• $32,3723
  • 34,9755
  • 2325.31
  • 9107.19
28 Temmuz 2017 Cuma 01:00 | Son Güncelleme:

'Devletimizin yanında olmak benim icin görev'

'Devletimizin yanında olmak benim icin görev'

Kutsi, 15 Temmuz’un yıldönümünde çok etkilendiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımız ülkemiz için mücadele ediyor. Vatandaş olarak biz de onun yanında dik durmaya çalışıyoruz” dedi.

TUBA KALÇIK

Sarkıları, besteleri ve oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çeken Kutsi, müzik hayatından ülke gündemine kadar pek çok konuyu AKŞAM’a değerlendirdi. 

15 Temmuz’un yıldönümünde siz de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki anma etkinliklerine katıldınız. Oraya gidince neler hissetiniz? 

Anmaya gittiğimde hem şehit ve gazilerimizden dolayı 15 Temmuz’un hüznünü hem de millet olarak böyle hain bir darbe girişimini atlatmaktan dolayı yaşadığımız coşkuyu aynı anda kalbimde hissetim. 

Felaket olurdu!

Vatanı için toprağı için canını feda eden insanlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit ve gazilerimize minnet borçlu olduğumuzu bir kez daha derinden hissetim. Türkiye Cumhuriyet’in bir vatandaşı olarak her zaman darbelere karşı demokrasinin yanında olan birisiyim. Yaşadığımız darbe girişimi gerçekleşseydi bizim için bir felaket olurdu. Milletçe, ülkemize karşı yapılan bu hain girişimi milli birlik ve beraberlik içinde atlattık. 

HALKLA BERABERDİK

Allah milletimizi korudu. Umarım ülke olarak bir daha böyle bir şey yaşamayız. Geçen sene de demokrasi nöbetlerine katıldım. Böyle dönemlerde devletimizin yanında olmak benim için bir görevdir. Demokrasi nöbetlerinde halkımızla iç içe olmak ve vatanımıza sahip çıkmak benim için çok önemliydi. 

Yeni albümümdeki 8 beste bana ait

Bize biraz bu albümden bahseder misiniz? 

Mavi’de yine çok güzel slow ve hareketli parçalar var. Albümdeki 8 beste bana ait. Bir tanesi kuzenim Murat Poyraz’la birlikte yaptık. Yıldız Tilbe’nin yanı sıra Altan Çetin, Mert Ekren, İrfan Özata, Yazgın Kaçak, Murat Güneş gibi değerli isimlerin besteleri de var. 

Romantik şarkıları yakıştırıyorlar

Sizi müzik dünyasında romantik şarkıların prensi olarak tanımlıyorlar. Bu yakıştırmayı neye bağlıyorsunuz? 

Bazı şarkılarımın duygu yoğunluğu yüksek. İlan-ı Aşk, Doğum Günü, Ağlama Kalbim gibi slow şarkılarım böyle mesela. Duygusal yönü ağır basan şarkıları gitarla söylemeyi çok seviyorum. Dinleyiciler de galiba bana romantik şarkıları daha çok yakıştırıyor. ‘Yaz Günü’nün 2017 versiyonunu yaptık. Şarkı hem hızlı hem de soundu çok iyi.

Milletçe zor günlerin Ustesinden geldik!

Batı dünyasının ülkemize olan tavrını yorumlayan Kutsi: Milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha gösterdiler.Türkiye’nin terörle mücadelede özellikle Batı tarafından yalnız bırakıldığını düşünüyor musunuz? 

Batı’nın bu tavrı milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha göstermiş oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ülkemiz için birçok şeyle mücadele ediyor. Vatandaş olarak bizde onun yanında dik durmaya çalışıyoruz. Ülke olarak kolay günlerden geçmedik. Ama milletçe bu zorlukların üstesinden geldik. 

4 yıl aradan sonra ‘Mavi’ albümüyle dinleyicilerinizle buluştunuz. Neden bu kadar beklediniz? 

Biraz benim tembelliğim biraz da yoğun çalışma tempomdan dolayı araya zaman girdi. Albüm yapım aşamasında bazı şarkıları yeniden düzenlemek gerekiyordu. Ben de bunu biraz ağırdan aldım. Son zamanlarda yaptığım şarkılar bu albüme yetişti. Hatta en son dizideki bir sahne için yaptığım, albüme de adını veren ‘Mavi’ şarkısını da koydum. Bu açıdan 4 yıl aradan sonra çıkan ‘Mavi’ albümümü demli bir çaya benzetiyorum. 

Oyunculukta doğal olmak şart 

Oyunculuğa tesadüf üzerine başladığını belirten Kutsi: Her zaman olduğu gibi oyunculukta da samimiyet önemli. Hep çok iyi projelere dahil oldum.

Oyunculukta bu kadar başarılı olacağınızı düşünüyor muydunuz? 

Tesadüfen başladım oyunculuğa aslında. Hatta Doktorlar dizisi için bana dizide çalışır mısınız diye sorduğunda Fatih Aksoy, ben dizi müziklerini yapacağımı düşünerek 'evet' demiştim. Meğer oynamam için teklif ediyorlarmış. Ben de oyunculuğu yapamayacağımı düşünerek teklifi kabul etmemiştim. Ancak sonra beni ikna ettiler. İlk çekim gününde çok heyecanlandım. Rolüm hem zordu hem de çok iyi oyuncuların karşısında oynuyordum. Rahmetli Cüneyt Türel bana çok destek oldu. Cüneyt abinin tavsiyeleriyle 'Bu adamın yerinde olsam nasıl davranırdım' diye düşünerek oynadım. Her işte olduğu gibi oyunculukta da samimi ve doğal olmak çok önemli. Ben de ekranda bunu başardığımı düşünüyorum. Hep çok iyi projelerde yer aldım. Bu anlamda da kendimi şanslı görüyorum. Bugüne kadar hep farklı karakterleri canlandırdım. Birinde doktorken diğerinde üniversitede okuyan ve geçinmek için taksi şoförlüğü yapan biriydim. Son dizimde ise yedi göbektir at eğiticisi olan, çiftlik sahibi bir karakteri canlandırıyorum. 

Sinemada rol almayı düşünüyor musunuz? 

Evet. Hatta senaryo yazıyorum şu anda. Filmin konusu muhteşem. Bir müzisyenin başından geçen trajikomik olayları
anlatıyorum. Kendi hayatımdan yola çıkarak yazdığım senaryonun hikâyesi çöpte bulunan tek telli bir mandolinle başlıyor. Hayalim bu senaryoyu filme aktarmak.   

Beste yaparken olay akışı önemli

Şarkılarınızın oluşum evreleri nasıl? 

Beste yapmak duygu işi olduğu için her şeyden etkilenebiliyorum. Bazen kendi hikâyemden bazen yakınlarımın başından geçenlerden bazen de okuduğum bir haberden etkilenip beste yapabiliyorum. Beste yaparken kompozisyon yaratmak çok önemli. Beste yaparken her şeyi birbiriyle bağdaşması gerekiyor. Yoksa şarkıdan istediğin enerjiyi çıkaramazsın. Bunu başarmak için de müzisyenlerin her anlamda kendini beslemesi gerekiyor. 

» ‘Beşiktaşım Benim’ marşını takımıma şampiyonluk hediyesi olarak besteledim.Beşiktaş aşkı benim için başka!

Sıkı bir Beşiktaş taraftarısınız, hatta takımınız için ‘Beşiktaşım Benim’ marşını bestelediniz. Marş yazmanız için size mi teklif mi geldi yoksa siz kendiliğinizden mi yaptınız? 

Teklif gelmedi, tamamen içimden gelerek besteledim bu marşı. Hiçbir karşılık beklemeden Beşiktaş’ın şampiyonluğuna hediye etmek için yaptım. Beşiktaş aşkı başka benim için. ‘Beşiktaşım Benim’i geçen seneki şampiyonluğu için yapmıştım. Elimden gelse her sene bir marş yazarım takımım için.

Taraftar olarak bizi mutlu ediyorlar 

Beşiktaş’ın üst üste iki yıl şampiyon olmasındaki başarısının sırrı sizce ne? 

Şampiyonlukta futbolcuların takım ruhuyla oynamasının payı büyük bence. Birde Şenol Hoca’nın katkısını da unutmamak gerekir. Beşiktaş, taraftar olarak bizleri çok mutlu ediyor. Ben elimden geldiğince maçları da takip ediyorum. Çok güzel bir stadımız var, burada maç izlemek ayrı bir keyif. Marşı da geçen sene yeni stadımızda, çok güzel bir atmosferde söyledim.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı