• $32,3812
  • 35,0375
  • 2326.34
  • 9093.02
8 Ağustos 2017 Salı 23:35 | Son Güncelleme:

Kılıçdaroğlu 'CHP'li belediyelere gidin' dedi halk sokağa döküldü

Depremle sarsılan Bodrumlular şimdi de susuzlukla boğuşuyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun o sözlerinin ardından Dağbelen mahallesinde yaşayanlar sokağa döküldü.

HABER MERKEZİ

6.3'lük depremle sarsılan Bodrum bir yandan yaralarını sarmaya çalışırken öte yandan da susuzlukla mücadele ediyor. Dağbelen Mahallesi sakinleri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için her gün kilometrelerce yol yürümek zorunda kalıyor. 

 O SÖZLERİN ARDINDAN VATANDAŞ SOKAĞA DÖKÜLDÜ 

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Bir insan bir kentte yaşamak istiyorsa, huzur içinde yaşamak istiyorsa, rahatlıkla yaşamak istiyorsa tercih edeceği kent CHP'li Belediyelerin yönettiği kenttir' ifadeleri halka isyan bayrağını çektirdi. CHP'li belediyenin yönettiği Bodrum'da susuzluktan kırılan halk belediyeyi ellerinde bidonlarla 'Su istiyoruz' diyerek protesto etmek için sokağa döküldü. 

 VATANDAŞ TEDİRGİN 

Günlerdir duş alamayan ve bulaşıklarını yıkayamayan mahalle sakinlerinin en büyük korkusu ise salgın hastalıkların ortaya çıkması. İhtiyaçlarını taşıma suyu ile gidermeye çalışan mahalleliler Kılıçdaroğlu'nu ve belediyeyi göreve çağırıyor.

BURAYA MI GELSİNLER?

Ankara’da belediye başkanlarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu nefes almak isteyenleri çöpten geçilmeyen ilçelere davet etti. Kılıçdaroğlu’nun “Nefes almak istiyorsanız CHP'li belediyelerin olduğu yerlere gideceksiniz” açıklamasına ilk tepki gösteren isim ise İBB Başkanı Kadir Topbaş oldu. Topbaş, “Onların söyledikleri doğru olsaydık buralarda olmazdık. Koşan adam geriye dönerse düşer” diye konuştu.

Partili belediye başkanlarıyla Ankara’da bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yine tarihi bir gaf geldi. Kılıçdaroğlu, İstanbul’da temiz hava almak isteyenleri daha geçen haftaya kadar çöpten geçilmeyen İzmir ve Şişli gibi ilçelere davet etti. Taşeron firmanın ihaleye alınmaması gerekçesiyle bir hafta süresince çöpten geçilmeyen Karabağlar ve  Şişli’deki manzaralar Türkiye’nin en çok konuştuğu konuların başında gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun , “Niçin İstanbullular hafta sonu CHP'li belediyelerin olduğu ilçelere akın ediyorlar? Eskişehir çölde vaha gibi yemyeşil bir cumhuriyet kenti oldu” şeklindeki açıklamalarına ilk tepkiyi ise İBB Başkanı Kadir Topbaş verdi.  

KOŞAN ADAM GERİKYE BAKARSA DÜŞER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun vatandaşları CHP'li belediyelerde tatil yapmaya davet etmesiyle ilgili konuşan Başkan Topbaş: "Ana muhalefetin belirli mensupları, siyaset yapmaya çalışanlar yiğidi öldürüp hakkını vermeyi bilmeyenler sağda solda farklı konuşuyorlar. Eğer onların konuşmaları haklı olsaydı biz zaten buralarda olmazdık. O söylemler tutmadı ama hala devam ediyor. Bugün Kılıçdaroğlu "Efendim tatil yapmak istiyorsanız CHP'li belediyelere gelin" diyor. İstanbul'un ne halden ne hale geldiğini yaşayanlar, başka şehirlerde yaşayanlar hatta yurt dışından gelenler söylemekte. Biz geriye bakmıyoruz, koşan adam geriye bakarsa düşer. Dünyanın en iyi en ileri teknolojilerini kullanıyoruz. İnsansız sistemler ortaya koymaya başladık, gecikmişiz. Batı bundan 70-80 yıl önce bitirmiş, metroları çözmüş. Biz daha yeni yapıyoruz maalesef. Bu gecikme olmasaydı biz bugün başka şeylerle bu kaynakları değerlendiriyor olacaktık" şeklinde konuştu.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı