• $32,3848
  • 34,9667
  • 2325.57
  • 9079.97
24 Ekim 2018 Çarşamba 14:25 | Son Güncelleme:

SONDAKİKA… MHP lideri Devlet Bahçeli'den flaş 'Af' açıklaması geldi

SONDAKİKA… MHP lideri Devlet Bahçeli'den  flaş 'Af' açıklaması geldi

Son dakika af haberleri yakından takip ediliyor. Af yasası ne zaman çıkacak? MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız kanadından, gündemde uzun bir zamandır yerini koruyan Genel Af detayları açıklandı.

2018 Af yasası ne zaman çıkacak? Genel af haberleri oldukça yakından takip ediliyor. Vatandaşlar af çıkıp çıkmayacağını merakla bekliyorlar. Cezaevinde bulunan mahkum ve tutukluların büyük umutlar biriktirerek beklediği Genel Af konusuna ilişkin, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kapsamlı açıklamaların kaydedildiği bilgisine ulaşıldı. Bu doğrultuda, mahkum ve tutukluların dışarıda beklemekte olan yakınlarının da içine umut ışığı doğduğu ve kamuoyu tarafından da gündemde mercek altına alınan Genel Af hususuna ilişkin detaylar açıklandı.  Genel af haberleri oldukça yakından takip ediliyor.  Detaylar aksam.com.tr'de 

MECLİS'E SUNULAN AF TEKLİFİ: GERİ DÖNÜŞ YOK

Neyi önerdiysek adaleti temsil eder. 24 eylül'de sunudğumuz kanun teklifi bir af değil. Şartli indirim ile mahkumların salıverilmesi için kanun teklifidir. Toplam 7 maddeden oluşmaktadır. Maksat ve muradımız bundan ibarettir. Kanun teklifimizin tartışmasız arkasındayız, yanındayız. Milletimize neyi söylediysek onu yapıyoruz. Vazgeçmek yok, gevşemek yok, geri dönüş yok.

Bu teklifi cezaevleri boşalsın diye vermedik. Kanayan, kangrene dönmesi an meselesi olan bir yaraya parmak bastık. Cezaevi şartlarını gündeme taşıdık. Muhtemel kalkışma ve çatışmalara dikkat çektik. Risk ve tehlikelere vurgu yaptık. Çok şey mi istedik? Konuşmayalım mı, düşünmeyelim mi, kaygılanmayalım mı, görüşlerimizi dile getirmeyelim mi?

-Ne diyor vatan şairimiz:

Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!

Ya ne dediğimizi anlamıyorlar, ya da safa yatıp havayı bulandırıyorlar. Sürekli itiraz ve tepki gösterenler; KHK ile 1 Temmuz 2016'da denetimli serbestlik ve infaz sisteminin kanunlaştığından haberdarlar mıdır?

671 sayılı KHK cezaevlerini boşaltmak için mi yayınlandı? Bizim teklifimizi sulandırıp, cezaevlerini boşaltmaya çalıştığımızı doğrudan değilse bile dolaylı ima etmek haksızlıktır, günahımıza girmektir.

Diyorlar ki uyuşturucu kullananlar salıverilecek. Bu temele indirmek, bu eksene sabitlemek tamiri olmayan vicdansızlıktır. Samanlıkta iğne aramaya gerek yoktur. Uyuşturucudan içeri olanlar ıslah olduysa, merhamet istiyorsa duymayalım mı? Bunlar insan değil mi, fırınlara atıp yakalım mı, katarlara doldurup sürgüne mi yollayalım?

Uyuşturucu en hassas olduğumuz sorunlardan birisidir. Ülkücü hareketi bu konuda tartışmaya açmak kimsenin harcı değildir.

 

MHP lideri Bahçeli'den 'Af açıklaması 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, af tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanı, 'şimdi birileri çıkarmış af, ne affı?' ifadeleriyle birlikte aynen şunları dile getirmiştir: 'Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?' Elbette kast edilen Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP'yi yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucuyla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır. Şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimizi uyuşturucu temeline indirmek, tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış, fuzuli bir demagojidir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin değerli milletvekilleri teklifimizi tasvip etmiyorlarsa kabul etmezler, takdir ediyorlarsa onay verirler. Mesele bu kadar basittir. Hiç kimseyi zorlayan yoktur, baskı kuran yoktur" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin twitter heseabından af tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde: "Sayın Cumhurbaşkanı’nın Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılış töreninde yapmış olduğu konuşmayı, bu kapsamda şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimize yönelik değerlendirmelerini titiz bir bakış açısıyla takip ve analiz ettik. Sayın Cumhurbaşkanı, 'şimdi birileri çıkarmış af, ne affı?' ifadeleriyle birlikte aynen şunları dile getirmiştir: 'Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?' Elbette kast edilen Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP’yi yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucuyla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır. 

TAHRİP VE TAHRİF ETMEK FAHİŞ BİR YANLIŞ, FUZULİ BİR DEMAGOJİDİR

Uyuşturucuyla en çok mücadele veren,bu uğurda her türlü imkânıyla fedakârlık gösteren ‘birileri’ diye tabir edilen Milliyetçi-Ülkücü Hareket’tir. Şartlı ceza indirimiyle ilgili teklifimizi uyuşturucu temeline indirmek, tahrip ve tahrif etmek fahiş bir yanlış,fuzuli bir demagojidir. Kanun teklifimiz 24 Eylül 2018 Pazartesi günü TBMM’ne sunulmuştur. Şu anda Adalet Komisyonu’nda görüşülmeyi beklemektedir. 

HİÇ KİMSEYİ ZORLAYAN YOKTUR, BASKI KURAN YOKTUR 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin değerli milletvekilleri teklifimizi tasvip etmiyorlarsa kabul etmezler, takdir ediyorlarsa onay verirler. Mesele bu kadar basittir. Hiç kimseyi zorlayan yoktur, baskı kuran yoktur. Milletin temsilcileri hür iradeleriyle gereği neyse onu yaparlar. Karar ve yetki TBMM’nindir. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’ni meydanlarda hakir görmek, tariz ve tenkitle suçlamak siyasi ahlak ve basirete asla sığmayacaktır. Siyasi nezaket ve nezahet, aynı zamanda ittifak ruhu ve duruşu muhataplarına inkâr ve ihmal edemeyecekleri sorumluluklar yüklemektedir. Bu sorumluluğun ifa ve ifadesi millete verilmiş sözlerin, milli bekayı muhafaza azminin tezahürü ve teminidir."

GENEL AF NE ZAMAN ÇIKACAK? 2018 GENEL AF DETAYLARI...

MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından MHP'nin AK Parti'ye gerçekleştirdiği Genel Af kanun teklifinin detaylarını aktardı. Feti Yıldız'ın ceza evinde bulunan mahkum ve tutukları yakından ilgilendirecek açıklamalara imza atarak, 19 Mayıs 2018 tarihine kadarki işlenen suçlarda cezadan 5 yıl şartlı indirim yapılacağını ve bu tarihten sonraki suçların kapsam dışı olduğunu duyurdu. Öte yandan rapor şeklinde meclise sunulan bu düzenlemenin yasalaşması halinde de 162 bin hükümlünün yararlanabilme olanağına sahip olacağı belirtildiği Genel Af kanun teklifinin TBMM Başkanlığı'na sunulacağının altı çizildi. Tüm bunların yanı sıra Genel Af için kapsam dışı bırakılan suçlar arasında ise cinayet, devlete karşı işlenen suçlar, kadın ve çocuklara yönelik suçlar, terör suçları cinsel suçlar yer almaktadır.

MHP İLE AF GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Macaristan ziyareti dönüşünde MHP Lideri Bahçeli ile en kısa sürede görüşeceğinin sinyalini vermişti.

İki lider yarın saat 14:00'da bir araya gelecek.

Görüşmede yerel seçimlerde ittifak konusunun yanı sıra MHP'nin af önerisi ile başta terörle mücadele olmak üzere iç ve dış gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı