• $32,4211
  • 35,102
  • 2325.59
  • 9079.97
16 Ekim 2018 Salı 10:49 | Son Güncelleme:

MHP lideri Bahçeli'den sert ABD çıkışı: Türkiye bu iğrenç tabloya sessiz kalamaz

MHP lideri Bahçeli'den sert ABD çıkışı: Türkiye bu iğrenç tabloya sessiz kalamaz

MHP lideri Bahçeli parti grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "ABD Türkiye düşmanlarıyla bir oluyor. ABD kararını netleştirmeli, müttefiki Türkiye midir yoksa YPG/PKK mıdır. Teröristler Menbiç çevreşine çukurlar kazıyor, YPG/PKK silahlanıyor. Türkiye buna sessiz kalamaz. Gerekirse hepimiz 'Mehmet' oluruz, şehadet şerbeti içeriz. Fıratın doğusu tehdit olmaktan tamamen çıkarılmalıdır. Türk milletine meydan okunamaz" dedi.

MHP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar: 

Küresel düzeydeki anlaşmazlıklar insanlığı derinden sarsmaktadır. Dünya istikrarsız ve belirsiz bir süreçten geçmektedir. Uluslararası toplum kendi kendisinin kuyusunu kazmaktadır. İnsanlık değerleri adalet ve ahlak değerleri yok sayılmaktadır. İsrail Gazze'deki katlimalarına devam etmektedir. Şiddet İsrail'in vazgeçemeyeceği politika haline gelmiştir. Çocuklara silah doğrultacak kadar gözünü kan bürümüştür. 

ZORLUK VARSA DAYANACAĞIZ, KUŞATMA VARSA YARACAĞIZ

Kurulan tuzaklar anbean bozulmuştur. Türkiye düşmanlarının oyunları boşa çıkarılmıştır. Provakasyonlar kaynağında kurutulmuştur. Bölünme tartışmaları, bölücü saldırılar, devlete ve millete yönelik meydan okumalar tehlikeli oyunların önünü açmıştır. Ancak Türk milleti yangına körükle gitmemiş, ihanetçilere prim vermemiştir. Zorluk varsa dayanacağız, kuşatma varsa yaracağız. Gerekirse canımızla, malımızla, son damla kanımızla bu devleti, milleti korkusuzca savunacağız.

ABD'NİN MÜTTEFİKİ TÜRKİYE MİDİR, YOKSA…

Güney kara sınırlarımız boyunca vahim bir senaryo hayata geçirilmek isteniyor. Çok tehlikeli bir planlama ikmal ediliyor. ABD, terör örgütleriyle düşüp kalkıyor. Türkiye'nin kağıt üzerinde müttefiki görünen bir ülke, Türkiye düşmanlarıyla bir oluyor. ABD tavrını netleştirmelidir. ABD'nin müttefiki Türkiye midir, yoksa terör örgütleri midir? Teröriste hoşgörü, yardım ve yataklık insanlığın birikim ve kazanımlarına ihanet sayılmayacak mıdır? ABD nereye varmak istiyor? ABD zehir saçmakta, terörizme çanak tutmaktadır.

FIRAT'IN DOĞUSU TEHDİT OLMAKTAN ÇIKARILMALI

Türkiye'yi pervasızca tehdit etmektedir. Büyük Kürdistan bölünme, savaş demektir. Türkiye'nin egemenlik haklarını hiçe saymaktır. Biz bundan sonra NATO çatısı altında nasıl çalışacağız? NATO'nun devamını nasıl temin edeceğiz? NATO varlığını nasıl sağlayacak? Menbiç yol haritası nasıl mümkün olacak? Milli bekamızı itlaf etmek isteyen zulüm koalisyonuna tepkisiz kalamaz. Zeytindalı Harekatıyla nasıl bir mıntıka temizliği yapıldıysa aynısı Fırat'ın doğusunda yapılmalı. Fırat'ın doğusu tehdit olmaktan çıkarılmalıdır. Hainler doğduklarına pişman edilmelidir.

PAPAZ İKİ ÜLKENİN DİYALOGLARINI TIKADI

Türkiye'den bir evanjelist bir papaz gelip geçmiştir. Türkiye ile ABD ilişkilerini zehirlemiştir. Papaz iki ülkenin diyaloglarını tıkadı. Türkiye ile ABD tarihin en kötü ilişki durumuna çakıldı. Trump papazı hasretle kucaklamış, sanki Vietnam'dan dönen askerleri gibi karşılamıştır. Papaz gitti kavga bitti, seviyesiz Trump'ın yerini sempatik Trump aldı. Trump'ın Türkiye hisleri birden bire değişmiştir. Böyle devlet adamı olunmaz. Bizim adam yerine koymayanı biz insan bile göremeyiz. Türkiye'nin değerini bir papaza indiren bir ülkenin başkanına güven duyulmaz, itibar edilmez. Trump'ın derdi nedir? Türkiye, ABD'nin sömürgesi değildir. Türkiye, ABD'nin eyaleti değildir. Trump Türkiye'yi çadır devletiyle bir tutma ayıbından uzaklaşsın. Trump Türkiye'yi hafife almasın. Bu işin şakası yok. Bu konunun ederi yoktur.

GİZLİ VE KİRALANMIŞ TANIKLAR KİMLERDİR?

Papazın serbest kalması pek çok soru işaretine neden olmuştur. Gizli tanığın ifadesiyle suçlanması, savcının değişmesi tanıkların ifade değiştirmesiyle serbest kalması bağımsız hukuka ne kadar uygundur? Papaz davasında ifade değiştiren gizli ve kiralanmış tanıklar kimlerdir? Bu gizli tanıklar ifadelerini nasıl değiştirmişlerdir?

VER PAPAZI AL PAPAZI DEMİŞTİK

ABD'deki papaz Gülen niye alınamaz? Ver papazı al papazı demiştik. Pensilvanya'daki papaz ne zaman ülkemize iade edilecek? Papaza papazla karşılık vermediler iki papazı da ellerinde tutmak istediler. Bu durum karşısında Hakan Atilla'nın iadesi ne zaman olacak? Dış politika konusunda hükümete verdiğimiz destek ortadadır. Meselemiz Türkiye'nin saygınlığıdır. Evanjelist papaz gözle kaş arasında uçup gidecek FETÖ papazı Pensilvanya'dan örgütü idare edecek. O darbeciyi istiyoruz 251 şehidimizin hesabını vermesini bekliyoruz. Vermezlerse de söke söke almanın yollarını bulacağımıza da inanıyoruz. Türkiye yeni yetme bir devlet değildir. Terör örgütleriyle ilişkisi ve iltisakı belli olan bir şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan bir misyonerin, 2 yılı bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir? Papaz Brunson kararı, ne söylenirse söylensin, nasıl tevil edilirse edilsin, milletimizi üzmüş ve yaralamıştır. Bakalım dövizin akıbeti ne olacak? Fırsatçıların peşini bırakmayacağız.

KAYIP SUUDİ GAZETECİ CEMAL KAŞIKÇI SORUŞTURMASI

Zannedersiniz buharlaşıp uçmuştur. Pek çok vahim iddia gündemdedir. Türk ve Suudi yetkililer dün akşam saatlerinde inceleme yapmak üzere başkonsolosluk binasına girmiştir. Acaba nasıl bir inceleme yöntemi takip edilecektir. Muhalif kimliği ile bilinen bu gazeteci örgülü bir operasyona maruz mu kalmıştır? Kaşıkçı'nın durumunu netleştirmek için hiç kimse kaçak güreşmemelidir.''

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür