• $32,3784
  • 35,0726
  • 2326.03
  • 9090.34
30 Eylül 2018 Pazar 00:53 | Son Güncelleme:

Ailemde müzik hiç eksik olmazdı

Ailemde müzik hiç eksik olmazdı

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Son single’ı ‘Aşk Katili’ni müzikseverlerin beğenisine sunan başarılı şarkıcı Özay Bakır hem hayatının bilinmeyen yönlerini hem de Ozan Çolakoğlu’yla çıktığı yoldaki hayallerini AKŞAM Pazar’a anlattı. Bakır, “Aşk katili de oldum, aşk kurbanı da…” diyor. 

İnsanlarda seni uzun zamandır gerçekleştirdiğin başarılı sahnelerde tanıyor. Sen ne düşünüyorsun?

İnsanlar beni gece sahnelerimden tanıdı. Beğenilmek, tanınmak ve müzikal anlamda takdir edilmek çok güzel bir duygu. Ama o konuda şöyle bir şey de var; işin temeli sahne. Mesela bir siyaset adamının başarılı olduğu nokta miting alanıdır. Yani miting alanında başarılıysa o siyasetçi en tepeye çıkabilir. Sahne de öyle bir şey… Şarkıcının öncelikle sahnesi iyi olmalıdır, sahnede başarılı olmalı ki devamını getirebilsin. Bunun örnekleri aklıma ilk gelen Murat Dalkılıç, Berkay… Bunların hepsi sahneden kazıya kazıya gelip başarılı olmuş isimler. Sahnenin getirdiği başarı ve rüzgâr insanı hak ettiği yere atıyor.

Gece hayatı zor mu?

Gece hayatı çok zor kendimi ifade edebildiğim meslekte saatlerin pek önemi olmuyor. Benim gerçekten para almadan yapabileceğim bir şey. 

Müzikle tanışman nasıl oldu? 

Genlerimde var desem yanlış olmaz aslında. Ailemde müzik hiç eksik olmazdı. İlkokuldan beri korolarda yer alırdım. 14 yaşında gitar eğitimiyle müziğe ilk adımımı  attım... En büyük hayalim kendi sonsuzluğumda müzik dünyasında var olmak ve kendi şarkılarımı var etmeye çalışmak.

Başka bir mesleği hiç düşünmedin mi?

İşletme okudum. Babam mali müşavir  ve kurulu bir düzeni vardı. Beni de hep oraya yönlendirdi. Açıkçası bende konservatuar okumak istiyordum ama olmadı. Beyaz yaka olarak devam ettim hayatıma ama mutsuzdum. Çünkü herkesin kendini gördüğü bir yer vardır ve ben hep ona ulaşmayı hayal ettim. Ve dedim ki en kötü senaryoda bile sevdiğim işi yapacağım.

Ozan Çolakoğlu’yla yollarınız nasıl keşişti?

 “Aşk Katili” parçasının hayal ettiğim bir sound’u vardı ve ben Ozan Çolakoğlu’na ulaştım.

Neye dikkat ettiniz çalışırken? 

Ozan Ağabey benden pek bir şey istemedi! Çünkü şarkının ruhunu çok beğendi. Zaten “Ozan Ağabey şunu yapar mısın?” demek doğru bir şey değil. Sadece “şöyle olsa mı?” dediğim konular vardı o da genel olarak aynı fikirdeydi. Çok kolay ve güzel bir çalışma süreci geçirdik birlikte. 

Sıkıntılar yaşıyor musun? 

Nezih bir ortamda söylediğim için ve insanlarda beni bildiği için hiç sıkıntı yaşadığımı söyleyemem. Başta birkaç problemler yaşadım onları da tecrübe olarak cebime koydum ve başka şeylerin olmasına izin vermeden yoluma devam ediyorum. 

Peki, buna kendini hazır hissediyor musun? Repertuvar, sahne heyecanı...

Buna şu anlamda hazır değilim; insanların benim şarkılarımı daha fazla duyması gerekiyor, bir albüm yapmam gerekiyor, albüm yaptıktan sonra ayrıca cover şarkılarla birlikte iyi bir konserin hakkını vereceğimi düşünüyorum. Hayâlim sadece konser verebilme noktasına gelmek. 

MADDİ MANEVİ MUTLUYUM

Başaramamak gibi korkun var mı?

Başarısızlık korkusu değil en azından pozitif tarafından bakıyorum. Sevdiğim işi yapmaya cesaret ettim ve bunun peşinden gittim sıfırdan. Ve şuan maddi ve manevi olarak burada olmaktan da mutluyum.

Bir dönem Seren Serengil’le yaşadığın ilişki çok konuşuldu. Son şarkın ‘Aşk Katili’ ona yazdığın söylenildi. Doğru mu?

Şimdi ye kadar Seren’le ilgili hiç konuşmadım ve bundan sonra da konuşmam. Bir evliliği var. Bu şarkıyı çıkartacağım kendisiyle birlikte olduğum zaman belliydi. Tek söyleyebileceğim kendisine yazılmadığı.

Çok fazla kadın hayranın var? Mesafeyi nasıl koruyorsun?

Bazı şeyleri söyleyemiyorsun insanlara ama hissettirebiliyorsun. Karşı taraf ona göre tavrını alıyor.  

Senin için aşk anlamı nedir? Aşk katili misin?

Aşk katili de oldum, aşk kurbanı da… Aşk benim uzun zamandır kaçtığım duyguydu. Beni ezsin geçsin, karar mekanizmamı yok etsin, dağıtsın beni gerekiyorsa... Böyle büyük bir şey yaşamak istiyorum. Ona bir açlığım var diyebilirim. Onun dışında seversin benimsersin onlar ayrı şeyler. Onları yaşadık zaten, aşk başka bir şey. Kaçtığım duyguyu tekrar yakalamak istiyorum. Bu sefer istiyorum ama şuan hayatımda kimse yok bunu yakalayana kadar da olmayacak.  

TÜRKİYE’DE TARKAN, DÜNYADA DA MICHAEL JACKSON

Kimleri örnek alıyorsun?

Türkiye’de Tarkan’ı örnek alıyorum duruş anlamında, müziğe olan titizliği anlamında. Kenan Doğulu, Sezen Aksu yani kendi şarkılarına yazabilen sanatçılar beni çok etkiliyor. Olmayan bir şey yaratmak bana göre sanatçılık tam anlamıyla. Bir de ses sanatçılığı diye bir şey var! Tarkan, Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Sıla ve daha sayabileceğim birçok isim var. Dünyada da Michael Jackson diyebilirim. Çünkü çocuklar için şarkı yazdı, fakirler için yazdı. Sadece aşka dair değil hayata dair söylemleri olması beni etkiledi.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi