• $32,4686
  • 35,1364
  • 2331.42
  • 9079.97
24 Haziran 2018 Pazar 11:07 | Son Güncelleme:

Muharrem İnce İstanbul Maltepe mitingine kaç kişi vardı, kaç kişi katıldı? CHP adayı

Muharrem İnce İstanbul Maltepe mitingine  kaç kişi vardı, kaç kişi katıldı" CHP adayı

CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin İstanbul Maltepe mitingine kaç kişi katıldı, kaç kişi vardı? 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesi CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce son mitingini İstanbul Maltepe'de gerçekleştirdi. Yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşen mitingde, Muharrem İnce, partililere seslendi. Muharrem İnce’nin söyledikten çok, mitingi katılım sayısı öne çıktı. İnce taraftarları, mitinge 5 milyon kişinin katıldığını öne sürdü. Bu rakam sosyal medyada da tartışmaları beraberinde getirdi. Ancak tartışmalara son noktayı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu koydu. Süleyman Soylu, Twitter’dan yaptığı açıklamada, İnce’nin mitingine 280 bin kişinin katıldığını duyurdu. Soylu, "Ankara 2 milyon kişi dedi, doğrusu 75.000. İstanbul 5 milyon kişi dedi, doğrusu 280.000. Yalancıdan Cumhurbaşkanı olmaz!" dedi. Maltepe sahilindeki miting alanının kapasitesi konusunda CHP ve AK Partililer arasında tartışma konusu olmuştu. Melih Gökçek Kılıçdaroğlu'nun "adalet yürüyüşünü" tamamladığı Maltepe mitingine dair twitter sayfasında yaptığı paylaşımda kapasitenin 82.500 kişilik olduğunu iddia etmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıklamıştı. İstanbul Valiliği ise "Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır" açıklamasında bulunmuştu.

CHP'nin adayı Muharrem İnce'nin  İstanbul Maltepe mitingine kaç kişi katıldı, kaç kişi vardı? CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bugün İstanbul Maltepe’de miting düzendi. Muharrem İnce’nin mitingine katılım sayısı, tartışmaları da beraberinde getirdi. İnce yanlıları, mitingde 5 milyon kişi olduğunu öne sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, katılım sayısının 280 bin olduğunu söyledi. CHP eski Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova ilinin Elmalık köyünde doğdu. Muharrem İnce’nin annesinin adı Zekiye, babasının adı ise Şerif’dir. Maltepe sahilindeki miting alanının kapasitesi konusunda CHP ve AK Partililer arasında tartışma konusu olmuştu. Melih Gökçek Kılıçdaroğlu'nun "adalet yürüyüşünü" tamamladığı Maltepe mitingine dair twitter sayfasında yaptığı paylaşımda kapasitenin 82.500 kişilik olduğunu iddia etmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıklamıştı. İstanbul Valiliği ise "Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır" açıklamasında bulunmuştu. 

 

OY PUSULASI İÇİN TIKLAYIN! HANGİ PARTİ-ADAY KAÇINCI SIRADA?

OY VERME SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

MUHARREM İNCE KİMDİR? TIKLAYIN

İŞTE CHP'NİN MALTEPE MİTİNGİNE 63 İLDEN KATILIM LİSTESİ

CHP alanı kalabalık göstermek için tüm Türkiye'den otobüslerle insan taşıdı.Türkiye'nin 63 ilinden 2.784 araçla Maltepe mitingine adam taşıdıklarının belgeleri ortaya çıktı.

MİTİNG ALANI KAÇ KİŞİLİK?

Maltepe sahilindeki miting alanının kapasitesi konusunda CHP ve AK Partililer arasında tartışma konusu olmuştu. Melih Gökçek Kılıçdaroğlu'nun "adalet yürüyüşünü" tamamladığı Maltepe mitingine dair twitter sayfasında yaptığı paylaşımda kapasitenin 82.500 kişilik olduğunu iddia etmişti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise miting alanında 1 milyon 600 bin kişinin olduğunu açıklamıştı. İstanbul Valiliği ise "Miting alanında yüzölçümü dikkate alınarak yapılan inceleme ve ölçümleme sonucunda; katılımcı sayısının yaklaşık 175.000 olduğu sonucuna varılmıştır" açıklamasında bulunmuştu. 

MUHARREM İNCE KİMDİR?

CHP eski Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova ilinin Elmalık köyünde doğdu. Muharrem İnce’nin annesinin adı Zekiye, babasının adı ise Şerif’dir.

Ülkü İnce ile evli olan Salih Arda adında bir oğlu bulunan Muharrem İnce, ilk ve orta öğrenimini Yalova ilinde bitirdi. Üniversite eğitimini ise Bursa – Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamlayarak mezun oldu.

Eskiden CHP Grup Başkan vekilliği görevini icra eden ve şimdilerde TBMM'deki milletvekilliği görevini de yürüten Muharrem İnce, Fizik öğretmeni ve okul müdürü unvanıyla pek çok lisede görevde bulunmasıyla birlikte özel dershanelerde de eğitmenlik görevini sürdürdü.

2012 yılında “Buyurun Sayın İnce” isimli bir kitap yazan Muharrem İnce,  Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne, Cumhuriyet Halk Partisi‘nden 22. dönemde Yalova milletvekili olarak göreve getirilmiştir. Şu anda da 23. dönemde de milletvekililiği görevini icra etmektedir.

Bir süre boyunca Yalovaspor‘un basın sözcüğü görevini yürüten İnce, Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı görevinde de yer almıştır.

24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi seçilen Muharrem İnce, 2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) girdi. 2007 genel seçimlerinde de partisi tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu.  13 Haz 2011 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi.

MUHARREM İNCE'NİN EŞİ VE ÇOCUKLARI

Evli olan Muharrem İnce'nin eşinin ismi Ülkü İnce'dir. Muharrem İnce ile karısı Ülke İnce'nin evliliklerinden bir çocukları bulunmaktadır.

MUHARREM İNCE’NİN OĞLU KİMDİR?

Muharrem İnce'nin tek çocuğu olan oğlunun ismi Salih Arda İnce'dir. İnce ailesi Eylül 2017'de oğulları Salih Arda'nın mürüvvetini gördüler. Salih Arda İnce, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın kızı İdil Göknil Işıklar evlendi. Yalova'nın Elmalık Köyü'nde 'Selanik usulü' yapılan köy düğününde Muharrem İnce horon çekip harmandalı oynamıştı.

SEÇİM NEDİR?

Seçim bir kişinin belirli bir göreve, kanunların gösterdiği şekilde verilecek oylarla getirilmesi sistemidir. Millet Meclisi, Senato, Belediye Meclisi, II Genel Meclisi, İhtiyar Heyeti üyeleriyle muhtarlar hep seçimle iş başına getirilir. Böylece seçmenleri adına hareket ve faaliyet gösterme yetkisini kazanırlar. Seçimler, halkın, hemşerilik ve yurttaşlık haklarının belirmesi demektir. Anayasamızın 55. maddesine göre, yurttaşlar, kanunda gösterilen şartlara uygun olarak seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Seçimler, serbest, eşit, gizli, tek dereceli genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre yapılır. Siyasi seçimler belli başlı iki sisteme göre yapılır. «Çoğunluk Sistemi» nde, bir seçim bölgesinde kullanılan oyların çoğunu kazanan parti, ya da şahıs, seçimi de kazanmış olur. Öteki oylar boşa gider. «Nispi Sistem» de ise üyelikler,. kazanılan oy oranında paylaşılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür