• $32,3802
  • 34,99
  • 2326.07
  • 9090.15
12 Ağustos 2021 Perşembe 07:32 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan: Türkiye yol geçen hanı değil

Başkan Erdoğan, Suriyeliler ile Afganistanlıların durumunun farklı olduğunu söyledi. Başkan Erdoğan, ayrıca Anayasa'ya göre yanan ormanların yerinde tarım ve hayvancılığın bile yapılamayacağını belirtti. Erdoğan “İHA'lar sayesinde 12 dakikayla, dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke olduk” dedi.

Başkan Erdoğan, gündeme dair tüm önemli gelişmeleri Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında değerlendirdi. Erdoğan "Yangınla uğraşırken bir diğer tarafta sel felaketiyle karşı karşıya kaldık. Şu an itibarıyla bir tane kaybımız var ama henüz aranmakta olan başka vatandaşlarımız da var. Bakan arkadaşlarımız, AFAD, hepsi şu anda oradalar. Damlardan helikopterlerimizin kurtardığı insanlar var. Heyelan olabilir, bölgedeki vatandaşlarımız dikkatli olmalı" dedi.

KÜLLERİNDEN DOĞACAK

Muhalefetin 'yanan alanlara imar' yapılacak iddialarına yanıt veren Erdoğan, "Anayasanın 169. maddesi çok açık. Bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık da yapılamaz. Yanan orman alanlarının nasıl yeniden ağaçlandırdığımız ortada. Vatandaşlar 'Bay Kemal'in yalanlarına itibar etmesin. Yanan ormanlarımız küllerinden yeniden doğacak" diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:

39 HELİKOPTER VAR

"Ülkemiz yangınlarla mücadelede 2 asra yaklaşan kurumsal bir tecrübeye sahip. Bunun yanı sıra her türlü teknolojik altyapıya da sahip. Son 19 yılda yangınlarla mücadelede kara ve hava araçlarımızı yenileyerek sayılarını artırdık. Helikopterlerden 2002 yılında 18 adet var iken 2020'de bunu 39'a çıkardık, bu süreçte bu rakam 60'a yaklaştı. Rusya'dan 3 tane uçak aldık bu süreç içerisinde. Önümüzdeki yıl belki kendimize ait uçağımızı satın alacağız. Şu an dünyada yangına en kısa sürede müdahale eden ülke konumuna girdik. Yangınlarda ilk defa kullanmaya başladığımız İHA'lar sayesinde ilk müdahaleyi 12 dakikaya indirdik."

SANATÇI SANATINI İCRA ETSİN

Erdoğan, "Sanatçılar Girişimi" topluluğunun yayınladığı bildiride yapılan seçim çağrısı hakkında şunları söyledi: "Onların mesleği sanat. Hangi sanatsa sanatlarını icra etsinler, biz de onların başarı oranına göre saygı duyalım. Ama kalkıp da erken seçimmiş, şu andaki başkanlık sistemi doğru değilmiş, o bizim işimiz.

FINDIK ALIM FİYATI MÜJDESİ: KİLOSU 30 LİRA

"Fındık alım fiyatımız yüzde 50 sağlam iç esasına göre Giresun kalite fındık için kg başına 27 lira. Levant kalite fındık içinse kg başına 26 buçuk liradır. Yüksek randımanlı fındığına en az 1 lira fazla ödeme yapılacaktır. Mazot ve gübre desteğini de kg'de 2 lira olarak veriyoruz. Bunları ilave ettiğimizde fındığın kilosu 30 liraya geliyor."

THK DEVLETİN KURUMU DEĞİL

"THK'nın elindeki uçaklara dair tartışma yeni bir tartışma da değil. THK devletin bir kurumu değildir. THK yetkilileri gerekli adımları atmadığı gibi çalışır durumdaki uçakların da bakımını yaptırmayarak hepsini çürümeye terk etmişler. Çıkıp THK'yı çalıştırmıyor diyorlar. THK'yı çalışamaz hale getiren sizsiniz."

HİÇBİR DİJİTAL MECRA HUKUKTAN AZADE OLAMAZ

"Sosyal medyaya ben hiç olumlu bakmıyorum. Meclis'in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyorum. Bunlar salim akılların veya aklı selimlerin hedefi - ni saptırtıyor. Amerika'da bir Twitter olayı nelere vesile oldu. Türkiye'de senin ofi sin yok, görevlendirdiğin elemanın yok. Öyleyse bunlara bunun bedelini ödetmemiz lazım. Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Onlar da gereği gibi bunun bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak kişilere iftira, hakaret edilmesine, milli-manevi değerlere küfredilmesine, ayaklanma çağrılarına hiçbir şekilde müsaade etmeyiz, yargı sistemimiz de müsaade etmez. İtibar suikastı, hedef gösterme, ne ararsan bunlarda var."

HERKES BİLSİN Kİ, TÜRKİYE YOL GEÇEN HANI DEĞİLDİR

"Göçmenlerle ilgili en önemli adımı Suriye'de attık. Suriye'den bize 4 milyona yakın göçmen geldi. Biz bunlara kapılarımızı açtığımız gibi bunlar içerisinden hakikaten meslek, sanat sahibi olan birçok Suriyeli de bizde vatandaş oldu. Afganistan durumu biraz daha farklı. Bizim şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak'tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralardaki yükselen duvarlar düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Taliban'la bazı görüşmelere varıncaya dek şu an da ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir. Herkes şunu da bilsin ki Türkiye yol geçen hanı değildir. Sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını söz konusu değil.

  • başkan erdoğan
  • göçmen
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı