• $32,3573
  • 35,1601
  • 2305.45
  • 9079.97
29 Ocak 2018 Pazartesi 01:00 | Son Güncelleme:

'Profesör olsan ne yazar sanatçı olsan ne yazar'

'Profesör olsan ne yazar sanatçı olsan ne yazar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında yönetmen, yazar, senarist, gazeteci, oyuncu ve akademisyenlerin olduğu 170 ismin “PKK’yla anlaşın” bildirisine çok sert tepki gösterdi. 

AK Parti Çorum 6. Olağan İl Kongresi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı harekâtının durdurulması için bazı akademisyen ve sanatçılar tarafından yayınlanan bildirgeye çok sert sözlerle tepki gösterdi.

AHLAKSIZLAR, ADİLER 

“Madem çatışma istemiyorsunuz, terör örgütü son bir senede 700 defa ülkemize saldırırken siz neredeydiniz” diyen Erdoğan , “Be ahlaksızlar, be adiler siz ne konuşuyorsunuz. Bizimle neyin pazarlığını yapıyorsunuz. Profesör olsan ne yazar, sanatçı olsan ne yazar. Siz sözde sanatçısınız.” ifadelerini kullandı.   

OK GİBİ İLERİ ATILDILAR 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz’da şehit düşen yakın arkadaşı, Çorumlu Erol Olçok’u ve oğlu Abdullah’ı da kürsüde andı. Erdoğan, “Onlar mesele vatansa gerisi teferruattır’ diyerek bir ok gibi ileri atıldılar.” dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum ve Amasya’da çocuklarla fotoğraf çektirdi. 

VİCDANSIZSINIZ 

Kan dökülmesine karşısınız da, terör örgütü  ülkemize saldırırken neredeydiniz? Siz ne vicdansızsıznız ya!

Neymiş bunlar savaş karşıtıymış, sınırlarını korumasının yolu, YPG ile yaşanmasından geçiyormuş. Sonra da utanmadan bunu milletvekillerine göndermişler. Madem çatışma istemiyorsunuz, terör örgütü son bir senede 700 defa ülkemize saldırırken siz neredeydiniz be.

SÖZDE PROFESÖRLER

Kan dökülmesine karşınız da bölücü örgüt Suriye’de on binlerce insanı vahşice katlederken niye gıkınız çıkmadı. Sözde profesörler, sözde sanatçılar siz neredeydiniz ya? Siz ne vicdansızsınız ya. Profesör, doçent, sanatçı olmak size artı bir değer mi kazandırıyor? Biz savaş istemiyoruz, biz barış istiyoruz.

ŞEHİTLERE SES YOK

Barış kanla tesis edilmez. Bunlar bunu yaptılar. Madem barışseversiniz, niçin bölücü örgüt mensupları, ailelerinin gözü önünde güvenlik görevlilerimizi şehit ederken 2 maymunu oynadınız. Hainler. Aybüke Hoca, genç bir öğretmenimiz şehit edilirken, v icdansızlar niçin sesiniz çıkmadı? Polislerimiz şehit edilirken niye sesiniz çıkmadı? 

Bunu Allahsızlar anlamaz 

15 Temmuz gecesi oğluyla birlikte şehit olan Erol Olçok’u hatırlatan Erdoğan,  “Baba-oğul şehadete yürüyerek kahramanlık destanı yazdılar. Allah bizden yana. Bunu Allahsızlar anlamaz.

Birileri bizden rahatsız oluyor 

Biz terörü bitirdikçe, terör örgütü tarihin en büyük zayiatını verdikçe birileri rahatsız oluyor. Hem ülke içinde hem de yurt dışında kimi çevreleri çok rahatsız ediyor. İkbalini Türkiye’nin tökezlemesine bağlayanların operasyonlarımızdan hayal kırıklığına uğraması doğaldır. 

ELİMİZDE TERÖRİSTLER VAR

Teröristlerin elinde olan bir kardeşimizin eşini aradım. Eşim canlı veya şehit. Beni onlara verin, onlar eşimi bana versinler. Eşi bunu söylüyor. Dedim ki, biz her türlü adımları atıyoruz. Elimizde terör örgütünden çok kişi var. Biz ne yapacak yapacak ulaşacağız. Biraz sabırlı olun. Benim canlı veya şehit kardeşimin eşi bunu düşünürken be ahlaksızlar, be adiler siz ne konuşuyosunuz. Milyonlarca Suriyeli için bir açıklama yapmadınız? Utanmadan barıştan, adaletten bahsedeceksiniz. 

Erdoğan’a Çorum Valiliği’nde plaket verildi. 

MİLLET YÜRÜYECEK ARKANDAN 

Afrin’de 20 kadar gerek Mehmetçik gerekse ÖSO olmak üzere şehitlerimiz var. Tüm şehitlerimizin ruhları için El Fatiha. İnşallah Afrin için komuta merkezinden, gittim, ziyaret ettim. İhtiyacımız var dendiği zaman önce ben ondan sonra da siz benimle beraber... Biz şu terbiye ile yetiştik: Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterle Çorum’a indi. Erdoğan burada tören kıtasını selamladı. 

BURSEYA ALINDI YOLA DEVAM 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çorum’da söze, “Burseya düştü düşüyor” diye başladı. Konuşmasını tamamlamasından kısa süre sonra Mehmetçik, dağı ele geçirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’da vatandaşlara hitap ettiği saatlerde Burseya Dağı’na yönelik Mehmetçiğin harekâtı devam ediyordu. Vatandaşlara “Bu sabah itibarıyla komutanımızla görüştüm ve şu an itibarıyla bu teröristlerden 484 tanesi ila cehenneme zümera. Burseya tepeside düşmek üzere. Alındığı andan itibaren çok daha emin bir şekilde yola devam. Bu asker büyük bir askerdir, güçlü bir askerdir. Güçlü bir ordudur” diye hitap eden Erdoğan konuşmasını tamamladıktan sonra Afrin’den, Burseya Dağı’nın Mehmetçik tarafından tamamen ele geçirildiği haberi geldi.   

TSK VE ÖSO’NUN BURSEYA ZAFERİ 

Avrupa’ya rağmen bitirdiler 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Burseya Dağı’nın ele geçirilmesiyle ilgili, “Avrupa Parlamentosu’na rağmen bu işi bitirdiler” dedi.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Amasya İl Kongresi’nde Mehmetçik ve ÖSO’nun Burseya Dağı zaferiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Şu anda 484 terörist etkisiz hale getirildi. Toplamda 20 şehidimiz var. 7’si Mehmedimiz diğerleri ÖSO’dan. Bu yolda kararlı yürüyeceğiz. Sözümüz var bu işi başaracağız. Afrin’e zevk için gitmedik” ifadesini kullandı. Salondan yükselen Reis bizi Afrin’e götür sloganlarına “İhtiyaç olursa önce genel başkanınız, başkomutan önde gidecek, siz de arkadan geleceksiniz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre öncesi vatandaşlara hitap etti. 

TTB’ye yine sert tepki 

Birileri çıkmış, savaşa hayır diye bildiri yayınlıyor. Ana muhalefet partisinin kimi milletvekilleri de aynı koroya ortak oluyorlar. Bu zatlar, terör örgütü Suriye’de on binlerce insanı öldürürken, milyonlarca insanı evinden yurdundan ederken neredeydiler. Terör örgütüne 5 bin TIR silah verilirken ‘savaşa hayır’ demek hiç mi akıllarına gelmedi. Savaşa hayır  diyenler aslında “zulme evet” diyor. 

Önce Başkomutan!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongereye katılan partililerden yükselen “Reis bizi Afrin’e götür” sloganlarına da şöyle karşılık verdi: “Geçen komuta kademesine sordum. İhtiyacımız var mı dedim, yeteriz dediler. İhtiyaç var dedikleri anda önce genel başkanınız, başkomutan önde gidecek, siz de arkadan geleceksiniz. Onun için durmak yok, yola devam.” 

20 şehidimiz var 7’si Mehmedimiz  

Cumhurbaşkanı Erdoğan mitinge katılanlara satranç hediye etti. 

Az önce rakamları tekrar aldım. 484 terörist ila cehenneme zümera. Şu anda bizim de ÖSO ordusundan ve Mehmetlerimizle toplamda 20 şehidimiz var. 7’si Mehmedimiz diğerleri ÖSO’dan. Burseya Dağı tamam. Halloldu. Oradan bölgeye hakimiyet çok daha rahat olacak. Kahraman askerlerimiz dün Fırat Kalkanı  bölgesinde destan yazmıştı, bugün Afrin’de destan yazıyorlar. Biz Afrin’de toprak meraklısı değiliz.  Suriye’nin topraklarında bizim gözümüz yok ama 3,5 milyon Suriyeli bizim  topraklarımızda misafir. Onları evlerine göndermenin alışmalarını  yapıyoruz. Fırat kalkanı sonrası şu ana kadar 130 bin kişi Suriye’ye döndü. 

CHP’ye milli silah cevabı  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de milli silah üretilmediğini savunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. Erdoğan, “O Fırtına obüsleri nerede yapılıyor? O namlular nerede yapılıyor? Lütfedersen hediye edeyim” dedi. Erdoğan, “Lütfedersen hediye edeyim. Olur ya belki bir gün lazım olur. Partinin içindeki milletvekilin de biliyor da sen bilemiyorsun” diye konuştu. 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'