• $32,3975
  • 35,0895
  • 2326.88
  • 9142.4
16 Ekim 2021 Cumartesi 16:59 | Son Güncelleme:

Kılıçdaroğlu açık açık tehdit etti: “Pazartesi son gün”

Kılıçdaroğlu açık açık tehdit etti: “Pazartesi son gün”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twittter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bürokrasiyi tehdit etti. Yüklediği videoda "Ağabeyinizin son çağrısıdır" diyen Kılıçdaroğlu, bürokratların pazartesiden itibaren yaptıkları iş nedeniyle hesap vereceklerini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan paylaştığı videoda bürokratları tehdit etti.

18 Ekim'i milat olarak belirleyen Kılıçdaroğlu, o günden itibaren herkesin yaptığı iş nedeniyle hesap vereceğini söyledi.

Bürokratları tehdit etmişti... Kılıçdaroğlu'na tepkiler çığ gibi büyüyor

Bunun son çağrı olduğunun altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, bu emirleri verenlerin de affedilmeyeceğini belirtti.

EMİR ALMIŞTIM DİYEREK SIYRILAMAZSINIZ

Tehditvari açıklamalarıyla dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi:

Kılıçdaroğlu ağabeyinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibarıyla, bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. Emir almıştım diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Pazartesi itibarıyla durun.

"DOSTLARININ AKIBETİNİ AFGANİSTAN'DA GÖRDÜK"

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bu çağrıyı 15 Temmuzdan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi. Artık yoklar. Dostlarına da güvenme, onlara güvenenlerin akıbetini Afganistan'da gördük" ifadelerini kullandı.

ÖMER ÇELİK: YAPTIĞI VESAYET SİYASETİDİR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, resmi Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'na yanıt olarak bir dizi paylaşımda bulundu. Ömer Çelik'in ifadeleri şöyle oldu.

Sn Kılıçdaroğlu, son açıklamalarıyla açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Böylece hukuk dışı bir düzen arayışında olduğunu ifade ediyor. Kendi partisi adına konuşarak, devlet görevlilerine emir vermeye kalkması hukuksuzluktur.

Herhangi bir hukuki delile dayanmaksızın meşru hükümetin kanun dışı emirler verdiğini iddia etmek, bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya çağırmak vesayet siyasetidir. Bunun ülkemizdeki adı Yassıada zihniyetidir. Kendisini devletin sahibi zanneden bu zihniyeti tanıyoruz.
Sn Kılıçdaroğlu'nun sivil toplum örgütlerini aynı "28 Şubat" diliyle hedef göstermesi de asla kabul edilemez. Türkiye'nin geride bıraktığı ilkel linç kültürü ile sivil toplum örgütleri hedef gösterilemez. Sivil toplum örgütlerine dönük bu linç siyasetine geçit vermeyiz.
Sn Kılıçdaroğlu "kamu düzeni"ni tehdit etmeye son vererek "hukuk devleti" çizgisine dönmelidir. Tehditlerle kamu düzenine etki etmeye çalışmak ancak bir "paralel devlet" arayışıdır. Bu tamamen gayrı meşrudur.
Sivil toplum örgütlerini hedef göstermek ise bir siyaset biçimi değildir. Siyasi muhalefet başka şey, tehdit ve tahkir başka şeydir. Kamu düzenini ve sivil toplum örgütlerini hedef almak meşru bir siyaset biçimi değildir.
Sn Kılıçdaroğlu, Türkiye düşmanlarına söylemediği sözleri Cumhurbaşkanlığı makamına söyleyerek sadece yıkım siyaseti peşinde koştuğunu gösteriyor. Cumhurbaşkanımıza dönük söylenen bu sözleri mahkum ediyoruz.

DHKP/C operasyonunda gözden kaçan Kılıçdaroğlu detayı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi