• $32,3724
  • 35,0983
  • 2325.39
  • 9130.05
29 Temmuz 2020 Çarşamba 00:08 | Son Güncelleme:

'Ne yaparlarsa yapsınlar, yolun sonu görünüyor'

'Ne yaparlarsa yapsınlar, yolun sonu görünüyor'

Başkan Erdoğan, “Sürekli bel altı vurarak kazanım elde etmeye alışmış olanlar millete düşmanlığını gizlemeye çalışıyor. Ne yaparlarsa yapsınlar yolun sonu göründü” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası açılış törenine video konferans yöntemiyle katıldı. Ayasofya’nın ibadete açılmasının ardından başlayan tartışmalarla ilgili konuşan Erdoğan, sürekli bel altı vurarak kazanım elde etmeye alışmış olanların içeride ve dışarıda aynı sinsilikle yola devam ettiğini belirterek, “İnsanlara iftira atarak milletin değerlerine olan düşmanlıkları gizlemeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar artık yolun sonu görünüyor. Mağdurların ve mazlumların feryadı arşı kaplamışken artık kimse hakikatin üzerini içi boş kavramlarla kapatamaz” diye konuştu.

YERİNDE YELLER ESERDİ

Erdoğan şunları söyledi: “Yaklaşık 1600 yıllık mazisi olan Sümela Manastırı, korunarak bugünlere gelmiştir. 19. yüzyılda en parlak dönemini yaşamış, Rus işgalinin ardından boşaltılarak mahsur kalmıştır. Bu güzel yapıdaki eserlerin bir kısmı 1930’lu yıllarda Yunanistan’a götürülmüştür. Ülkemizin her değeri gibi bu değere de biz sahip çıktık. Bu güzel eseri yeniden Dünya Kültür Mirası’na kazandırmak için uzun yıllardır çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmayı ülkemizi eleştirenlerin dikkatine sunuyoruz. Eğer biz iddia edildiği gibi diğer dinlerin sembollerini hedef alan bir millet olsaydık bu manastırın yerinde yeller eserdi.”

KİNLERİNİ KUSTULAR

“Ortahisar Ayasofya Camii için de aynı durum geçerlidir. Yaklaşık 750 yıllık geçmişi olan bu eser, ecdadın elinde daha da güzelleşerek günümüze ulaşmıştır. Ayasofya’nın açılışı bir turnusol kâğıdı işlevi görmüştür. Milletimizin Anadolu’daki bin yıllık varlığını kabullenmeyenler bir kez daha kinlerini kustu. Milletimizin değerlerine husumet duyanlar Ayasofya üzerinden gerçek niyetlerini ortaya koydu.” 

BU MİLLETİ TESLİM ALAMAZSINIZ 

Erdoğan şunları söyledi: “Hangi alanda ne tür bir mücadele gerekiyorsa onu vermekten en küçük tereddüdümüz olmaz. Hep dediğimiz gibi başaramayacaksınız bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz bu milleti, teslim alamayacaksınız şehit kanlarıyla yoğurulmuş bu vatanın tek karış toprağını bile karanlık emellerinizle kirletemeyeceksiniz. Çünkü artık karşınızda eski zayıf ve ürkek ülke değil büyük ve güçlü Türkiye hedefi yolunda son ferdine kadar canı dahil tüm varlığını ortaya koyan bir devlet var.”  

15 AĞUSTOS’TA MERYEM ANA AYİNİ YAPILACAK

Başkan Erdoğan “Bu sene Ortodoks vatandaşlarımızın 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda restorasyon döneminde ara verilmiş olan Meryem Ana ayininin gerçekleştirebileceklerini söylemek istiyorum” dedi.  

KURBAN BAYRAMINDA MASKE, MESAFE UYARISI

Başkan Erdoğan, anne ve babasının kabirlerini ziyaret etti. Kabir ziyareti sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erdoğan, koronavirüs salgınıyla ilgili “Bu bayramda çok ama çok dikkat edilmesini milletimden özellikle rica ediyorum. Malum diyoruz ya; özellikle, temizlik, maske, mesafe bu konuya çok dikkat edeceğiz. Bu şekilde de limiti iyice aşağıya çekmemiz lazım ki şu beladan kurtulalım” dedi.  

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi