• $32,3483
  • 35,1212
  • 2310.03
  • 9079.97
17 Eylül 2021 Cuma 21:05 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan: Biz çalışıyoruz onlar yalan ve iftira atıyor

Başkan Erdoğan: Biz çalışıyoruz onlar yalan ve iftira atıyor

"A'dan Z'ye bütün kuşaklar burada" Başkan Erdoğan AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda salondaki gençlerin, “AK gençlik burada Reis'inin yanında” sloganına “Şimdi A'dan Z'ye bütün kuşaklar burada” karşılığını verdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu. Salondaki gençlerin, "AK gençlik burada Reis'inin yanında" sloganına Başkan Erdoğan, "Evet, A'dan Z'ye bütün kuşaklar şimdi burada" karşılığını verdi.

HİÇBİR KOLTUĞA DEĞİŞMEYİZ

Salonda bulunan partili gençlere hitaben "Gençler, Allah'ıma hamdediyorum. Sizler gibi yol arkadaşları bana lütfettiği için hamdediyorum" diyen Başkan Erdoğan, "Birileri diyor ki 'Z kuşağı, Y kuşağı. Bunların hepsi muhalefetin yanında.' Burada, burada, burada. Gençlerimizin ışıldayan gözlerinde şahit olduğumuz umudu ve özgüveni biz hiçbir makama, hiçbir koltuğa değişmeyiz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Muhalefet 'sen-ben' kavgasında vakit öldürürken biz ülkemizi hedeflerine kavuşturmak için 'gece-gündüz' demeden koşturuyoruz. Onların gündeminde iftira var, bühtan var, yalan terörü var. Onların gündeminde yıkım var, engellemek var, takoz olmak var. Onların gündeminde eski karanlık günlere dönmek var. Onların gündeminde milletimizin değerlerini aşağılamak, demokratik kazanımlarını gasp etmek var. Elinde çekiçten başka bir şey bulunmayan, bütün sorunları çivi olarak görürmüş. Bunların da yalandan, slogandan, tahrikten, tahkirden başka siyaset vizyonları yok."

MUHALEFET HİÇBİR İŞİ DÜZGÜN YAPAMIYOR

Edepsiz söz ve eylemlerden sahnelenen çirkinliklere kadar muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunun görüldüğünü belirten Erdoğan şunları söyledi: "Bunların bırakın ülkeyi, ellerinin altındaki belediyeleri dahi yönetme becerilerinin olmadığına yine bu süreçte hep birlikte şahit olduk. Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiler. Çöp toplamadan şehir içi ulaşımına, kültür-sanattan çevreye kadar hiçbir işi doğru düzgün yapamıyorlar. Artık illerde sular akmıyor sular."

107 YAŞINDAKİ FİKRİYE NİNE'YLE BULUŞTU

Mersin'e önceki ziyaretinde görüştüğü 107 yaşındaki Fikriye Çam'la da bir araya gelen ve sohbet eden Erdoğan, "Fikriye Teyze ile belli bir aralıktan sonra, yeniden bizleri bir araya getiren Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun. Elhamdülillah, 107 yaşında Fikriye Teyze, Rabbim daha nice ömür nasip etsin. Bizi inşallah cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın" ifadelerini kullandı. Fikriye Çam ise Erdoğan ile yeniden görüşmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Kurban olurum sana" dedi.

ERBAŞ DİYANET'İN BAŞINA YENİDEN ATANDI

Başkan Erdoğan'ın atama kararıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na Prof. Dr. Ali Erbaş yeniden atandı. Erbaş, "Bu ulvi göreve bizi yeniden atama takdirinde bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

BİZİ BÖLMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYİN

Erdoğan, cuma namazını Mersin'de Halkkent Emir Sultan Camisi'nde kıldı. Erdoğan, namazın ardından "Siz değerli kardeşlerimden istirhamım şu olacak. Emir Sultan Camisi'nde elhamdülillah bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım, kardeşliğimizi asla lekelemeyelim. Kardeşliğimize gölge asla düşürmeyelim. Bölmek isteyenlere fırsat vermeyelim" dedi.

DÜNYA LİDERLERİNE KİTABINI HEDİYE EDECEK

Başkan Erdoğan, BM Genel Kurulu'na ve çeşitli programlara katılmak üzere 19 Eylül'de ABD'nin New York kentine gidecek. Erdoğan, Türkiye'nin tüm insanlık için ortaya koyduğu adalet arayışını ayrıntılı bir şekilde anlattığı, "A Fairer World Is Possible" adıyla İngilizceye çevrilen, Arapça ve Fransızcası da hazırlanan kitabını, BM Genel Kurulu'nda bir araya geleceği ülke liderlerine de verecek.

MENDERES, ZORLU VE POLATKAN İÇİN ANMA MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Adnan Menderes ile Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edilmelerinin 60'ıncı yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Sözde yargılamalarla bir hukuk cinayetinin de yaşandığı 27 Mayıs darbe dönemi Türkiye tarihinde kara bir leke olarak yer almıştır" dedi.

AKKUYU'DA İNCELEME

Başkan Erdoğan, Mersin'deki temasları kapsamında Akkuyu Nükleer Enerji Santrali inşaat alanındaki çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan, santral çalışanlarıyla fotoğraf çektirdi.

NÜKLEERDE İLK ÜNİTE 2023'TE AÇILIYOR

Başkan Erdoğan "Türkiye'nin ilk nükleer santralinin ilk ünitesini 2023 Mayıs'ına yetiştireceğiz. Amacımız ülkemizi en kısa sürede 2., 3. nükleer santrallerine kavuşturacak adımlar atmaktır" dedi.

Başkan Erdoğan, Mersin Toplu Açılış Töreni'nde Anamur Devlet Hastanesi, Mersin-Gözne yolu, Erdemli Adalet Sarayı, Cennet Cehennem Ören Yeri, Meryem Ana Kilisesi, BN Termal Oteli, restore edilen Emir Sultan Camii'nin resmi açılışını yaptı. Erdoğan, "Özel sektörümüzün Mersin'de 1,2 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiği 19 ayrı projenin açılışını da buradan gerçekleştiriyoruz. Tarsus Organize Sanayi bölgemizin 3. kısmı ile Modern Fabrika Yenilik Merkezimizi resmen hizmete veriyoruz" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında en önemli enerji kaynağının nükleer santraller olduğunu belirterek, "Türkiye'nin ilk nükleer santralinin ilk ünitesini 2023 Mayıs'ına yetiştireceğiz. Bu projemizi 2023 hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz. Amacımız ülkemizi en kısa sürede 2., 3. nükleer santrallerine kavuşturacak adımlar atmaktır" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE PUTİN SOÇİ'DE GÖRÜŞECEK

Başkan Erdoğan'ın bu ay sonunda Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği bildirildi. Reuters'ın haberine göre; iki liderin öncelikle İdlib'de artan şiddet olaylarını ele acağı ifade edildi.

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'