ABD ordusu, askerlerin stres altında olduğunu algılayan ve daha iyi savaşmak için nelere ihtiyaç duyacaklarını bilen yeni biyosensörler üzerine çalışmalar yürütüyor.
2/10
Rapora göre çığır açan program, genetiği değiştirilmiş askerler yaratmaya yakın ve insanların savaş yeteneklerini büyük ölçüde artırabilir.
3/10
Bu yılın başlarında Hava Kuvvetleri, pilotların stresli veya panik halinde olup olmadığını anlayabilen bir kaskı başarıyla test etti.
4/10
2020'de, deniz ve kara birliklerinde görev alan komandolar, yüksek değerli hedefleri vururken onları koruyan bir dış iskelet giyiyor olabilir.
5/10
Biyolojik sensörlü silahlar, onları kullanan kişilerin vücutlarında savaş esnasında moleküler düzeyde neler olduğunu dair daha fazla bilgi edinmemizi sağlayabilir.
6/10
Savunma Birliği'nin raporuna göre, sensörler kullanıcının ne kadar uyanık, stresli veya sağlıklı olduğuyla ilgili küçük değişiklikleri tespit edebilecek.
7/10
Silahlar, bireylerin nasıl çevreleriyle etkileşime girdiğine ilişkin veriler elde ederek kişiselleştirilebilecek.
8/10
Ordu Araştırma Laboratuvarı'nda görev alan bilim insanı Justin Brooks verdiği demeçte, "İnsanları uzun süre boyunca sürekli olarak denetleyebildiğimiz canlı bir laboratuvar kurmak istiyoruz" dedi.
9/10
"Hedef, insanı, çevreyi ve kişinin çevrede nasıl davrandığını ölçmek için elimizden geleni yapmak" diyen Brooks şu ifadeleri kullandı: Böylece, bir savaşçının performansını önemli derecede geliştiren koşullar üretilebilir.
10/10
Raporda, ABD Hava Kuvvetleri, Deniz Piyadeleri, Deniz Filosu ve diğer özel kuvvetler birliklerinin vücutları genetik düzeyde inceleyerek savaş tekniklerini geliştirmeyi umdukları yazıyor.