe yönelik potansiyelleri dolayısıyla çok daha fazla ön plana çıkıyor. İşte Elon Musk'ın en çılgın 5 projesi...

İŞTE ELON MUSK ÖNDERLİĞİNDE GELİŞTİRİLEN 5 ÇILGIN PROJE!

1-MARS'TA YAŞAM KURMAK

"Amaç servetimin yarısıyla dünyadaki sorunları çözmek; yarısıyla da Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurmak" diyen Elon Musk, kızıl gezegende koloni kurarak insan yaşamını Mars'a götürmek istiyor. Dünyaca ünlü CEO'nun, geçen yılın Aralık ayında 6 yıl içerisinde Mars'a insan göndermenin mümkün olduğuna inandığını dile getirdiği de biliniyor. Bu yılın Ocak ayında ise Mars'ta kurulacak koloni için tüm mülklerini satmayı düşündüğünü açıklayan Musk, söz konusu görevin oldukça tehlikeli olabileceğinin farkında olduğunu da sıklıkla yineliyor.

2-NEURALİNK İLE BEYNE ÇİP TAKMAK

Elon Musk ve sekiz nörolog tarafından implante edilebilir beyin-bilgisayar arayüzleri geliştirmek amacıyla 2016'da San Francisco'da kurulan Neuralink, ilk kez 2020 yılının Ağustos ayında bir domuz üzerinde tanıtılmıştı. İnsan beynini doğrudan bir bilgisayara bağlayan bir teknoloji üzerinde çalışan şirket, daha sonra geliştirdiği arayüzü bir maymun üzerinde de görücüye çıkarmıştı. 9 yaşındaki Pager isimli makak maymunu, söz konusu teknoloji aracılığıyla yalnızca düşünce gücünü kullanarak 'Pong' isimli bir video-oyununu oynamıştı. Bununla birlikte maymun, oyun oynarken bir kontrol kolu kullanmaya ihtiyaç duymamıştı.

Musk ise ilk Neuralink ürününün, felçli bir bireyin akıllı telefonunu başparmak kullanan birine göre daha hızlı kullanmasını mümkün kılacağını söylüyor. Daha sonraki sürümlerin ise beyindeki Neuralink'lerin sinyallerini bedendeki Neuralink'lere yönlendirebileceği ve böylece, örneğin, belden aşağısı felçli kişilerin tekrar yürümesinin de mümkün hale geleceği ifade ediliyor. Dünyaca ünlü CEO, sık sık Neuralink'in 'Süper İnsan'a giden yol olabileceğini de ima ediyor.

3-SOLARCİTY İLE EVLERE GÜNEŞ PANELLERİNDEN ÇATI ÜRETMEK

Elon Musk, SolarCity projesiyle de güneş enerjisinin doğru bir şekilde değerlendirilmesine yönelik hamleler yapıyor. Dünyaca ünlü CEO, proje kapsamında evlere güneş panellerinden çatı üretmeyi hedefliyor. Söz konusu çatıların; güneş paneli bulundurmak yerine, doğrudan güneş paneli işlevi göreceği belirtiliyor. Bu çatıların kurulum, bakım ve verim açısından çok daha tercih edilebilir bir çözüm olacağını söyleyen Musk, müşterilerin isteği doğrultusunda farklı tasarımlarda çatıların üretilebileceğine de işaret ediyor.

4-STARLİNK İLE TÜM DÜNYAYA YÜKSEK HIZDA UYDU İNTERNETİ HİZMETİ VERMEK

Starlink, Elon Musk liderliğindeki uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in en çok öne çıkarılan projelerinden biri olma niteliği taşıyor. Proje, temel olarak SpaceX tarafından uzaya fırlatılan birbirine bağlı binlerce uydu aracılığıyla tüm dünyaya düşük maliyetli ve çok daha hızlı uydu interneti hizmeti sunmayı hedefliyor. Şirketin, şu ana kadar yörüngeye binden fazla uydu fırlatmış olduğu biliniyor. 2024 yılına kadar ise 4 bin 425 tane daha uydu fırlatılması planlanıyor. SpaceX, yörüngenin çevresinde büyümeye devam eden uydu takımyıldızındaki uydu sayısını 30 bine tamamlamayı amaçlıyor.

Musk ayrıca, Starlink internet hizmetinin 2021 yılı sonuna kadar tamamen mobil hale gelmesini istiyor. Bu sayede Starlink'in, hareket edebilen araçlara da entegre edilebileceği belirtiliyor. Mevcut Starlink terminallerinin Tesla araçlar için fazla büyük olduğunu belirten Musk'ın Starlink'in kullanılmasını hedeflediği hareketli araçlar arasında; uçak, karavan, kamyonet ve gemiler de yer alıyor.

5-İNSANSI ROBOT TESLA BOT

Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, yapay zeka destekli bir insansı robot üzerinde de çalışıyor. 'Tesla Bot', tehlikeli ve sıkıcı görevleri insanlar için yapmak üzere tasarlanıyor. Robotun dost canlısı olmasının hedeflendiğine işaret eden Musk, Tesla Bot'un kullanıcıların alt etmesine yetecek kadar yavaş ve hafif olacağı konusunda da teminat veriyor.

Şu ana kadar paylaşılan detaylara göre; yapay zeka tabanlı bir sistemden güç alacak olan Tesla Bot, adım adım talimatlarla yönlendirilmek zorunda kalmadan gezinebilecek ve verilen görevleri yerine getirebilecek. Tesla, robot gövdesinde oldukça hafif materyaller kullanacak. Bu sayede Tesla Bot, yaklaşık 173 cm uzunluğunda ve 57 kilogram ağırlığında olacak. Robotun yüzünde, önemli bilgileri görüntülemek için kullanabileceği bir ekran da yer alacak. İnsansı robot ayrıca, ortalama bir insanın yürüme hızından biraz daha hızlı olacak şekilde saatte 8 km hızla hareket edebilecek ve yaklaşık 21 kilograma kadar yükleri taşıyabilecek.

  • elon musk
  • elon musk projeleri
  • elon musk projesi
  • tesla bot
  • tesla insansı robot
  • solarcity
  • elon musk mars
  • neuralink
  • starlin
  • spacex starlink
  • uydu interneti
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'