• $32,3818
  • 35,0771
  • 2326.18
  • 9138.22
17 Kasım 2021 Çarşamba 07:32 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan: Bizimki Z kuşağı değil, TEKNOFEST kuşağı

Başkan Erdoğan'dan Z kuşağına net mesaj: 2023'ün kilidi gençlerimiz. Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde konuşan Başkan Erdoğan, 2023'te 6 milyondan fazla gencin ilk defa oy kullanacağını belirterek, “Seçimlerin kilidi gençlerimizdir' dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde konuştu. 2023 seçiminin kilidinin gençler olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan'ın, Z kuşağı mesajı da dikkat çekti. Festival günleri boyunca okulların ara tatile girmesini de fırsat bilerek Türkiye'nin dört bir yanından 100 bin öğrencinin Ankara'ya geleceğini ve etkinliklere katılacağını söyleyen Erdoğan, organizasyonun gelenekselleşeceğini söyledi. AK Parti ile gençlerin 18 yaşında seçilme hakkını yakaladığını anımsatan Erdoğan, "2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak ülkesi ve kendi geleceği için siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil, gençlerimizdir" diyerek şöyle devam etti: "Bizim gençliğimizin şartları, imkanları ve ihtiyaçlarıyla bugünkü gençlerin beklentilerinin farklı olduğunu gayet iyi biliyoruz. Biz kaldırdık. Peki burs ne veriliyordu? 45 liracık. Maalesef Bay Kemal'in olduğu yerde inkardan başka bir şey bulamazsınız. İP'nin olduğu yerde inkardan başka bir şey bulamazsınız."

ASLA İZİN VERMEYİN

"Hırsından, kibrinden, nobranlığından Allah ülkemizi muhafaza eylesin. Gençlerimizden böyle bir duruma izin vermemelerini istiyorum. Bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı, Y kuşağı değil, TEKNOFEST kuşağıdır. Biz gençleri harflerle, kuşaklarla bölmüyoruz, A'sından Z'sine hepsini de kucaklayacak eserlerle, hizmetlerle, çalışmalarla bütünleştiriyoruz."

Başkan Erdoğan, Gençlik ve Yerel Yönetimler Temalı Proje Yarışması'nı kazanan aralarında Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın da olduğu belediyelere ödüllerini verdi.

BAŞKANI KÜFREDERSE VEKİLİ FARKLI OLUR MU?

"Türkiye'nin uzun yıllar boyunca sancısını çektiği yokluk, yoksulluk, kavga, çekişme gibi her biri milletimizin enerjisini sömüren günleri geride bıraktık" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Güneydoğu, Doğu Anadolu'da terörü yok ettik. Vatandaşlarım gece saatlerinde rahatlıkla sokaklara çıkabiliyor. İşte AK Parti budur. Cumhur İttifakı budur. Bir parti çıktı Türkiye'nin sınır ötesi harekatları için Meclis'te 'hayır' dedi, 'Evet' diyenleri ihanetle suçladı. Aynı parti Kandil'i yerle bir edeceğini iddia etti. Bir başkası şehit yakınına söven densiz, terbiyesiz milletvekiline sıkı sıkıya sarıldı. İYİ Parti'nin başındaki kadın parlamento çatısı altında 'yavşaklar' diyecek kadar ileri gidebiliyor. Başkanı bu şekilde küfrederse onun milletvekili farklı olur mu? "

UKRAYNALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Görüşme- de, Türkiye-Ukrayna ilişkilerini geliştirecek hususlar ve bölgesel meseleler ele alındı.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi