En güzel iftar sofraları için güveçte sucuklu kaşarlı patates tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
GÜVEÇTE SUCUKLU KAŞARLI PATATES
MALZEMELER:
2 adet patates
1 su bardağı Aynes süt
1 su bardağı Aynes krema
1 su bardağı Aynes kaşar peyniri
1 adet yumurta
½ kangal sucuk
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Muskat rendesi
HAZIRLANIŞI
Patatesleri ve sucuğu küp küp doğrayın ve güvece yerleştirin. Bir kâsede Aynes krema, süt ve yumurtayı çırpın. Rendelenmiş Aynes kaşar peynirini ekleyin. Sosa tuz karabiber ve muskatı ekleyin ve karıştırın. Güvece patateslerin üzerine dökün ve üzerine ekstra kaşar peyniri serpin. 180 derecelik fırına üzerini kızarıncaya kadar fırınlayın. Sahur da Aynes ayran ile servis edebilirsiniz.