• $32,3876
  • 35,089
  • 2326.47
  • 9078.83
7 Şubat 2021 Pazar 03:26 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan: Bunların hedefi mega projeleri durdurmak

Başkan Erdoğan: Bunların hedefi mega projeleri durdurmak

Başkan Erdoğan, “Türkiye, küresel düzeyde mega projelerin yarısından fazlasını tek başına gerçekleştiren bir ülkedir” dedi. Erdoğan ‘İktidara gelirsek projeleri durduracağız' diyen muhalefeti eleştirdi.

Başkan Erdoğan, Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde inşa edilen yeni Tohma Köprüsü'nün açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek için daha büyük yatırımlara yöneldiklerini belirterek şunları söyledi: "Cumhuriyetin ilk yıllarındaki kalkınma sonra akamete uğramıştır. Menderes'in başlattığı kalkınma harekatı darbe ile kesilmiştir. Özal yeni bir kalkınma başlatmıştır. Bu, ülkemiz siyasi kaosa sokularak yarım bırakılmıştır. 18 yılda Türkiye'nin çehresini değiştirdik."

MİLLET FIRSAT VERMEZ

"Biz bunları yaparken birileri ne diyor? 'İktidara gelirsek tüm projeleri durduracağız' diyorlar. Gezi olaylarında da karşımıza çıkıp tüm büyük projelerin durdurulması istenmişti. Uluslararası spekülatörlerden, terör örgütlerinden benzer gayeler çıktığını gördük. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen kim varsa bu projelere saldırdı. Milletimiz kendisine güven telkin etmediği gibi kazanımlarına gözünü dikenlere fırsat vermemiştir. Halkımızdan alamadıkları desteği provokatörler vasıtasıyla ülkemizin huzurunu kaçırarak elde etmek peşinde olanlar hüsrana uğrayacaklardır."

MÜSLÜMANLAR ÇİFT YÖNLÜ CENDEREYE ALINIYOR

Başkan Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği'ni kabulünde bir konuşma yaptı: "Müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırılar, fikir özgürlüğü parantezine alınarak ısrarla görmezden geliniyor. Eş zamanlı olarak Avrupa İslam'ı, Fransa İslam'ı, Avusturya İslam'ı gibi projelerle Müslümanlar çift yönlü cendereye alınıyor. Bu projelerin amacı Avrupalı Müslümanların anavatanlarıyla ve İslam ümmetiyle bağlarını koparmaktır, bu bir asimilasyon projesidir. En büyük silahımız çocuklarımıza ana dillerini ve dinlerini en iyi şekilde öğretmektir."

9 YAŞINDAKİ SENA'DAN ERDOĞAN'A MEKTUP

Almanya'da yaşayan 9 yaşındaki Sena Duman, Erdoğan'a, yazdığı mektupla sevgisini ifade etti. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Erdoğan'ın Sena'nın mektubunu okurken çekilmiş fotoğrafını paylaştı. Altun, "9 yaşındaki Sena mektup yazar da Tayyip dedesi toplantı dahi olsa okumaz mı hiç?" ifadelerini kullandı. Sena'nın mektubu şöyle: "Sevgili Recep Tayyip Erdoğan. Ben Sena Duman ve seni gerçekten çok ama çok seviyorum. Bence Türkiye senin sayende bu kadar güzel oldu. Kardeşim Zeynep de seni çok seviyor. Bir de dört ablam var, onların da size çok selamı var. Sen hayatımda gördüğüm en iyi kişisin. Sen hiç üzülme. Çünkü sen üzüldüğünde ben de çok üzülürüm. Sena Duman'dan Recep Tayyip Erdoğan'a."

SANSÜR KABUL EDİLEMEZ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'ın İçişleri Bakanı Soylu ve MHP lideri Bahçeli'ye uyguladığı sansüre tepki gösterdi. Altun, "Demokrasinin özü olan halk iradesinin ve halk temsilcilerinin böylesine fütursuzca bir sansüre maruz kalması asla kabul edilemez" dedi. Altun, şunları kaydetti: "Bu keyfîliğin ve cüretin sonu tüm değerlerin bir bir silindiği ve zihinlerin yalanlarla tutsak edildiği bir dünyadır. Asla izin vermeyeceğiz."

2.5 MİLYON DESTEK

Başkan Erdoğan'ın Boğaziçi olaylarıyla ilgili söylediği "Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı istifa' diyecekler" sözlerinin ardından sosyal medyada #ErdoğanınYanındayız etiketiyle paylaşım rekoru kırıldı. Altun, Twitter'da #ErdoğanınYanındayız etiketine 2.5 milyona yakın kişiden destek geldiğini duyurdu.

LİBYA'YA İKİ TEBRİK MESAJI

Başkan Erdoğan, Libya'da Başkanlık Konseyi Başkanlığına seçilen Muhammed el Menfi ve Başbakanlığa seçilen Abdulhamit Dubeybe'yi telefonla arayarak tebrik etti.

DIŞ POLİTİKA KURULU'NA AYGÜN ATTAR ATANDI

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyeliğine Prof. Dr. Aygün Attar atandı. Azerbaycan doğumlu Attar aynı zamanda Dünya Türkleri Kongresi üyesi.

TOHMA KÖPRÜSÜ YOL BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLADI

517,5 metre uzunluğundaki yeni Tohma Köprüsü'nün yapımında kullanılan toplam 2 bin 700 ton ağırlığındaki çelik kirişler 3 metre yüksekliğinde, 16 metre genişliğinde imal edildi ve dünya çapında birçok uygulaması bulunan "itme sürme yöntemi" ile köprü ekseni boyunca itilerek yerleştirildi. Projeyle Malatya-Hekimhan-Sivas Hattı'nda kuzey-güney aksında bölünmüş yol bütünlüğünün sağlanması amaçlandı. Trafik kazalarının önüne geçildi.

Açılışta Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu yer aldı.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi