En güzel iftar sofraları için karamelli fıstıklı trileçe tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
KARAMELLİ FISTIKLI TRİLEÇE
MALZEMELER:
KEKİ İÇİN:
7 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 ÇİMDİK TUZ ŞERBETİ İÇİN:
5 su bardağı Aynes süt
2 su bardağı Aynes krema
1 su bardağı toz şeker
KARAMELİ İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı Aynes tereyağı
1 su bardağı Aynes krema
ARA KATI İÇİN:
1 su bardağı Aynes krema
1 su bardağı Aynes süt
1 su bardağı pudra şekeri
Üzerine toz Antep fıstık
HAZIRLANIŞI / 6-8 KİŞİLİK
Keki için yumurta aklarını bir çimdik tuz ile kar beyazı olana kadar çırpın ve toz şekerle krema kıvamına gelene kadar kabartın. Kabaran yumurta beyazlarını ve krema kıvamındaki yumurta sarılarını alttan yukarı karıştırarak söndürmeden karıştırın. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın ve eleyerek ekleyin. Cam fırın kabına alın ve üzerini düzleştirin. İlk 10 dakika 170 derecede sonra 150 derecede 20 dakika fırın kapağını açmadan fırınlayın. Bir tencerede süt, krema ve toz şekeri ılıklaştırın, şeker eridikten sonra buzdolabında soğutun. Kek fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sütü yavaş yavaş çektirerek dökün. Karamel İçin; tavanın ortasına şekeri alın hiç karıştırmadan eriyene kadar kısık ateşte pişirin. Aynes tereyağını ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın. Yavaş yavaş kremayı ekleyin ve sürekli karıştırarak karamel pürüzsüz olana kadar pişirin. Aynes süt ve Aynes kremayı pudra şekeri ile kabartın. Şerbeti çeken kekin üzerine kremayı koyun ve düzleyin.Dolapta soğutun ve üzerine karameli dökün ve düzleyin. Soğumuş trileçeyi soğuk şekilde toz fıstık ile servis edin