• $32,3723
  • 34,9755
  • 2325.31
  • 9107.19
2 Temmuz 2020 Perşembe 12:44 | Son Güncelleme:

Türkiye ve Almanya'dan kritik görüşme! Seyahat kısıtlaması kalkıyor mu?

Türkiye ve Almanya'dan kritik görüşme! Seyahat kısıtlaması kalkıyor mu"
AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Almanya'nın başkenti Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısı düzenledi. Maas, "Seyahat kısıtlamalarının kaldırılması açısından önemli bir adım atıldı." ifadelerini kullandı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Almanya'nın seyahat uyarısını gözden geçirmesi gerekiyor. Alman dostlarımız da Türkiye'ye tatile gelmek istiyor" dedi.Türk gemilerinin Fransız gemilerine kilit attığı iddialarını yalanlayan Bakan Çavuşoğlu "Fransa'nın bizden özür dilemesi gerekir" dediç

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Almanya'nın seyahat uyarısını gözden geçirmesi gerekiyor"

Almanya'da uzmanlardan oluşan bir heyeti de davet etmiştik. Biz güvenilir bir ortamda Almanya'dan gelecek misafirleri ağırlamaya hazırız. Almanya'nın seyahat uyarısını gözden geçirmesi gerekiyor.

Bizim için önemli olan insan sağlığıdır. AB listesi objektif kriterle belirlenmeli, liste siyasi saiklerle yapılmış. Çok verimli toplantı için dostum Heiko'ya bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bugünkü görüşmelerimizin olumlu netice getireceğine inanıyorum ve umut ediyorum.

Bütün bu seyahat uyarılarına rağmen Antalya'ya Almanlar geliyor mu, evet geliyor. Bunun sebebi nedir, Türkiye'yi güvenli olarak görüyorlar. Bunları da bugün konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz. Her şeyin şeffaf olması lazım.

Hiçbir ülke vatandaşı zorla tedaviye tabi tutulamaz, zorla ilaç verilemez. Ayrıca geldi turist, test yapıldı, pozitif vaka çıktı. O turist hastanede değil, otelde vakit geçirmek istedi. Onun için de uygulama yapıldı. Her türlü alternatifi biz düşündük ve buna göre de tedbirlerimizi aldık. Hiç kimseye zorla bir tedavi uygulanamaz, bu insani de değil tıbben doğru değil.

"Fransa'nın bizden özür dilemesi gerekir"

Libya konusunda bizim tutumumuz net. Bizim orada verdiğimiz askeri iş birliği anlaşmamız çerçevesinde danışmanlık.

Fransa da gelsin, hep beraber çalışalım. Müttefikler olarak bizim birlikte çalışmamız lazım, Fransa'nın da bu çizgiye gelmesi lazım.

Gemilerimizin Fransız gemilerine kilit attığı iddiası doğru değildir. Fransa'nın bizden özür dilemesi gerekir.

Bana göre Hafter şansını kaybetti, Libya'da tarafların masaya oturması konusunda biz Türkiye olarak katkımızı devam ettireceğiz. Bizlerin de yapıcı rolü önemli olacaktır. Almanya ile bu konuda da çalışmaya devam edeceğiz.

Maas: Türkiye'ye ailesini ziyarete gelenler için seyahat uyarısı geçerli değil

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise ülkesinin seyahat uyarısıyla ilgili, "Türkiye'ye ailesini ziyarete gelenler için seyahat uyarısı geçerli değil" ifadelerini kullandı. 

Birçok konuyu ele aldık. Turizm konusunu ele aldık. Güvenli bir turizmin, korona krizi kapsamında nasıl sağlanabileceğini ele aldık. Bu konunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

Birçok insanın bunu kaldırılmasını istediğini biliyoruz. Almanya bunu AB kapsamında ele almak istiyor. Ancak Avrupa genelinde görüş birliği sağlayabilirsek, virüsün yayılmasını kontrol altına alabiliriz.

Seyahat kısıtlamalarının kaldırılması açısından önemli bir adım atıldı. Bir liste hazırlandı, bu bir adımdır. Daha başka adımlar da olacaktır. Brüksel'in ve Almanya'nın tabi hep verilere bakarak, enfeksiyon verilerine bakıyoruz. Her bir ülkenin hangi tedbirleri aldığına bakıyoruz. Bugün bu konuda birçok bilgiyi edindik.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı