• $32,3749
  • 34,9878
  • 2325.42
  • 9120.77
25 Şubat 2015 Çarşamba 14:39 | Son Güncelleme:

Halk Şah Fırat operasyonuna ne dedi?

Halk Şah Fırat operasyonuna ne dedi"

Politics araştırma şirketinin 12 şehirde yaptığı araştırmada vatandaşın yüzde 45,63'ü Şah Fırat Operasyonu'nu başarılı bulduğunu belirtti.

Hükümet ile Genelkurmay'ın birlikte yürüttüğü Şah Fırat Operasyonu'na vatandaşlardan destek geldi. 12 şehirde yapılan araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 45,63'ü operasyonun başarılı olduğunu, yüzde 29,64'ü başarısız olduğunu ifade etti.

Ankete katılanların yüzde 24.73'ü ise konuyla ilgili bilgisinin olmadığını kaydetti. Vatandaşların yüzde 57'si türbenin Türkiye'ye getirilmesini isterken, MHP tabanının yüzde 44'ü, CHP tabanının ise yüzde 33'ü operasyonu başarılı buluyor.

BAHÇELİ GİBİ DÜŞÜNMÜYORLAR

Bahçeli operasyonu başarısız bulmuş ve 'Nasıl da kaçtınız' diyerek suçladığı hükümet ve TSK'yı ağır eleştirmişti.

Ancak MHP tabanının yarıya yakını Bahçeli gibi düşünmediği ortaya çıktı.

ŞAH FIRAT OPERASYONU GELİŞMELERİ

Politics araştırma şirketi, Şah Fırat operasyonu ile ilgili İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Diyarbakır, Kayseri, Tekirdağ, Trabzon, Malatya ve Erzurum'da bin 47 kişi üzerinden yüz yüze anket yaptı.

YÜZDE 45'LİK KESİM OPERASYONU BAŞARILI BULUYOR

Politics Genel Müdürü Recep Güven, anketle ilgili bilgi verdi. 'Süleyman Şah türbesinin nerede olduğunu biliyor musunuz?' sorusuna vatandaşların yüzde 58'inin yerini bildiği cevabını verdiğini ifade eden Recep Güven, "Hükümet ve Genelkurmay'ın birlikte yürüttüğü Şah Fırat Operasyonu'nu başarılı buluyor musunuz? sorumuza katılan vatandaşların yüzde 45,63'ü başarılı bulduğunu söylerken, yüzde 29,64'ü başarısız olduğunu belirtmiştir. Yüzde 24,73'ü ise konuyla ilgili bilgisi bulunmadığını dile getirdi. Şah Fırat operasyonun parti bazında değerlendirmesinde ise, AK Partili vatandaşların yüzde 68'i operasyonu başarılı olduğunu söylerken, yüzde 18'i başarısız bulduğunu belirtmiş, bununla birlikte yüzde 14'lük bir kesim de konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söylemektedir" dedi.

CHP'Lİ VE MHP'LİLERİN OPERASYONA BAKIŞI

CHP ve MHP'li vatandaşların operasyon ile ilgili görüşlerini de anlatan Güven, şunları kaydetti: "CHP'li vatandaşların yüzde 33'ü Şah Fırat operasyonunu başarılı bulduğunu söylerken, yüzde 40'ı başarısız bulduğunu belirtmiştir. Bununla birlikte yüzde 27'lik bir kesim de konuyla ilgisi bulunmadığını söylemiştir. MHP'li vatandaşların yüzde 44'ü ise, Şah Fırat operasyonunu başarılı bulduğunu söylerken, yüzde 23'ü başarısız bulduğunu, yüzde 33'lük kesimin de konuyla ilgili olmadığını belirtmiştir."

TÜRKİYE TOPRAK MI KAYBETTİ?

Şah Fırat operasyonu ile Süleyman Şah türbesinin yerinin değiştirilmesinin Türkiye için toprak kaybına neden olup olmadığı yönündeki anket sorusu ile ilgili Güven, "Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 20,13'ü Süleyman Şah türbesinin yerinin değişmesini bir toprak kaybı olarak değerlendirirken, yüzde 42,71'i ise bu durumu toprak kaybı olarak değerlendirmemektedir. Bununla birlikte yüzde 37,16'lık kesim ise konuyla ilgili bilgisinin bulunmadığını belirtmiştir. Süleyman Şah türbesine yapılacak bir saldırının Türkiye'nin bölgede savaşın içine çekilmesine neden olur mu? sorumuza ise, ankete katılan vatandaşların yüzde 33'ü yapılacak saldırının Türkiye'yi savaşın içine çekeceğini söylerken, yüzde 21'i ise çekmeyeceğini belirtti" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ TÜRKİYE'YE GETİRİLMELİ Mİ?

Süleyman Şah türbesinin Türkiye'ye getirilmeli mi? sorusuna vatandaşların yüzde 57'sinin getirilmeli cevabını verdiklerine vurgu yapan Güven, "Araştırmaya katılan vatandaşların yüzde 57'si Süleyman Şah türbesinin Türkiye'ye getirilmesini söylerken, yüzde 20'si Suriye'de kalması gerektiğini belirtti. Süleyman Şah türbesi Türkiye'de olsa ziyaret eder misiniz? sorusuna ise, yüzde 59'u Türkiye'de olması halinde ziyaret edeceklerini belirtmektedirler. Yüzde 19'u ise ziyaret etmeyeceklerini söylerken, yüzde 22'si kararsız kalmıştır" dedi.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı