• $32,3958
  • 35,1019
  • 2326.94
  • 9089.3
6 Ocak 2019 Pazar 08:00 | Son Güncelleme:

'Korku siyasetiyle İzmir'i esir aldılar'

'Korku siyasetiyle İzmir'i esir aldılar'

İzmir’in ilçe belediye başkan adaylarını açıklayan Başkan Erdoğan, “Korku siyasetiyle İzmir’i esir aldılar. Laiklik, yaşam tarzı diyerek İzmirlinin iradesine ipotek koydular” sözleriyle CHP’yi eleştirdi.   

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de ilçe belediye başkan adayları tanıtım töreninde CHP’ye ve tek parti zihniyetine önemli eleştiriler yöneltti. İzmirlilere “CHP zihniyetinden ekmek çıkmayacağının siz de farkındasınız” diye seslenen Erdoğan, AK Parti yönetiminde İzmir’in yeniden bir dünya markası haline geleceğini söyledi. CHP’nin yaşam tarzı endişeleri üreterek korku siyaseti yaptığını ifade eden Erdoğan şunları söyledi: “CHP’li vatandaşlarımıza da sesleniyorum gelin İzmir’i yeniden demokrasinin ve özgür düşüncenin merkezi haline hep birlikte getirelim. Korku siyasetiyle İzmir’i esir almış durumdalar. Yaşam tarzı dediler, buyurun tribünler burada. Yatıyorlar kalkıyorlar yaşam tarzı. Bizim böyle bir derdimiz yok. Kimseye bundan dolayı bugüne kadar musallat olmadık. Ama siz oldunuz. Laiklik, yaşam tarzı diyerek İzmirlinin iradesine ipotek koydunuz. Acaba nerde kim giyiminden kuşamında fikirlerinden dolayı böyle bir sıkıntı yaşamış.” 

HİZMETİ BİZ GETİRDİK 

Başkan Erdoğan, belediyenin yetkisinde olan pek çok yatırımın CHP’li yerel yönetimin ilgisizliği yüzünden yıllardır hükümet tarafından hayata geçirildiğini ifade etti. Başkan Erdoğan şunları söyledi: “İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamı bu yıl bitiyor. Kim yapıyor? AK Parti. Maliyeti 2 milyar lira olan Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun yapımı devam ediyor, inşallah 2021’de onu da tamamlıyoruz. Bir de siz yapın be. Yapamazlar, bu irade, bu dirayet bunlarda yok. Göreve geldiğimizde İzmir’in çürük çarık bir havaalanı vardı. Adnan Menderes Havalimanı’nı baştan aşağı yeniledik. Son 16 yılda 28 baraj, 8 gölet inşa ettik. İzmir’in içme suyu problemini biz çözdük.”

İzmirli AK Parti’yi yatırımlardan tanır 

AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım İzmir’deki törende şu açıklamaları yaptı: “2011’de bu şehirde vekil seçildim, 2014’te belediye başkanlığı için yarıştım, 2015’te tekrar vekil oldum. İzmir bizi Alaçatı Ekrem Pakdemirli Havaalanı’ndan, İZBAN’dan, Konak tünelinden, Sabuncubeli tünelinden, bölünmüş yollardan, Torbalı – Ödemiş Devlet Hastanesi’nden, sizi liderliğinizde İzmir’e çağ atlatan hizmetlerden, projelerden bilir. İzmir bizi samimiyetimizden bilir. Şimdi vakit İzmir’de Nihat Bey ve arkadaşlarının vaktidir. Bıraktığımız hizmetleri vekillerimizle, belediye başkanlarımızla daha da ileriye taşıyacaklardır.” 

Bu arada Binali Yıldırım’ın etkinlikte kendisi için hazırlanan filmi izlerken zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü. 

Yıldırım’dan İmamoğlu’na jest 

Ak Parti adayı Binali Yıldırım’ın geçen cuma gecesi telefonla ulaştığı CHP adayı Ekrem İmamoğlu’na “hayırlı olsun” diyerek başarılar dilediği kaydedildi. Benzer iyi niyet dilekleri, İmamoğlu tarafından da aktarıldı. Görüşmede, sosyal medyada Semiha Yıldırım ile Dilek İmamoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı paylaşım da gündeme geldi. Binali Yıldırım o paylaşıma verdiği yanıt için Dilek İmamoğlu’na teşekkür etti. 

Mazeret yok yola devam 

Kürsüye ilk çıkan AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci oldu. Zeybekci, “İnşallah 31 Mart’ta bizler hep birlikte bir gurur günü yaşayacağız” dedi. Zeybekci açıklamasında, “Allah’ın izniyle zatıâlinizin talimat ve destekleriyle İzmir’imiz bu yarışta hak ettiği yere ulaşacaktır. İzmir’imiz bahaneler ve mazeretler nedeniyle bu gelişimi büyük oranda ıskalamıştır. Bugün itibariyle İzmir’imizde mazeretler dönemi bitecektir” dedi. 

Başkan Erdoğan çiftçilere müjdeyi izmir’den verdi 

Başkan Erdoğan İzmir aday tanıtım töreninde çiftçilere müjde verdi: “İzmirli çiftçilerimize toplamda 3,5 katrilyon destek verdik. Bu ay sonuna kadar 2019 yılı Ocak ayı içinde ödenecek tarımsal desteklemelerin bugün müjdesini veriyorum. Fark ödemesi, buğday, mısır, çeltikte 550 milyon TL, buzağı desteği ödemeleri 525 milyon lira, çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon TL yem bitkileri 269 milyon TL, sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon TL, çevre amaçlı tarım amaçlı koruma desteği 84 milyon 500 bin TL, diğer destekler 167 milyon TL. Toplam 2 milyar 35 milyon TL.” 

İşte AK Parti’nin  İzmir adayları: 

Balçova - Evrim Özen 

Bayındır – Uğur Demirezen 

Bayraklı – Ali Aslan 

Bergama – Hakan Koştu 

Beydağ – Ogün Asil Aydoğdu 

Bornova – Reşat Gençtürk 

Buca – Mustafa Arslan 

Çiğli - Okan Korkmaz 

Gaziemir - Nazmi Yılmaz 

Güzelbahçe - Burcu Dereci 

Karabağlar - Bilal Doğan 

Karaburun - Ferhan Eroğlu 

Karşıyaka - Ayda Maç 

Kemalpaşa - Arif Uğurlu 

Kınık - Sadık Doğruer 

Kiraz - Saliha Özçınar 

Konak - Melek Eroğlu 

Menderes - Bülent Soylu 

Menemen - Durmaz Bayraktar 

Ödemiş - Münir Bezmez 

Seferihisar - Hamit Nişancı 

Selçuk - Osman Başterzi 

Tire - Selman İçelli 

Torbalı - Adnan Yaşar Görmez 

Urla - Adıgüzel Demirel 

Cumhur İttifakı adayları 

Aliağa - Serkan Acar (MHP) 

Çeşme - Sema Aydın (MHP) 

Dikili - Buğra Akın (MHP) 

Foça - Serdar Mersin (MHP) 

Narlıdere - Süleyman Kocabıyık (MHP) 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi