• $32,4327
  • 35,1123
  • 2325.34
  • 9096.99
23 Eylül 2018 Pazar 00:14 | Son Güncelleme:

'Rock müzikaller' yeniden Harbiye'de

'Rock müzikaller' yeniden Harbiye'de

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

Türkiye’nin en önemli oyuncularının ve sanatçılarının yer aldığı ‘Rock Müzikaller’ yarın Harbiye’de gerçekleşecek. Birbirinden farklı ve sürpriz performansların sergileneceği etkinlik öncesi projede yer alan Ferman Akgül, Ayça Varlıer ve Aslı Gökyokuş ile ‘Rock Müzikaller’i konuştuk…

AYÇA VARLIER

10 SENEDE TİYATRO DA GELİŞTİ MÜZİKALLER DE

“11 yıl önce de yapılan ilk projede de yer almıştım. İnanılmaz doğru isimleri de görünce tekrardan bu projede yer almayı kabul ettim. Gelişiyoruz, seyirci belki o zaman sıcak bir şefkatle karşılamıştı bu projeyi. Artık 10 senede tiyatro da müzikaller de gelişti. Belki 5 sene önce yapılsaydı bir ilgi olmayacaktı. Bu sene müzikallerin da sayısı arttı. Haliyle böyle olunca seyirci de gelişim gösterdi. Biz müzikallere Haldun Dormen sayesinde başladık. Ondan sonra müzikalleri seyirciye aşılamak için o kadar çok çaba gösterdik ki bu organizasyon da bunun bir sonucu diyebilirim. Yurtdışına baktığımızda ise adamlar bizden 100 yıl önceden gidiyorlar. Ama bizde de bir açlık var. Bu açlığı farklı müzikal projelerle doyurabilmeye çalışıyoruz. Bu projede de inanılmaz heyecanlandığım kişilerle sahnede olacağım. Çok şanslıyım ki seyircinin bu projeyi farklı ve merak ettiği sanatçılardan izlemesi onlar için de çok güzel olacak. Rock ögeleri ve tınısı olan bir proje olacak. 11 sene önce elde ettiğimiz başarının daha fazlasını elde edeceğimizi düşünüyorum. Umarım her şey istediğimiz gibi olur ve bu projelerin devamı gelir.”

FERMAN AKGÜL

EN GELENEKSEL EN GÜÇLÜ YÖNTEMDİR

“Menajerim Emrah Günkaya ve Tuluğ Tırpan çok eski arkadaşlar. Onların vasıtasıyla ‘Rock Müzikaller’ teklifi geldi. Bu durum beni çok heyecanlandırdı çünkü ilk yapıldığı zaman işin ne kadar ses getirdiğini ve değerli bir hale geldiğini biliyorum. O dönem “keşke ben de bu projenin içinde yer alabilseydim” diye dediğimi de hatırlıyorum. Heyecan duydum ve sonra kendimi bir anda bu işin içinde buldum. Bu tip uzun çalışılmış ve görseli çok fazla olan içinde sadece rock solistlerinde değil çeşitli sanatçıların yer aldığı büyük bir oyun. O, müziği daha değerli hale getirecektir. Rock müzik zaman zaman çok yükseliyor bazen de düşüyor. Ama ben hala rock müziğini yelpazesinin daha geniş olabileceği ve herkese ulaşabileceği bir müzik tarzı olarak düşünüyorum. Bunun büyük bir kültür olduğunu bizim aktarmamız lazım bu şekilde. Bu müzikal rock müzik kültürünü öğretmeyecektir ama geleceğe aktarılması noktasında önemli bir rol üstlenecektir. Çünkü müzik biraz yozlaşıyor bu açıdan da önemli. Yeni jenerasyonun da algısı çok değişik; müziği dinledikleri ortamlar değişti. Onları ulaşmanın yolları da çok değişti onlara ulaşmak için geri kafalılık etmememiz lazım. Ama yine de en geleneksel yöntem en güçlü yöntemdir; sahne, görsellik ve tiyatro! Bunun yerini hiçbir şey bu kadar güçlü olamaz! Bazı konserlerde de müzik dışında her şey oluyor; aşırı müzik ve dansçılar… Bunu doğru bir şekilde harmanlamak şart! Harbiye’de de bunun bir örneğini göreceğimizi düşünüyorum.”

ASLI GÖKYOKUŞ

KENDİMİ ZORLAMAM İÇİN BİR FIRSAT OLDU!

“2007 yılında bu müzikal ilk kez sahnelendiğinde bana yine teklif gelmişti. Ama o dönem programım uymamıştı. Sonradan güzel bir sonuç doğurduğunda da “keşke bu projede yer alabilseydim” dedim sürekli kendi kendime. Bundan 2 ay önce de bana Rock Müzikaller’inin teklifi geldi. Bu sefer de çok düşündüm. Bu kadar zaman sonra yeni bir albümü çıkarıyorum, tüm konsantrasyonumu bu albüme vermek istedim. Ama gel gör ki bir şeyler beni içine çekti ve bu projede yer aldım. Sevdiğim insanlarla bir arada yer alma fikri bana hoş geldi. Çok yakın arkadaşım olan insanlar da var bu projede. Tipik bir rock konseri de değil bu. Müzikal olması bir kendimi zorlamam için bir fırsat oldu. Uzun zamandır sahnelerde konser vermediğim için çok özlemiştim. Değişik bir proje olacak ve her birimiz birbirinden güzel performanslar sergileyeceğiz. Bir erkeğin söylediği ve erkeğin üzerine kurgulanan bir şarkı söyleyeceğim.”

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi