• $32,3726
  • 35,141
  • 2324.06
  • 9079.97
18 Kasım 2021 Perşembe 07:27 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki! "Önce başörtülü kızlarımızla helalleş"

Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki! "Önce başörtülü kızlarımızla helalleş"

"Sen önce başörtülü kızlarımızla helalleş" AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başkan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ‘helalleşme' sözlerine tepki gösterdi: “Ey Kılıçdaroğlu sen önce başörtülü kızlarımızdan, bacılarımızdan helallik iste.”

AK Parti grup toplantısında konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, milli iradenin tecelligahı olan Meclis'in lokomotifinin, Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin milletvekilleri olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Hukuki süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, şehit yakınlarına hakaret edenlerin, bizim de milletimizin de gözünde milletvekilliği sakıt olmuştur. Bu küfürbaz, terbiyesiz, yüzsüz, erdemsiz kişiliklere hak ettiği dersin, gittikleri her platformda ve sandıkta mutlaka verileceğine inanıyorum. Hele hele Genel Başkanı bir bayan olanın, küfrü asla yenilir yutulur değil. Bir bayanın ağzından 'yavşak, yavşaklar' diye bir ifade çıkar mı? Ne yazık ki bu çatı, bu çatının altı bunu da gördü."

CHP POZİSYON DEĞİŞTİRDİ

"Son tezkere oylamasıyla ve yatırımcılar başta olmak üzere pek çok kesime yönelik tehdit diliyle CHP, artık fiilen de pozisyon değiştirmeye başlamıştır. Önceleri ülkemizi yabancılara şikayetle, yalan yanlış ifadelerle milletimizin gündemini fuzuli yere ve işgalle başlayan süreç, bir süredir milli çıkarlarımıza somut darbeler vurma safhasına geçmiştir. Bu oylamadan sonra CHP'nin sırtını kimler sıvazlıyor, CHP'ye kimler teşekkür ediyorsa ipini de onlar tutuyor demektir. CHP'nin öncülüğünde hayata geçirilmeye çalışılan bu proje, eski Türkiye'yi hortlatma, demokrasimizi yıkma, ekonomimizi çökertme, insanımızı esir alma projesidir. CHP işte bu yeminli Türkiye düşmanlarının ülke içindeki taşeronluğuna talip olmuştur. Bir yanlarına güya milliyetçi bir partiyi diğer yanlarına bölücü örgütün güdümündeki partiyi alan, arkalarına da kırık dökük kim varsa takan CHP zararlı bir oyun oynuyor. Eğer kazanırlarsa Türkiye sonu belirsiz bir kaosa sürüklenecektir. Bunu biz söylemiyoruz; bunu tarih söylüyor, PKK'nın en üst düzey isimleri, FETÖ'nün borazanları ve hatta bizzat kendi vekilleri söylüyor. Hiç merak etmeyin başaramayacaklar, çünkü Türkiye eski Türkiye değil. Bu siklet bu yükü kaldırır, kaldırmakla kalmaz yere çalıp paramparça eder."

ŞİMDİ DE İSTİSMARA BAŞLADI

"CHP Genel Başkanı kendisine verilen görevi bir türlü başaramadığını görünce milletimizin değerlerinin istismarına yöneldi. Dün tezkereye 'evet' diyenleri ihanetle suçlarken bugün PKK'yı bitirmekten söz ediyor. Son günlerde bir de 'helalleşelim' demeye başladı. Bu zatın birden 180 derecelik bir dönüşle helalleşme peşine düşmesi ne kadar garip değil mi? Ey Kılıçdaroğlu sen önce başörtülü kızlarımızdan, bacılarımızdan helallik iste."

TÜRK DÜNYASI HARİTASI HEDİYE ETTİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. 45 dakika süren kabulde Bahçeli, Erdoğan'a Türk dünyası haritası hediye etti.

SIKIŞINCA GELİYORLAR 'YATIRIM, İHRACAT' İSTEYİNCE KAÇIYORLAR

Başkan Erdoğan, hükümetin düşük faiz tutumuna karşı iş dünyasından gelen tepkilere cevap verdi: "TÜSİAD'ı vesairesi, yüksek faizden bahsediyorlar. Eğer sen iş adamıysan yatırımdan yanaysan buyurun size düşük faizle kredi. Ben yatırım, ihracat istiyorum; onlar kaçıyor. Bu ülkeyi kalkındırmak için TÜSİAD'ı vs. fark etmez dürüst olacaksınız. Sıkışınca kapıyı çalacaksın, işi yoluna koyunca iktidara sallayacaksın; yok öyle 25 kuruşa simit."

50+1 MECLİS'İN TASARRUFUNDA

Başkan Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı'nın ardından Meclis'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan, yüzde 50+1 tartışmasına değinerek şöyle konuştu: "Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur. Parlamento daha önce Anayasa ile ilgili bu konuda bir karar verdi. Yeni bir karar verir mi onu da görürüz."

DAR GELİRLİNİN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEĞİZ, ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ

"Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranları zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz" diyen Başkan Erdoğan şöyle devam etti: "Asgari ücreti de benzer şekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleteceğiz. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız."

FAİZLE MÜCADELE SÜRECEK

"Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusur bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle ve enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim."

KARAKOÇ'A VEDA DUASI

Başkan Erdoğan 88 yaşında vefat eden şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç'un önce Mona Roza şiirini okudu ardından da dua etti.

4. SONDAJ GEMİSİ FİLOYA KATILIYOR

Akdeniz ve Karadeniz'de devam eden gaz arama çalışmaları için 4. bir geminin daha filoya katıldığını duyuran Erdoğan şöyle devam etti: "Bu gemi diğerlerinden farklı olarak 7'nci nesil. En modern, en son teknolojiyle donatılmış ve sıfır. Dünyada bu geminin sınıfında toplam 5 gemi bulunuyor, biri de bizim. Boyu 238 metre, eni 42 metre. 3 bin 665 metre derinliğine kadar sondaj yapabiliyor."

İSMET YILMAZ AK PARTİ GRUP BAŞKANI OLDU

AK Parti Grubu, yeni Grup Başkanı'nın belirlenmesi için dün toplandı. Toplantıda, AK Parti Ankara Milletvekili Naci Bostancı, 2023 seçimleri için Genel Merkez'de görev alacağı için yeni Grup Başkanı seçimi yapıldı. Bostancı'dan boşalan Grup Başkanlığına, 241 oy alan AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz seçildi.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!