• $32,3178
  • 35,0721
  • 2293.15
  • 9055.81
27 Mayıs 2022 Cuma 16:23 | Son Güncelleme:

Yok böyle lezzet! Birebir tutan kıymalı kol böreği tarifi

Yok böyle lezzet! Birebir tutan kıymalı kol böreği tarifi

Kıymalı kol böreği tarifi merak ediliyor. Pikniklerin, günlerin ve davetlerin vazgeçilmezi olan kol böreği elle açılan hamurla hazırlanıyor. Şef Arda Türkmen'in birebir tutan börek tarifi favoriniz olacak.

Kol böreği tarifi zor olsa da lezzeti tüm emeğe değiyor. Çünkü kol böreğinin yufkası elle açılıyor. Kıymalı kol böreğinin hamurunda bilindik malzemeler yer alıyor. Şef Arda Türkmen'in kol böreği tarifine göre hamurun püf noktası sirke olması ve 30 dakika dinlendirilmesi. İşte Arda'nın mutfağından birebir tutan kıymalı kol böreği tarifi ve malzemeler...

KIYMALI KOL BÖREĞİ HAMURU İÇİN MALZEMELER

5 su bardağı un

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 adet yumurta

Yarım su bardağı sıvı yağ

Tuz

1 + ¼ su bardağı su

Arası için Malzemeler

100 gr. tereyağı – eritilmiş

İç harcı için malzemeler

Zeytinyağı

2 adet kuru soğan

500 gr. kıyma

4 adet orta boy patates – rende

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kırmızı pul biber

KIYMALI KOL BÖREĞİ İÇ HARCI TARİFİ

Bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyip kavurun. Rende patatesleri ilave edin iki tur çevirdikten sonra kenara alın.

HAMUR TARİFİ

Bir karıştırma kabına unu alın. Ortasını havuz şeklinde açın. Sirke, yumurta, sıvı yağ, tuz ve suyu ilave edip ilk önce çatal yardımıyla sonra elinizle kıvam alana kadar iyice yoğurun. 30 dakika dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz hamuru ortadan ikiye bölün. Böldüğünüz parçalardan sekiz eş parça, toplamda 16 eşit parça olacak şekilde bezeler elde edin. Bezeleri dörtlü gruplara ayırın. Dörtlü gruptaki her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız her hamurun üzerine tereyağı sürün, en üst katı yağlamayın. 4 adet bezeyi üst üste yerleştirip dikdörtgen olacak şekilde yeniden açın. Her beze grubunu bu şekilde hazırlayın.

Açtığınız hamurun uzun olan kısmına iç harcı yayın ve ortasına kadar rulo olacak şekilde sarın. Geldiğiniz yerden hamuru kesin. Kendi etrafında döndürüp fırın kabınıza alın.

Kestiğiniz hamurun uç kısmından iç harcı yayın rulo yapın diğer rulo yaptığınız hamurun etrafına sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve hamurların etrafına sarın. Kalan tereyağını hamurların üzerine sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Evde katmer tarifine bayılacaksınız

Kahvaltıda ne yapsam diyenlere 3 nefis öneri

Kişilik testi neden aşık olamadığınızı söylüyor! Resimde ilk gördüğünü işaretle

  • kıymalı kol böreği tarifi
  • kol böreği
  • kol böreği tarifi
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'