• $32,3771
  • 34,9806
  • 2325.69
  • 9061.09
29 Nisan 2018 Pazar 02:22 | Son Güncelleme:

Vitamin eksikliği sivilceye neden olabilir

Vitamin eksikliği sivilceye neden olabilir

Dr. NESLİHAN DOLAR

neslihandolar@gmail.com

Sn. Dr Neslihan Dolar,

SİVİLCE İZLERİM GEÇER Mİ?

28 yaşındayım ve dönem dönem hala sivilcelerim çıkıyor ve lekeleri kalıyor. Daha önce sivilce tedavisi yapıldı sivilcelerim geçti ama yine tekrarladı. Bir de yüzümde ergenlikten kalan sivilce izleri var. Bunlardan kurtulmak için ne yapabilirim.

Sevgili Ayla Hanım,

AKNE BİR HASTALIKTIR VE TEDAVİ GEREKTİRİR

25 yaşından sonra artaya çıkan veya iyileşmeyen, özellikle çene kısmında yoğunlaşan, iz bırakmaya meyilli derin yereşimli, uç vermeyen akneleriniz varsa bilin ki hormonal bir akne ile karşı karşıyasınız. Bu durumda ilk yapılması gereken bir dermatologa başvurmanız ve olayın nedenini ortaya çıkarmak adına çeşitli tahlil ve tetkiklerin tamamlanması olacaktır. Takip eden süreçte amacımız sebebe yönelik tedavilerle birlikte elimizi çabuk tutup iz ve skar kalmadan olayı çözmek olmalıdır. İşte böyle durumlarda artık elimizde pek çok silahımız var. Akne peelingleri, medikal bakım sistemleri, çeşitli ışık ve lazer sistemleri bunlardan sadece birkaçıdır. Burada en önemli unsur bunların hangi sırayla kime uygun olduğunun planlamasıdır ki bu da ancak uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Çünkü akne bir hastalıktır ve tedavi gerektirir.Akne izleri, çukur, kabarıklık veya leke şeklinde olabilir. O yüzden herbirinin tedavisi kendi içinde ayrılmaktadır. Yüzde akne elemanları varken öncelikle bunların tedavisi gerekir. Aksi halde akne izlerini tedavi etmeye çalışırken mevcut akne alevlenebilir ve bunlar da derin izler bırakabilir. O nedenle akne iz tedavisine başlamadan önce cilt iyi değerlendirilmeli, akne izlerinin karakterine ve cildin hassasiyet, kalınlık ve rengine göre tedaviye karar verilmelidir. Akne izlerini silerken en önemli unsur erken müdaheledir. İğneli fraksiyonel radyofrekans yöntemleri, lazer ve ışık sistemleri, prp, vitamin enjeksiyonları, enzim peeling ve kimyasal peelingler ve son zamanlarda sıklıkla başvurduğum, akne izlerine olduğu kadar gözeneklere de çare olabilen, kendi geliştirdiğim gümüşciltparlatma yöntemi ile akne skarlarının tedavisinde başarılı ve yüz güldürücü sonuçlar almaktayım. Akneyi tedavi ettikten sonra görevimiz bitmiyor. Tıpkı kilo vermek gibi. Nasıl ki kilo verdikten sonra önemli olan ideal kiloyu korumaksa aknesiz bir cilde kavuştuktan sonra da kaliteli cilt yapısını koruyabilmek olmalı amaç. Bu bağlamda ben mutlaka aylarca uğraşıp tedavi ettiğim ve cildini yakından tanıyıp çözümlediğim hastam için uygun nemlendirici temizleyici ve arındırıcı ürünleri belirlerim. Cildimiz dışarda kaldığında kararan ve lekelenen bir gümüş gibidir. Sağlıklı bir cilt parlaktır. 

Belli aralıklarla temizlenmesi ve parlatılması gerekir. Hastamın cildinin tekrar matlaşmaması ve eskiye dönmemesi için hastamı belirli aralıklarla takip eder uygun olan medikal bakımları ve yıllık cilt yenileyici peelinglerini ve gümüş cilt parlatma tedavisini uygularım.

Sayın Dr Neslihan Dolar,

SİVİLCE TEDAVİSİNDE VİTAMİNLER İŞE YARAR MI?

Sivilcelerim var ufak tefek ama beni çok rahatsız ediyor ve sürekli tekrarlıyor. Hangi vitamin eksikliği sivilce yapar? Vitaminler işe arar mı?

Sevgili Murat Bey,

VİTAMİN EKSİKLİĞİNDE SİVİLCELER ARTABİLİR

Yapılan araştırmalar sivilce problemi insanlarda çinko eksikliğine rastlandığını ortaya koymakta. Akne oluşumuna yol açan yağ üretiminde çinkonun eksik olmasının büyük bir etkisi vardır. Çinko bağışıklık sistemini güçlendiren, hücre yenileyen bir mineraldir. A vitamininin kimyasal bilesimini harekete geçirir ve antibakteryel etkisi ile sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. A vitamini vücudun hücrelerinin yeniden yapılanmasını sağlayan ve cilt sağlığını koruyan en önemli besin kaynaklarından biridir. Bu nedenle bu vitaminin eksikliği, sivilce artışına neden olabilir. A vitamini cildi korur ve oluşan doku hasarının onarılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda aşırı yağ birikiminin önüne geçer. Bu da sivilce oluşumunu engeller. Yani A vitamini hem akne hem de yaşlanmaya karşı savaşan etkili bir maddedir. Akne ve siyah nokta sorununu ortadan kaldırmak için B 5 vitaminin alınması da önerilir. Bu vitamin adrenal bezlerin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Özellikle hormonal düzensizliklere bağlı olarak ortaya çıkan sivilce sorunu için son derece etkilidir.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı