• $32,3938
  • 35,1675
  • 2325.38
  • 9079.97
15 Nisan 2019 Pazartesi 15:51 | Son Güncelleme:

Maltepe seçim sonucu son dakika! Maltepe seçim sonuçlarında son durum nedir?

Maltepe seçim sonucu son dakika! Maltepe seçim sonuçlarında son durum nedir"

Maltepe seçim sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Maltepe seçim sonucu ne zaman açıklanacak? İstanbul'un Maltepe ilçesinde 1. ve 2. seçim kurullarınca, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımların oy çokluğuyla iptaline karar verilmişti. Son dakika açıklamasında YSK Maltepe ilçe seçim kurulllarının tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı.

Maltepe seçim sonuçlarında son durumun ne olduğu araştırılıyor. Maltepe seçim sonucu 2019 açıklandı mı? Yerel seçimler için heyecan devam ediyor. Maltepe’de sayımların devam ettiği ilçeler arasında yer alıyor. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin AK Parti'nin Maltepe'de yaptığı itiraz üzerine YSK, 1089 sandıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tekrar sayılacağını duyurmuştu. Son dakika açıklamasında YSK Maltepe ilçe seçim kurulllarının tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı.

SON DAKİKA...

YSK Maltepe ilçe seçim kurulllarının tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı

MALTEPE SEÇİM SONUÇLARI

Edinilen bilgiye göre, ayrı ayrı toplanan Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımları oy çokluğuyla iptal etti.

İlçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğu ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılması kararlaştırıldı.

Buna göre, toplam oyların yaklaşık 5/6'sı ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak. Karar, AK Parti, MHP, Saadet Partisi üyeleri ve iki memur üyenin oylarıyla alındı. CHP, İlçe Seçim Kurulu kararlarının yazılmasının ardından itiraz etmeye hazırlanıyor.

AK PARTİ'DEN OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz,? "(Olağanüstü itiraz) Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zamanda dilekçe ve eklerini YSK'ye teslim edeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, olağanüstü itiraz konusundaki hazırlıklarını büyük oranda tamamladıklarını ve dilekçeyi çok kısa zamanda YSK'ye teslim edeceklerini belirtti.

Yavuz, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, AK Parti'nin İstanbul'daki yerel seçimlerin yenilenmesine yönelik "olağanüstü itiraz" sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu.

"Olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesini isteyeceğiz." dediklerini anımsatan Yavuz, "Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Çok kısa bir zaman içerisinde dilekçe ve eklerini YSK'ye teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

SÜREÇ NASIL DEVAM EDİYOR?

Akşam Gazetesinden Osman Nuri Cerit’in haberine göre, İstanbul’daki seçimlerle ilgili gözlerin çevrildiği Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye genelindeki olağan itirazlarla ilgili kararlarını dün açıkladı. YSK, İstanbul’daki sayım işleminin bitmesinin ardından, kent için nihai kararını açıklayacak. Birleştirme tutanaklarının hazırlanmasından sonra, olağanüstü itiraz süreci başlayacak.

Seçim Kanunu'nun 130’uncu maddesi kapsamında yapılacak olan olağanüstü itirazda, AK Parti “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle seçimlerin yenilenmesini isteyecek. AK Parti yasa gereği bu başvurusunu, 7 gün içinde yapacak. 

3 gün içinde karar

Başvurunun ardından Kurul, 3 gün içinde olağanüstü itirazı karara bağlayacak. AK Parti başvurusunda yasanın açık hükmüne rağmen sandık başkanlığı kriteri taşımayan isimleri tek tek belirtecek. Yapılan incelemede devlet memuru olmadığı halde görevlendirilen sandık başkanlarının bilgileri de sunulacak.

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’a verilen binlerce oyun haksız şekilde nasıl “geçersiz” sayıldığı ortaya konulacak. Bu usulsüzlüklerin tümü ilgili seçim kurulları tarafından yapılan inceleme ve yeniden sayımlar için kanıt olarak gösterilecek. YSK’nın içtihatlarına göre 'olağanüstü itiraz' üzerine seçimlerin yenilenmesi kararı verilebilmesi için “öne sürülen iddiaların somut verilere dayanması” ve “bu iddiaların seçmen sayısı bazında sonuca etkili olması” gerekiyor.

Organize seçmen kaydırma

İtirazda “ilçelere organize seçmen kaydırma” usulsüzlüğü de belgelendirilecek. YSK’nın daha önceki yıllarda iptal kararı verdiği seçimler de emsal gösterilecek. YSK, 2002 Milletvekili Seçiminde Siirt, 2014 Yerel Seçiminde ise Yalova ve Ağrı’da iptal kararı vermişti. YSK bu seçimlerde karar gerekçesini, seçim sonuçlarını etkileyecek boyuttaki usulsüzlüklere dayandırmıştı.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür