• $32,362
  • 34,9746
  • 2324.89
  • 9079.97
18 Ocak 2021 Pazartesi 18:53 | Son Güncelleme:

CİMER başvuru takip sorgulama! CİMER nedir, şikayet nasıl yapılır, sonucu ne oluyor?

CİMER başvuru takip sorgulama! CİMER nedir, şikayet nasıl yapılır, sonucu ne oluyor"

Vatandaşın istek, talep, öneri vb. ilgili bildirimlerini Türkiye Cumhuriyeti tarafından doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlanan İletişim Merkezine iletebiliyor. Bu sisteme CİMER adı veriliyor. Aynı zamanda bir diğer şikâyet, istek ve dilek iletişim merkezi olan doğrudan Cumhurbaşkanlığına bağlı olan CİMER nedir, şikayet nasıl yapılır, sonucu ne oluyor? İşte CİMER başvuru takip sorgulama

Cumhurbaşkanlığı'na bağlı CİMER başvuru ve sorgulama ekranı milyonlarca vatandaş tarafından kullanılmaya devam ediliyor. İnternet ortamında yer alan CİMER başvuru ve sorgulama ekranından vatandaş, devlet birimlerine ulaşabilirken bu platform üzerinden dilek ve şikayetlerde bulunabiliyor. Online CİMER başvuru ve sorgulama ekranından vatandaşların bilgi edinme başvuruları ve başvuru takibini yapabilme şansı bulunuyor. Peki başvuru nasıl yapılır? Şikayet ne kadar sürede sonuçlanır? Talepler ne üzerine yapılıyor?

Modern yüzyıl teknolojiyle birlikte artık insanlar kitle iletişim araçları konusunda çok daha interaktif bir standarttan ve alternatiften yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl akıllı ve ileri nesil teknolojik imkanları çerçevesinde insanların her yerden internete erişim sağlayabilmeleri her türlü işlemi konusunda internetin kolaylıklarından ve avantajlarından yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede Türkiye’de kamu sektöründe de internet hız ve işlem kolaylıklarından vatandaşların kamu işlemleri konusunda da yararlanabilmelerinin sağlanabilmesi amacı ile tüm diğer kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı internet hizmetlerini yoğun olarak kullanıyor ki bu çerçevede internette CİMER başvuru ve sorgulama dönemi başladı.

Günümüz teknolojisi sayesinde yaşamının her noktasında internete bağlanabilme konusunda çok önemli kolaylıklardan ve en önemlisi de ciddi bir özgürlükten yararlanabilmekte olan vatandaşların, interneti kullanarak eskiden çok daha uzun sürelerde ve çok daha zorlu şekillerde gerçekleştirebileceği işlemlerini artık dakikalar içerisinde ve üstelik son derece pratik bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmesi internetin günümüz yaşantısında bu denli etkilerde bulunmasına neden oluyor. Bu çerçevede Cumhurbaşkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan CİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı vatandaşların devleti ile iletişim kurabilme konusunda da internetin sağlayacağı fırsatlardan ve avantajlardan yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

İnternet ortamı üzerinde Cumhurbaşkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış olan CİMER başvuru ve sorgulama hizmet kanalı iletişim uygulaması tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından vatandaş devlet iletişim alanında daha modern standartlarda bir iletişim alternatifinin oluşturulabilmesi maksadı ile internet ortamı üzerinde hizmete açılan CİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranının vatandaşlara devlet iletişimi konusunda sağlamakta olduğu çok önemli kolaylıklar bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan CİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı vatandaşların özellikle mesai saati bekleme gibi bir durum olmadan da devlet birimleri ile iletişime geçebilme gibi bir avantajdan yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

Cumhurbaşkanlığa bağlı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan CİMER başvuru ve sorgulama hizmet ekranı üzerinde vatandaşlar her türlü devlet kurumu hizmeti, uygulaması ve diğer unsurları ile ilgili olarak devlet birimlerine istek, öneri ve şikayet bildirimlerini internet hız ve kolaylığında ulaştırabilme şansına sahip olabiliyor. Bunun dışında internet ortamı üzerinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın CİMER başvuru ve sorgulama hizmet kanalı üzerinden vatandaşların Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde bilgi edinme başvurularını da kolaylıkla gerçekleştirebilmeleri sağlanıyor. Vatandaşların CİMER başvurusunda bulunabilmesi için ilgili ekran üzerinde kendisinden talep edilen kimlik bilgileri ve iletişim bilgileri gibi kişisel bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeye dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü aksi halde yapılan CİMER başvuruları geçersiz sayılarak, ilgili devlet birimlerindeki personeller tarafından işleme alınmamaktadır.

Ülkemizde bulunan milyonlarca vatandaş CİMER, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi sayesinde sorunlarını dile getirebiliyor. Son zamanlarda bu siteye fazlasıyla bir yoğunluk bulunmaktadır. Bu siteye CİMER'e başvuruların hemen cevaplanması yasal bir hal almıştır. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına CİMER'e başvurulan şikâyet, istek ve taleplerin cevaplanması zorunludur. Bu başvurulara 2 hafta içerisinde dönüş yapılması gerekiyor. Eğer ki 2 hafta içinde dönüş yapılmayan başvurulara en geç 30 gün içerisinde dönüş yapılması kanunen zorunlu olmaktadır. CİMER başvuru sorgulama. Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. CİMER şikâyet sorgulama. İşte ayrıntılar.

CİMER BAŞVURU SORGULAMA

20 Kasım 2006 yılında resmî gazetede yayımlanarak faaliyete geçmiş olan, vatandaşların ihbar, şikâyet ve istekleri gibi sorulara cevap olması için doğrudan cumhurbaşkanlığına iletebilmesi amacıyla kurulan bir web sitesine CİMER denilmektedir. Herkesin merak ettiği sorulardan birisi bir şikayetimize veya isteğimize istenilen cevabı alamadıktan sonra doğrudan Cumhurbaşkanlığı ile iletişime geçmek için CİMER sorgulama nasıl yapılmaktadır gibi sorular gündemdedir. CİMER başvuru sorgulama işleminde bulunmak için gerekli adımları takip etmeniz gerekiyor. Bu adımlar şu şekildedir:

CİMER PORTAL

•İlk olarak CİMER başvurusu için CİMER portalına giriş yapılması gerekiyor. Eğer ki ilk defa giriş yapacak iseniz şifremi unuttum tıklayarak T.C. numaranızı ve telefon numaranızı boş alanlara girdikten sonra telefonunuza yeni şifreniz gelecektir. Bu şifre ile girişini yapabilirsiniz. Size ait olan T.C. kimlik numarası, ad ve soyadınızı, adres bilgilerinizi eksiksiz ve doğru bir şekilde girmeniz gerekiyor. Daha sonra CİMER'e telefon ile de başvuru yapılması mümkündür. CİMER'e yapmış olduğunuz başvurular sistem tarafından otomatik olarak üretilen başvuru numarası ile takip edilebilmektedir.

•Aynı zamanda bu linkten daha kolay ve zahmetsiz bir şekilde https://www.cimer.gov.tr/ CİMER şikâyet başvurularınızı sorgulayabilirsiniz.

E-DEVLET CİMER BAŞVURU SORGULAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olan CİMER sistemi ile sorularınızın cevabını alamadıysanız bu sisteme giriş yaparak tüm sorunlarınızı doğrudan Cumhurbaşkanlığına iletmiş olursunuz. Diğer bir başvuru sorgulama işlemi ise e-devlet üzerinden yapılmaktadır. CİMER sorgulama işlemini e-devlet üzerinden yapmak için ilk önce en yakın PTT şubelerinden 2 TL karşılığında e-devlet şifresi almanız gerekiyor. Daha sonra e-devlet sistemine internet üzerinden aldığınız şifre ve T.C. kimlik numaranızı yazarak giriş işleminizi yapmış olursunuz. Daha sonra arama çubuğuna Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı "Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) Başvuru Sorgulama" yazan yere tıklayarak Cumhurbaşkanlığı şikâyet dilekçesi formuna ulaşabilirsiniz.

CİMER ŞİKAYET SORGULAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olan CİMER sistemi ülke vatandaşları ve devlet arasındaki iletişimi arttırmak için oluşturulan bir web sitesidir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi yani CİMER 'e yapılmış olan sorunların cevabını kısa süre içerisinde alabiliyorsunuz. E-devlet ve CİMER resmî sitesinden yapılan başvurular aynı zamanda telefon ile arayarak da başvurunuzu sorgulatabiliyorsunuz. Bu telefon numarası CİMER Alo 150 üzerinden hizmet vermektedir. Bu numarayı arayan vatandaşlara bulundukları ilin il Valiliği'nde yetkili bir kişi tarafından yanıt veriliyor. Yetkili kişi vatandaşın sorunlarını dinledikten sonra ilgili bölümlere konuyu aktarıyor.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür