• $32,387
  • 35,0538
  • 2326.36
  • 9093
30 Nisan 2018 Pazartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Dizide oynamam çünkü diyalogları unutuyorum

Dizide oynamam çünkü diyalogları unutuyorum

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Müziğin duayeni Cengiz Kurtoğlu, sevenlerini şaşırtacak bir sürpriz yaptı ve beyazperdeye “Merhaba” dedi. “Kızım ve Ben” adlı filmde kendini canlandıran Kurtoğlu’yla bir araya geldik. Hem ilk kez rol aldığı filmi hem de ailesini konuştuk. 

Cengiz Bey Öncelikle nasılsınız, nasıl bir gündeminiz var bu aralar?

Çok teşekkür ederim. Şahane kelimesinin üzerine söyleyecek başka bir kelime var mı bilmiyorum ama şahane bir gündemim var. 

Zaten çok iyi görünüyorsunuz…

E 30-40 yıl sonra ikinci baharımı yaşıyorum da ondan…

“Kızım ve Ben” filminde kendinizi canlandırıyorsunuz. Nasıl bir his?

Sevgili Cemal Hünal ve İrem Helvacıoğlu’nun başrolünü oynadığı muhteşem bir dram. Aynı zamanda gerçek bir hayat hikâyesi… Filmde ki başrol karakterler daha önceki yaşamlarında benim şarkılarımı dinlerlermiş, ben de bu noktalarda katıldım filme ve çok mutlu olum. Muhteşem bir senaryo muhteşem bir film 6 Nisan’da vizyona girecek. 

Rolü size kabul ettiren ne oldu?

Rolü, yapımcı aynı zamanda çok kıymetli aile dostumuz olan Burak Memişoğlu kabul ettirdi. Memişoğlu ailesi benim çok yakınım ve hemşerim olduğu için hiç ikiletmedim ve kabul ettim. 

Çekimler nasıl geçti set ortamınız nasıldı?

Şahane geçti, havalar da güzeldi.

Yordular mı sizi?

Yook, teknik donanımlar muhteşem bir şekilde düzenlenmişti. Yemeğinden giyimine, dinlenme odasından sohbet alanlarına kadar güzel bir ortam vardı. 

Dizi teklifi gelse kabul eder misiniz?

Hayır, edemem. Çünkü diyalogları unutuyorum (kahkahalar). Mesela bu filmde çıkıp 3 dakika da okudum şarkımı bitti. Fakat oyuncular bir sahne için dört saat tekrar yapıyorlar. Oyunculara Allah sabır versin!

Peki, nasıl oluyor da yıllar geçiyor siz hep aynı kalıyorsunuz?

Hayatta tebessümü hiçbir zaman eksik etmiyorum ve aile müessesini sevgiyle ayakta tutuyorum. Benim ailem çok geniş; çocuklarım, torunlarım ve beni sevenler. Bunlardan çok büyük güç ve destek aldım. 

MÜZİĞİMİ AYIRMAM

Müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz? 

Müziğimi hiç ayırmadım. Hepimiz şarkı yapıp söylüyoruz. Yorumcular yorumunu yapıyor, bestekârlar bestesini… Müzikte tarz ve tavır vardır. Kimi tavır seni güldürür kimisi ağlatır kimisi de oynatır.  

İlham en çok nerede ve nasıl geliyor?

İlham İrem’den geliyor (kahkahalar). Bunu anlatabilmem çok mümkün değil, bu benim mesleğim ve bu işi hep aşkla yaptım hala yapıyorum. En büyük ilham; sevgi saygı ve vatanımıza sahip çıkmak…  

Aydın Kurtoğlu yaptığı şarkılarla büyük başarılara imza attı. Siz ne düşünüyorsunuz? 

Çocuklarımın asla bu işi yapmasını istemiyordum. Büyük oğlum Orçun akademisyen oldu ve kültür merkezlerinde konser veriyor, çok başarılı. Aydın benimle bir yarışmaya katıldı ve o yarışmadan sonra tavrı değişti. Aydın’ı tebrik ediyorum, stüdyoya girmeden önce 1.65’di stüdyodan çıktı 1.90 oldu. Çok disiplinli ve profesyonel bir kadro kurdu. Onun bu yolculuğunda en ufak bir yardımım olmadı, kesinlikle torpil yok. Başarılarından dolayı alkışlıyorum onu. 

Aydın Bey’le birlikte bir sürpriz düet yapar mısınız?

Aydın için çok erken. Tavrı, tarzı ve konumundan dolayı da öyle tahmin ediyorum ki babasıyla aynı albümde bir araya gelmez… Çünkü o popüler müzik yapıyor, benim alanım daha farklı. 

EVCİMEN BİR ADAMIM

Aydın Bey demişken, torunlarınız ne sıklıkta geliyor, evde nasıl bir cümbüş oluyor?

Çok sık geliyor torunlarım. Evde olduğum süre içinde de hanıma söylerim Aydın’ı, Orçun’u ara torunlar gelsinler diye…

Cengiz Kurtoğlu’nun bir günü nasıl geçer?

İnanır mısınız, çok gezdim hala geziyorum ama acayip evcimen bir adamım. Ailemle de çok seyahat ederim. Onun haricinde çocuklarım ve torunlarımla olurum. Zaten Allah razı olsun eşim artık evden çıkmama müsaade etmiyor (gülüyor). Beraber geçinip gidiyoruz… 

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

Çok teşekkür ediyorum! Sevgi ve saygı kelimesi haricinde başka bir ifade kullanmıyorum, bir birimizi bu güzelliklerle koruyalım. Kızım ve Ben filminin bol gişesi olsun tüm ekibe başarılar diliyorum. Burak kardeşim ve sizlere de sonsuz teşekkürler…

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi