• $32,3941
  • 35,1103
  • 2326.7
  • 9109.46
25 Temmuz 2021 Pazar 00:26 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan: Tehditlere boyun eğmeyiz

Başkan Erdoğan: Tehditlere boyun eğmeyiz

'Türkiye şantajlara boyun eğmeyecek' Başkan Erdoğan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 98. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Suriye'den Libya'ya, Doğu Akdeniz'den terörle mücadeleye tehdit ve şantaj diline boyun eğmeyiz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının 98. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Erdoğan mesajda şu ifadeleri kullandı: "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş belgelerinden olan Lozan Barış Antlaşması'nın 98'inci yıldönümüdür. Ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, milletimizin huzur, barış ve esenliğine yönelik hain emelleri boşa çıkarmaya devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutlayacağımız 2023'e ekonomik, askeri, siyasi ve diplomatik bakımdan daha güçlü, daha bağımsız, daha müreffeh bir ülke olarak girmekte kararlıyız."

KORUMAYA KARARLIYIZ

Suriye'den Libya'ya, Doğu Akdeniz'den terörle mücadeleye kadar farklı sahalarda elde ettiğimiz kritik başarılar, ülkemizin hak ve menfaatlerini koruma konusundaki irademizin en net göstergesidir. Türkiye, bu mücadele alanlarının hiçbirinde belli çevrelerin tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını savunmayı sürdürecektir. Lozan Barış Antlaşması'nın 98'inci yıldönümünde, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını tazimle anıyor; aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum."

BAŞKAN'DAN AYASOFYA MESAJI: MEDENİYET GÜNEŞİ YENİDEN YÜKSELDİ

Başkan Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının yıldönümünü yayımladığı mesajla kutladı. Erdoğan, "Medeniyet güneşimizin yeniden yükselişinin sembolü olan Ayasofya'nın Dirilişi bir kez daha hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

ERDOĞAN'IN HELİKOPTERİ RİZE'YE ACİL İNİŞ YAPTI

Başkan Erdoğan'ı taşıyan helikopter önceki gün Artvin Arhavi'den havalanmasının ardından şiddetli yağış nedeniyle Rize Limanı'na inmek zorunda kaldı. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra karayolu ile Trabzon'a geçti. Erdoğan daha sonra uçakla Trabzon'dan ayrıldı.

MİRZİYOYEV'İN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADI

Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın Mirziyoyev ile görüşmesinde, Türkiye-Özbekistan ilişkilerini geliştirecek adımlar ve bölgesel konular ele alındı. Liderlerin karşılıklı olarak Kurban Bayramı tebriğinde bulunduğu görüşmede, Başkan Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in doğum gününü tebrik ederek, sağlıklı ve uzun bir ömür temennisinde bulundu.

UNESCO'YA TEPKİ! AYASOFYA TİTİZLİKLE KORUNUYOR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, UNESCO Dünya Miras Komitesi'nin Genişletilmiş 44. Oturumu'nda "İstanbul'un Tarihi Alanları" ile ilgili kabul edilen karar hakkındaki soruya yazılı cevap verdi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Ayasofya ve Kariye Türkiye Cumhuriyeti'nin mülküdür ve tarihi, kültürel ve dini değerler bağlamında titizlikle korunmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İÇİMİZDE DERİN BİR HUZUR VAR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ibadete açılmasının yıldönümünde Ayasofya Camii ile ilgili bir mesaj paylaştı. Altun "Yüzümüzü kaldırıp o lafızlara baktığımızda içimizi burkan ne varsa tam bir sene önce yerini artık derin bir huzura bıraktı. Ecdadımızın hayalini bize yaşatan, milletini Ayasofya ile buluşturan Cumhurbaşkanımız sayın @RTErdogan 'a şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi