• $32,3776
  • 35,0442
  • 2325.49
  • 9124.17
25 Mayıs 2021 Salı 23:46 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan: İslam düşmanlığı küresel tehdit

Başkan Erdoğan: İslam düşmanlığı küresel tehdit

İslam düşmanlığı kanser gibi yayıldı. Başkan Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda, devlet düzeyinde yapılan ‘İslam düşmanlığı'na işaret etti. Başkan Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda “Başta Batı olmak üzere dünyanın birçok yerinde İslam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi yayılmaktadır” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 1. Uluslararası Medya ve İslamofobi Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, "Sözlerime İslam korkusu değil düpedüz İslam düşmanlığı olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum. Başta Batı olmak üzere dünyanın birçok yerinde İslam düşmanlığı tıpkı kanser hücresi gibi yayılmaktadır" dedi. Erdoğan şunları söyledi:

DOĞUYA KARŞI NEFRET

"Anadolu'yu ve Kudüs'ü ele geçirme hülyasıyla gerçekleştirilen Haçlı seferleri yıkımlarla dünya tarihinin seyrini değiştirmiştir. Batı, Türklerin şahsında somutlaştırdığı Doğulu toplumlara karşı kinini oryantalizm adı altında korumuştur. Son örneği de Avusturya Başbakanlık binasına terörist İsrail'in bayrağını çekmeyi koyuyorsa bunun nereye varacağını anlamak mümkündür. Bu yaklaşım içerdiği dini ve ırkçılık sebebiyle geniş taban tutmakta muvaffak olamamıştır. Yakın tarihte İslam düşmanlığının yol açtığı acıların, Bosna'daki katliamlara, Türkistan'dan Filistin'de yaşanan trajedilere kadar pek çok örneği vardır. ABD yönetiminin 11 Eylül'den sonra başlattığı Müslümanları şeytanlaştırma stratejisini İslam düşmanlığı virüsünü tetikleyen bir işlem görmüştür. Azalan nüfus artışı hızları sebebiyle demografik tehditlerle karşı karşıya kalan Batı kendi kamuoylarını faşist söylemler oyalayarak geçiştirmeye çalışıyor."

YÜZDE 700 ARTTI

"Batı'da son 5 yılda yüzde 250, bu saldırılarda hayatını kaybedenlerin oranı yüzde 700 artmıştır. Özgürlüklerin ortadan kalktığı yerde refahın da uzun süre olamayacağı gerçeğine sırtını dönenler kendi gerçeklerine düşmanlık etmektedirler. Tarih boyunca İspanya'dan Almanya'ya kadar Yahudi düşmanlığının mahcubiyeti ile Batı ülkeleri şimdi aksi istikamette hızla yol almaktadır. Dünyadaki gelişmeler, Avrupa'nın sahip olduğu ekonomik zenginliği korumayı daha da arttıracak yönde ilerlemektedir. Bu da İslam düşmanlığının devam edeceği anlamına gelmektedir."

İSLAMOFOBİ KÜRESEL TEHDİT

Başkan Erdoğan şunları söyledi: "Bizlerin sürekli güçlenen islamofobi akımına karşı yeni ve daha etkili yaklaşımlar geliştirmemiz gerekiyor. 7.5 milyarı aşkın insanın her birine İslam'ın değil İslam düşmanlığının küresel tehdit olduğunu anlatmalıyız."

Programın sonunda RTÜK Başkanı Ebu- bekir Şahin, Başkan Erdoğan'a hediye takdim etti.

MÜLTECİLERİN ÇOĞU MÜSLÜMAN

Başkan Erdoğan, "İsrail'in Filistin şehirlerinde yol açtığı yıkımın ve katliamın üstünü örterken kendi hayat hakkını koruyan insanların direnişlerine terör yaftası yapıştıran medya düzeninde işimizin zor olduğu ortadadır. Dünyadaki mültecilerin çoğunluğunu Müslümanlar oluşturuyor. İç çatışmalarda en çok Müslümanlar ölüyor" diye konuştu.

ABD'Lİ ŞİRKETLERLE GÖRÜŞECEK

Başkan Erdoğan, bugün 20'ye yakın ABD'li büyük şirketin üst düzey yöneticileriyle video konferans görüşmesi yapacak. Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlatacak.

AFRİKA'DA UZUN BİR SEVGİ ROTASI

Başkan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 25 Mayıs Afrika Günü dolayısıyla Ankara Afrika Evi'nde düzenlenen kutlama programına mesaj gönderdi. Emine Erdoğan, Afrika açılımını başlattıkları günden bu yana kıtada uzun bir "sevgi rotası" çizdiklerini belirtti.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi