• $32,394
  • 35,1108
  • 2326.82
  • 9096.1
24 Nisan 2018 Salı 01:00 | Son Güncelleme:

Erkekler için burun estetiği 

Erkekler için burun estetiği 

Burun estetiği Türkiye’de en sık yapılan estetik ameliyatlardan birisidir.

OP. DR. ESER AYDOĞDU

Estetik burun ameliyatı kadınların daha çok yaptırdığı bir ameliyat iken artık erkeklerin de fazlasıyla yaptırdığı bir ameliyat haline gelmiştir. Neredeyse yakın gelecekte bu oran eşitlenecek gibi görünmektedir. Erkekler için burun estetiği kadınlardan biraz farklıdır. Görüntü daha doğal olmalıdır. Erkeğin burun ameliyatının tasarlanması yüzün sert hatları ile uyumlu olması açısından oldukça önemlidir. Dışarıdan bakıldığında hiçbir şekilde estetik olduğu anlaşılmamalıdır. Erkeksi ifade korunmalıdır. Bu kriterler ise genellikle bize başvuran erkek hastaların da özel talepleri arasında yer almaktadır. 

Burun estetiği kadın ve erkeklerde farklı mıdır? 

Erkeklerin ve kadınların burun estetikleri arasında belirgin farklar vardır. Biz estetik cerrahlar bu ince farkları çok önemseriz. Kadınlarda burun ucu ile dudak arasındaki açıyı fazla planlayıp, burun kemerinde hafif kavis oluştururuz. Bu küçük dokunuş kadın güzelliğinde büyük değişiklikler yaratır. Erkeklerde ise, düz bir burun sırtı ve kalkık olmayan bir burun ucu idealdir. Burun estetiğinin olmazsa olmazı alın, çene ve elmacık kemikleri ile burun arasında uyumlu bir planlama yapmaktır. Her burun ameliyatı öncesinde yaptığımız bu detaylı planlama bizi neredeyse bir “yüz mühendisi”ne dönüştürür. 

Ameliyat süreci nasıldır? 

İlk önce hastalarımızla muayenehanemizde buluşmaktayız. Beklentilerini dinleyip, burun anatomisinin izin verdiği ve yapılabilecek işlemlerden bahsetmekteyiz.  Öncesi sonrası fotoğraflarla karşılıklı değerlendirmeler yapmaktayız. 

Ameliyat günü hastanede gerekli tetkikler yapıldıktan sonra anestezi doktorumuz hastamızı görüyor ve onay veriyor. Ve genel anestezi ile 2 saatlik bir operasyona alıyoruz.  Aynı akşam veya ertesi sabah taburcu ediyoruz. Burnun dışındaki splinti 7. günde çıkarıyoruz.  Burnun gerçek şekli ameliyattan 3- 6 ay sonra ortaya çıkıyor. Nadiren de olsa %5 ihtimalle ameliyattan sonra revizyon gerekebiliyor. 

Burun estetik ameliyatı artık kolay 

Özellikle son on yılda estetik cerrahi konusunda büyük ilerlemeler oldu. Burun estetik ameliyatı zor bir operasyon süreci olmaktan çıkıp daha konforlu bir ameliyat haline geldi. Bunu sağlamak için birkaç teknoloji harikası olan estetik cerrahi aletlerinden yardım alıyoruz.  Piezzo, hyloterapi, ultrason, radyofrekans gibi cihazlar uzman ellerde, doğru kişide ve doğru yerde kullanıldığı zaman hem işimiz kolaylaşıyor hem de morluk, şişlik ve ağrı gibi şikayetler azalıyor. Bir diğer sevindirici haber de artık tampon ve burun alçısı kullanmıyor oluşumuz. Bu gelişmeyle beraber hastalarımız da daha rahat bir şekilde ameliyata gelebiliyor. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi