• $32,3467
  • 35,1045
  • 2308.76
  • 9079.97
29 Ekim 2021 Cuma 07:21 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan: Milli mücadeleyi zafere taşıyan irade rehberimiz

Başkan Erdoğan, Cumhuriyet'in 98. yıldönümünde net mesajlar verdi, hiçbir gücün Türkiye'yi yolundan alıkoyamayacağını vurguladı. "Tüm zaferlerimizde kadınlarımız var" Başkan Erdoğan, “Dünden bugüne kazandığımız zaferlerin her boyutunda geleceği inşa eden nesillerin yetiştirilmesi başta olmak üzere, kadınların emeğini, kararlılığını ve katkısını görüyoruz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Başkanlığı tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "Cumhuriyeti Kuran ve Yaşatan Kadınlar" programında konuştu. Milletin binlerce yıllık serencamının son bin yılını bu coğrafyada, son bir asrını da Cumhuriyetle birlikte yaşadıklarını vurgulayan Erdoğan, "Hiç şüphesiz Cumhuriyetle yeniden ayağa kalkan, kendine yeni bir ufuk çizen ve yeni bir güç devşiren milletimizin en önemli kazanımı bu dönemde milli iradenin üstünlüğünü tesis etmiş olmasıdır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, şöyle devam etti: "Dünden bugüne kazandığımız zaferlerin her boyutunda geleceği inşa eden nesillerin yetiştirilmesi başta olmak üzere, kadınların emeğini, kararlılığını ve katkısını görüyoruz. Engin birikimi ve ferasetiyle cihan devleti Osmanlı'nın kuruluşuna ışık tutan Hayme anadan, bebeğini beşikte bırakıp cepheye koşan Nene Hatun'a kadar bu izleri kesintisiz takip etmek mümkündür."

HAYATIN HER ALANINDA

"Bizim bağımsızlık hikayemizin kahramanlığı, zorluklar karşısında yılmayan, imkansız görüneni başaran, beklenmeyeni gerçekleştiren, kadınıyla ve erkeğiyle gücünü yüreğinden alan asil milletimizin tamamıdır. Bu ülkenin kadınları tarlada, parlamentoda, olimpiyat oyunlarında, okulda, iş yerinde, evde ve tankların karşısında velhasıl hayatın her alanında emekleri ile var olmayı sürdürüyor. Kadınlarımızın kalplerindeki sevginin, gönüllerindeki zenginliğin, Allah vergisi sezgileri ve kabiliyetlerinin gücüyle ülkemizin ve dünyayı kuşatacak bir değişimin öncüleri olacağına inanıyoruz."

Başkan Erdoğan'a 1909 ve 1933 yılından kalma plak takdim edildi.

'KILIÇDAROĞLU İFADE VERSİN'

Başkan Erdoğan, 'siyasi cinayet' iddialarıyla ilgili soruşturma açan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin alınmasını istedi. Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın aracılığıyla 15 Ekim 2021'de yaptığı başvuruda "Bildiklerini, varsa elindeki belge ve delilleri, herhangi bir şart ileri sürmeksizin yetkili makamlarla paylaşması yasal bir zorunluluktur" ifadeleri yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun "Siyasi cinayetler kaygım var" sözleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 13 Ekim 2021'de resen soruşturma başlatmıştı.

ERDOĞAN'DAN 29 EKİM MESAJI: ÇELİKTEN İRADE REHBERİMİZ

Başkan Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla videolu mesaj yayımladı: "Cumhuriyet'in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kahraman silah arkadaşlarını minnetle anıyorum. Canları pahasına bu vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum... Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı artık ufukta iyice belirmişken, hiçbir gücün, hiçbir kirli senaryonun Türkiye'yi tökezletmeyi amaçlayan hiçbir sinsi saldırının bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Milletçe en büyük güvencemiz olan birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sımsıkı sarılarak büyük ve güçlü Türkiye davamızı hayata geçirmenin mücadelesini vereceğiz. Yürüttüğümüz bu kutlu mücadelede milli mücadeleyi zafere taşıyan, Cumhuriyet'imize hayat veren çelikten irade, son 98 yıldır olduğu gibi bugün de rehberimiz olmayı sürdürecektir."

İTALYA VE İNGİLTERE'YE GİDİYOR

Başkan Erdoğan, 30-31 Ekim'de G20 Liderler Zirvesi için İtalya'ya, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26'ncı Taraflar Konferansı (COP26) için de 1-2 Kasım'da Birleşik Krallık'a gidecek. G20 Roma Zirvesi'ndeki görüşmelerde, liderler, koronavirüs, ekonomi ve mülteci krizi gibi konularda görüş alışverişinde bulunacak. Erdoğan, G20 Zirvesi'nin ardından Glasgow'da katılacağı 26'ncı Taraflar Konferansı Dünya Liderler Zirvesi'nin ilk günü olan 1 Kasım'da hitaplarını gerçekleştirecek.

BIDEN İLE GÖRÜŞME GLASGOW'DA

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Biden ile Başkan Erdoğan'ın Glasgow'da görüşmesini beklediğini belirterek, "Şu anda bunu teyit edemem ancak şu anki beklenti bu" açıklamasında bulundu. Sullivan, bir soru üzerine "Türkiye artık F-35 programında değil. F-16 programına gelince, ülkelerin nasıl savaş uçakları alacağına ilişkin uygulanan bir süreç var" dedi.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'