• $32,3258
  • 35,1555
  • 2299.7
  • 9059.59
31 Ekim 2019 Perşembe 08:00 | Son Güncelleme:

'Amerika bu kadar küçüldü mü'

'Amerika bu kadar küçüldü mü'

Başkan Erdoğan, Kongre’den geçen yaptırım tasarısıyla ilgili, “FETÖ iddialarına dayandırılan bu tasarıyı reddediyoruz. ABD, FETÖ’ye mahkum olacak kadar küçüldü mü?” dedi.  

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu. Güvenli bölgeden çekilmenin açıklandığı gibi tam olarak gerçekleşmediğini belirten Erdoğan, “Sahada yapacağımız çalışmalar gerçek soncu ortaya koyacaktır” dedi. 

SALDIRIYA KARŞILIK VERİRİZ 

Erdoğan şunları söyledi: “ABD’yle anlaştık. 120 km genişlik ve 30-32 km derinlikteki bölgenin arındırılması gerekiyordu. Maalesef saldırılar devam ediyor. Adeta karış karış tarayarak hem teröristleri imha ediyor hem de kalan mühimmat ve malzemeleri topluyoruz. Açık konuşuyor ve muhataplarımızı ikaz ediyorum; gelecek saldırılara en sert şekilde karşılık verecek ve gerekirse güvenli bölge sahamızı genişleteceğiz.” 

RUSLARLA ORTAK DEVRİYE 

Erdoğan şunları söyledi: “Cuma günü (bugün) sahada Ruslarla ortak devriyeyi başlatıyoruz. Şayet terör örgütü mensuplarının 30 km’lik alanın dışına çıkartılmadığını görürsek veya saldırılar sürerse kendi harekâtımızı gerçekleştirme hakkımızı saklı tutuyoruz. Gelişmelere göre tavrımızı belirleyecek ve hayata geçireceğiz. Güvenli hale getirdiğimiz yerlerde altyapının güçlendirilmesi, idari kapasitenin geliştirilmesi çabalarına hemen başladık. Suriyelilerin dönüşleriyle ilgili projemizi de hayata geçireceğiz.”

ASKERİMİZE SELAMA ARA VERMEYİN

“Bunlar askerimizi selamlayan sporcularımızdan korkacak kadar zavallıdır. Bir kız tekvandocumuz şampiyon oluyor asker selamını çakıyor, bunlar korkuyor. Bunların durumu bu. Onun için biz durmadan kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Selamımıza ara vermeyeceğiz. ‘Selam tüm Mehmetçiğimize’ diyeceğiz yolumuza devam edeceğiz.”

AVRUPA’YA ÇAĞRI: SINIRDA BULUŞALIM

Başkan Erdoğan, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ortak toplantı teklifi için de Şanlıurfa, Gaziantep ya da İstanbul’u adres göstererek şunları söyledi: “Batı bu harekâtı durdurmamızı istiyor. Hep de sordukları soru şu, ‘Ne kadar kalacaksınız?’ Ben de kendilerini şunu söylüyorum ‘Siz ne zaman çıkıyorsunuz, onu söyleyin.” İşte Berlin’de, Londra’da bir toplantı yapsak… Bu toplantının yapılacağı üç yer var, ya Şanlıurfa ya Gaziantep ya da İstanbul, gelin burada yapalım.” 

MİLLETİMİZE MÜJDEMİZ OLACAK 

Başkan Erdoğan, Batı’nın bazı terör liderlerine destek olmasıyla ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Erdoğan, “Bazı ülkeler milli güvenliklerine tehdit gördüğü teröristleri bulup ortadan kaldırıyorlar. Türkiye’nin de aynı hakka sahip olduğunu kabul ediyorlar demektir. Buna ellerini sıktıkları, övgüler dizdikleri teröristler de dâhildir. İnşallah yakında bu konuda milletimize müjdelerimiz olacaktır” diye konuştu. 

ACELE ETMEYİN

Erdoğan gazetecilerin, “O müjde Mazlum Kobani mi” sorusuna “Niye acele ediyorsun? Bu işlerin haberi verilir mi? ABD haber vere vere mi geldi” diye cevap verdi.

B VE C PLANI DEVREYE GİREBİLİR

Erdoğan, Barış Pınarı kapsamında B ve C planlarının neler olduğuna ilişkin soru üzerine “Şu anda A planını uyguluyoruz. Bu devriyeler vesaire filan, bunlar devam edecek. Bu devriyelerden sonra arazideki bütün gelişmelere göre de nerede ne gibi adımlar atılması gerekiyor? İşte Ayn El Arab’da, Münbiç’te beklenenler yerine getirilmiyorsa buralarda B planına, C planına geçebiliriz” dedi. Erdoğan bölgede tek bir teröristin bile kalmayacağını söyledi.   

Başkan Erdoğan, Katar Başbakanı Şeyh Abdullah bin Nasır bin Halife el-Sani ile beraberindeki heyeti Külliye’de kabul etti.

O TASARIYI TANIMIYORUZ

Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen sözde soykırım tasarıyla ilgili, “Bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz” dedi. 

Başkan Erdoğan ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul eden Ermeni tasarısıyla ilgili sert uyarılarda bulundu. Erdoğan şunları söyledi: “Bu atılan adımın hiçbir kıymeti harbiyesi yok, bunu tanımıyoruz zaten. Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Biz yıllarca ‘bu iş tarihçilerin, arkeologların işidir’ dedik. Görevlendirelim, heyetleri oluşturalım onlar bu çalışmayı yapsınlar. Bu işe bir siyaset gömleği giydirilmesin. Bütün bu çalışmalar yapıldıktan sonra siyasetçiler masaya otursunlar sonra bunun adını koyalım. Biz arşivlerimizi açtık.” 

ABD BU KADAR KÜÇÜLDÜ MÜ? 

Erdoğan şöyle devam etti: “ASALA 21 ülkede Türk büyükelçiliklerine saldırı gerçekleştirdi. Bundan haberiniz var mı? Bir tehcir olayını soykırım olarak ifade edenler kendilerine göre suçlu aramanın gayreti içindeler. ABD, bir FETO’ya mahkûm olacak kadar küçüldü mü? Türkiye’ye darbe yapan terörist başını ülkenizde saklıyorsunuz. Yoksa sizin özel olarak kullandığınız bir manivela mıdır?”

ABD ZİYARETİ KESİN DEĞİL 

Başkan Erdoğan, 13 Kasım’daki ABD ziyaretinin bu koşullarda gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine yönelik soru üzerine, “Şu anda henüz kararımı vermedim. Soru işareti var” ifadesini kullandı. 

EY FRANSA, TERÖRE DESTEĞİN BEDELİNİ ÖDE! 

Erdoğan, Fransız Lafarge firmasının terör örgütü YPG’ye tünel açması için malzeme sattığını hatırlatarak, uyardı.

Başkan Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Buluşması’nda Fransa sert tepki gösterdi. Erdoğan terör örgütü YPG’nin sınırda açtığı tüneller için Fransız firmasından destek aldığını hatırlatarak, “Bunlar o tünellerin betonlarını nereden alıp yaptılar? Lafarge. Lafarge kimin bir fabrikası? Fransızların. Ey Fransa, sen önce bunun bedelini öde. Siz, terör örgütlerine yardım yataklık yapan bir yönetimsiniz” ifadelerini kullandı.  

ALTI YILDIR SALDIRI ALTINDAYIZ 

Erdoğan şunları söyledi: “Özellikle son altı yıldır kesintisiz bir saldırı altındayız. Bu saldırıda her oyun kullanılıyor. FETÖ’sünden PKK’sına DEAŞ’ına kadar tüm terör örgütleri kuduz gibi üzerimize saldırıyor. Ülke içinde başarılı olamayınca bu kez sınırlarımıza saldırmaya başladılar. Hatta doğrudan ekonomimizi bile çökertmeyi denediler.”

DİRİLİŞ OSMAN SOHBETİ

Beştepe’deki 29 Ekim kabulünde, iş, sanat ve inanç dünyasından isimlerle bir araya gelen. Erdoğan, Diriliş Osman dizisinde Osman Bey rolünü alan Burak Özçivit’le sohbet etti 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'