• $32,3695
  • 34,9617
  • 2325.4
  • 9079.97
27 Şubat 2021 Cumartesi 16:43 | Son Güncelleme:

Türk siyaseti "Erbakan Hoca"yı vefatının 10'uncu yılında anıyor

Türk siyaseti "Erbakan Hoca"yı vefatının 10'uncu yılında anıyor
AA

Türk siyasetinin 'Erbakan Hoca'sı vefatının 10'uncu yılında anılıyor. Başta Başkan Erdoğan olmak üzere Türk siyasetinin önemli simaları Erbakan'ı andı.

Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin "Erbakan Hoca"sı merhum başbakanlardan Prof Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının üzerinden 10 yıl geçti.

Başta Başkan Erdoğan ve oğlu Fatih Erbakan olmak üzere Türk siyasetinin önemli simaları Erbakan'ı andı.

Başkan Erdoğan, merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yılında anma mesajı yayımladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı Instagram'dan yaptığı paylaşımda, "Mücadeleyle geçen ömrünü öğrenmeye, öğretmeye, hizmet etmeye, bu ülkenin ufkunu genişletmeye adayan bir büyük ilim, devlet ve siyaset adamı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı ahirete irtihalinin 10. yılında rahmetle, hürmetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.

"DEVLETİNE VE MİLLETİNE HİZMET ETMEYİ ESAS SAYAN MİLLİ BİR LİDER"

Merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yılı dolayısıyla Erbakan'ın Merkezefendi Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından anma mesajı yayımladı.

Paylaşımında Erbakan'ın fotoğrafına da yer veren Şentop, vefatının 10. seneidevriyesinde Erbakan'ı, kabri başında Kur'an tilaveti ve dualarla yad ettiklerini belirtti.

Şentop, Türkiye'ye ilim adamı, siyasetçi ve devlet adamı olarak hizmet eden, birçok neslin yetişmesinde ve demokrasinin olgunlaşmasında değerli katkıları olan Erbakan'ı rahmetle andığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Erbakan, benimsediği milli siyaset anlayışını ısrarla sürdürmüş, Türkiye'nin yegane kurtuluşunun kendi imkan ve tecrübeleriyle mümkün olabileceğine inanmış, bu uğurda birçok antidemokratik uygulamaya muhatap olmuş kıymetli bir devlet adamıdır. Erbakan'ın kurduğu ve liderliğini yaptığı hareketi Milli Görüş olarak adlandırmasının da Türkiye merkezli siyaset anlayışının tezahürüdür. Erbakan'ın mücadelesini her şart altında sivil bir zeminde sürdürmekte gösterdiği kararlılık, bugüne de ışık tutan değerli bir mirastır. 42 yıl bilfiil devam eden siyasi hayatının yarısında ya siyaseten yasaklanmasına ya da hapsedilmesine, kurduğu ve liderlik ettiği dört partinin demokrasi dışı yöntem ve saiklerle kapatılmasına rağmen siyaseti sivil zeminde yapmaktan vazgeçmemesi, devlete ve işleyişine dönük yasa dışı örgütlenmelere daima karşı oluşu, devletine ve milletine hizmet etmeyi esas sayan milli bir lider olmasıyla açıklanabilir."

Şentop, Erbakan'ın, Türkiye'de sivil siyasetin ve demokrasinin sağlamlaşması için hem gayret ettiğini, hem de bedeller ödediğini, ülkesine ve milletine çıkış yolu olarak "Yeniden Büyük Türkiye" davasını miras bıraktığını kaydetti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal medya hesaından, "Milli Görüş lideri, 54. Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle ve hayırla yâd ediyorum. Ruhu şad olsun." paylaşımında bulundu.

"SEVENLERİ ONA MÜCAHİT ERBAKAN DİYE SESLENDİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Malıyla, canıyla cihad eden bir Müslüman olarak anılmak istemişti. Sevenleri ona Mücahit Erbakan diye seslendi. Merhum Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 10. yılında rahmet ve minnetle anıyorum." açıklamasında bulundu.

"YETİŞTİRDİĞİ NESİLLER BUGÜN HAYALİNİ KURDUĞU DEVRİMLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRİYOR"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından "Baharı başlatan bir çiçekti kimsesiz zamanlarda Necmettin Erbakan hocamız. Derdi Anadolu kıtası kadar büyüktü. Ufku ise dört kıta yedi iklime erişecek genişlikteydi. Yetiştirdiği nesiller bugün hayalini kurduğu devrimleri bir bir gerçekleştiriyor. Hürmet ve rahmetle yâd ediyorum." paylaşımında bulundu.

"AYASOFYA-İ KEBİR CAMİİ'NDE KURAN-I KERİM TİLAVETİ VE DUA İLE ANDIK"

Milli Görüş Lideri merhum Prof Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Yeniden Refah Partisi Başkanı Fatih Erbakan'da, "Milli görüş lideri, 54. Hükümet Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı vefatının 10. Sene-i devriyesinde, Ayasofya-i Kebir Camii'nde Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua ile andık. Mekanı cennet, makamı âli olsun." dedi.

Erbakan, "Bugün Türkiye'nin dört bir yanında her kesimden insan 'Erbakan' denildiği zaman 'bolluk' diyor, 'bereket' diyor, 'adalet' diyor, 'refah' diyor. Bu da bizler için en büyük bir manevi mirastır" açıklamasında bulundu.

Eski başbakanlardan Tansu Çiller, Necmettin Erbakan'ın vefatının 10. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Çiller, mesajında, "Cumhuriyetimizin 54. Hükümeti olarak 28 Şubat sürecinde yönetimde bulunan Refahyol Hükümetinde koalisyon ortaklığı yaptığımız Refah Partisi Genel Başkanı, Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı vefatının 10. yıl dönümünde rahmetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı