• $32,3303
  • 35,0906
  • 2297.53
  • 8989.52
6 Aralık 2019 Cuma 08:00 | Son Güncelleme:

Başkan Erdoğan: APO gibi getiririz

Başkan Erdoğan: APO gibi getiririz

Başkan Erdoğan, FETÖ firarisi Adil Öksüz’ün bulunduğu ülkeye ilişkin ipuçlarını paylaştı; “İade etmezlerse bir gün gidip alabiliriz” mesajı verdi. 

KURTULUŞ TAYİZ / LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da NATO’nun kuruluşunun 70’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen liderler zirvesine katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine eşlik eden gazetecilerle söyleşi yaptı: “Biz NATO üyesi olarak PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere pek çok terör örgütüne karşı mücadele eden tek ülkeyiz. Bunu özellikle vurguladım. Fakat bazılarının bir taraftan terörle mücadeleyi öne çıkartırken diğer taraftan bu terör gruplarıyla el ele olduklarını da üzülerek görüyoruz. Biz nasıl ittifakın güvenlik tehditlerini ciddiye alıyorsak bütün müttefiklerin de bizim güvenlik kaygılarımızı ciddiye alması gerekir.” 

TACİZ BİZİM ÜLKEMİZE 

“Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa Dörtlü Zirve’sinde Barış Pınarı Harekatı’yla ilgili belgeleri, bilgileri takdim ettim. “Buradan ne zaman çıkacaksınız?” dediler. Biz de kendilerine “Peki sizin burada ne işiniz var?” diye sorduk. Sınırları yok, taciz, taarruz yok. Bizim 911 km. sınırımız var, taciz, taarruzsa bize... Şehitler veriyoruz. “Bize bu soruyu sorma hakkını nereden elde ediyorsunuz?” dedik. Açıkça şunu ifade ettim; “Tel Abyad ve Resulayn’da belirlenen barışı tesis etmeden buraları terk etmemiz mümkün değil. Siz de rol alın, lojistiği, güvenliği tesis edelim.” 

BAL VAR, TAT VERMİYOR 

“Üzüntümüz şudur ki siz terör örgütü YPG-PYD ile berabersiniz ve ‘bunlarla DEAŞ’ı yok ettik’ diyorsunuz. DEAŞ’ı yok ettiğiniz falan yok. 7 bini aşkın DEAŞ’lıyı biz derdest ettik, ülkelerine gönderiyoruz. Bağdadi’nin öldürülmesiyle ilgili övünüyorlar. “Biz de Bağdadi’nin en yakınlarını yakaladık. Bunları hiç masaya yatırmıyorsunuz” dedik. “Türkiye’ye teşekkür ederiz. 4 milyon mülteci aldılar" diyorlar ama ‘Siz hep bal diyorsunuz ama ağız tatlanmıyor.’ 

MACRON DA KABULLENDİ 

Macron ile ‘NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti’ konularına hiç girmedik. Ama Macron’un Trump ile görüşmesinde Trump’ın hakikatin yanında yer alması gerçekten manidardı. Çünkü bizim Fransa ile çok farklı bir anlaşmamız var. Fransa-İtalya-Türkiye olarak bu adımı atacağız. Ama bu hâlâ savsaklanıyor. “Bu adımları atalım ve neticeye yürüyelim” dedik. O da kabullendi, “Çalışmaları yürütelim” dedi. 

“Polonya ve Baltık ülkeleriyle ilgili bir adım attık. Stoltenberg, Macron, Merkel ve Polonya Cumhurbaşkanı bizi arayarak bu konuda destek istedi. Görüşmeler ve değerlendirmeler sonrasında bu işe ‘evet’ dedik ama “terörle mücadelede siz de bizi yalnız bırakmayacaksınız” dedik. 

NİYE ‘EVET’ DEDİK 

“Konsey komisyon toplantısına kadar bu işin geçerliliği yok gibi. Süreç başladı, 6 aylık periyodu var. Bu 6 aylık süreç işlerken böyle bir olay vuku bulduğu anda başta NATO Genel Sekreteri olmak üzere hepsi devreye girecek.  Bu noktada bizi aşırı derecede bağlayıcı bir şey yok.” 

ÖKSÜZ'Ü, APO GİBİ GETİRİRİZ

Başkan Erdoğan, FETÖ firarisi Adil Öksüz ile ilgili şunları kaydetti: “Bakıyorsun sesi Belçika’dan geliyor, Yunanistan’dan geliyor, Almanya’dan geliyor, değişik yerlerde dolaşıyorlar. FETÖ’nün ileri gelenlerinden teslim edilenler oldu. Aslında bölücü terör örgütünün başı nasıl getirildiyse bunları da böyle bir operasyonla getirme durumu söz konusu olursa şüphesiz ki iş çok daha rahat olacak. Hâlâ bu konuda görüşme yaptığımız devletler var. Bazen adreslerine varıncaya kadar istihbarat örgütümüz kendilerine veriyor. Onlardan da bunun iyi niyetini görüp, bunları alabilirsek tabii ki İçişleri Teşkilatımız, İstihbarat Teşkilatımız bunları alıp getirme imkanına sahip. Ta Afrika’nın ücra köşelerinden alıp geldiğimiz gibi. Durmuyoruz. Şu anda bunların en çoğunluk olduğu yer Almanya.”

LİBYA DİK DURSUN, BİZ ADIM ATARIZ

Başkan Erdoğan, Libya ile yapılan mutabakat muhtırasıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Biz meşru yönetimle bu işi imzaladık. Ama hakları olmayanlar sıkıntıya girdi. Başta Yunanistan olmak üzere Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail rahatsız olduğu gibi AB’yi de tahrik ediyorlar. Dörtlü Zirve’de Fransa rahatsızlığını dile getirdi.  “Burada senin hakkın var mı?  dedim. Buranın garantör ülkeleri Türkiye, Yunanistan ve İngiltere’dir. Biz garantör ülke olma hakkımızı kullanıyoruz. Orada bizim soydaşlarımız var ve tarafız. Asla taviz vermeyeceğiz. Libya’daki meşru hükümet ayakları üzerinde dik durduktan sonra bu atılan adım yerini bulacaktır.” 

YAPACAĞIZ CHP DE ÖĞRENECEK 

Libya anlaşmasıyla ilgili CHP’nin “Yeni tartışmaları beraberinde getirir” açıklamasını Erdoğan şöyle değerlendirdi: “Çok doğru söylemiş. Tabii ki yeni tartışmaları beraberinde getirecek. Bütün bu tartışmaların adı anlaşma mı olsun mutabakat metni mi olsun; bunların hepsinin güncellemesi lazım. Bunlar Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine kim sahiptir, bunu bile bilmezler. Biz adım atacağız onlar öğrenecek. Biz ne tartışmalardan geldik geçtik. Onlar tribünde izliyor, biz sahada futbol oynuyoruz. 

YPG BOMBA ATACAK, TSK DURACAK MI?

Dörtlü Zirveden çıkan bildirgede ‘sivillere yönelik saldırıların durdurulması’ sonucunu Başkan Erdoğan şöyle değerlendirdi: “O bölgelerdeki saldırılar terör örgütünün yanı sıra rejimin yapmış olduğu faaliyetler neticesinde de oluyor. Bunların uyarısını, ikazını yapıyoruz. Rusya ile görüşme halindeyiz. Süreç bıçak sırtı. Ama can yandığı zaman bunu da görmemezlikten gelemezsin. Tel Rıfat’ta, Tel Abyad’da, Resulayn’da pazar yerleri bombalanıyor. En son bir cezaevi bombalandı, maalesef kadınlar, çocuklar öldü. Bu olanlara nereye kadar sessiz kalacağız. 8 Ocak’ta Putin ile İstanbul’da Türk Akımı açılış törenini yapacağız. O zamana kadar bekleyebilir miyiz bilmiyorum. Gerekirse telefon diplomasisini çalıştıracağız.” 

TEK ÜLKEDEN DESTEK 

“Güvenli bölge konusunda ise ülkelerin duyarsızlığı devam ediyor. İsim vermeyeceğim, sadece bir ülke “Bu konuda biz size gerekli desteği vereceğiz” dedi.  

YUNANİSTAN, TERÖR SIĞINMA YERİ OLDU

YUNANİSTAN: "Miçotakis’e ‘Göç sıkıntım var diyorsun. AB ülkelerini sıkıştır’ dedim. Ayrıca DHKP-C, PKK, FETÖ Syriza’dan destek görüyor. Buna karşı tavır almalı" dedim. Görüşme verimli geçti diyebilirim."

ABD: “ABD Başkanı Trump’la 100 milyar dolarlık ticaret için çalışmaya ağırlık vereceğiz. S-400 ve F-35 konusunda arkadaşlarımız çalışacaklar.” 

NATO: “NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, bu süreç içerisinde gerçekten samimi açıklamalar yapmış ve bizim de gönlümüzü kazanmıştır.” 

İSLAM’DAN TERÖRİST ÇIKMAZ 

Başkan Erdoğan, Cambridge Camisi’nin açılışını İngiliz sanatçı Yusuf İslam ile yaptı, İslamofobi mesajı verdi: “Demokrasinin beşiği ülkelerde İslam düşmanlığı zehirli bir sarmaşık gibi yayılıyor. Müslüman terörist olmaz, İslam'dan terörist çıkmaz. Müslümanların arasından bir terörist çıktı diye İslam’ı lekeleyemezsiniz. ‘İslami terör’ yaftasını kabul etmiyoruz. DEAŞ’lıların İslam'la alakası yoktur ve onlar bizden değildir.”   

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak