• $8,4883
  • €10,2844
  • 500.554
  • 1441.33
04 Mayıs 2021 Salı 13:57 | Son Güncelleme:

Yaprak sarmayı bir de böyle deneyin, bayılacaksınız! İftara nefis lezzet

Yaprak sarmayı bir de böyle deneyin, bayılacaksınız! İftara nefis lezzet
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hep aynı yemek tariflerinden bıkanlar için iftara vişneli yaprak sarma ve yoğurtlu patlıcan mezesi tarifi hazırladık. Türk mutfağında çok sevilen yaprak sarmayı bir de böyle deneyin. İç harcından sosuna kadar her detayı veren Şef Rafet İnce'nin vişneli yaprak sarma ve yoğurtlu patlıcan mezesi tarifi ve malzemeleri haberimizde...

İftara nefis yaprak sarma tarifi ve kolay meze tarifi arıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü vişneli yaprak sarma ve yoğurtlu patlıcan mezesi tarifi oldu. Şef Rafet İnce hem görselliği ile hem de tadıyla enfes bir lezzet olan vişneli yaprak sarmanın püf noktalarını anlattı. Önce yoğurtlu patlıcan mezeyi hazırlayın, ardından servis tabağına alın. Üzerine vişneli yaprak sarmaları koyun. Ardından iftar sofrasına nefis tarife yer açın. İşte "Bugün ne pişirsem?" diyenlere eşsiz tarifler...

VİŞNELİ YAPRAK SARMA VE YOĞURTLU PATLICAN MALZEMELER

Yaprak sarma için malzemeler

250 gram yaprak

200 gram orta yağlı dana kıyma

Yarım çay bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 dal maydanoz

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kuru nane

1 su bardağı vişne

3 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz, karabiber

Sosu için:

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Sıcak su

YOĞURTLU PATLICAN MALZEMELER

1 adet patlıcan

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı ezilmiş ceviz

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

YAPRAK SARMA TARİFİ

Soğanı ve maydanozu ince ince doğruyoruz. Kabımıza kıyma, önceden ıslattığımız pirinç, soğan, maydanoz, domates salçası, biber salçası, kırmızı toz biber, pul biber, kuru nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyip harcımızı yoğuruyoruz. Harcımızı yaprağın ortasına yerleştirip sarıyoruz. Tencerenin dibine vişne ve sarmaları sırasıyla yerleştiriyoruz.

Sos İçin:

Domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, tuz ve karabibere sıcak su ekleyip karıştırdıktan sonra tenceremize ekliyoruz.

YOĞURTLU PATLICAN TARİFİ

Patlıcanımızı delip ocağımızda közlüyoruz. Cevizleri havanda eziyoruz. Kabımıza sarımsak, yoğurt, zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra cevizlerimizi de ilave ediyoruz. Közlenen patlıcanı soyduktan sonra ince ince doğruyoruz ve yoğurt sosumuza ekleyip karıştırıyoruz. Tabağımıza önce sosumuzu, sonra sarmaları koyup üzerine tenceredeki sostan gezdiriyoruz.

  • yaprak sarma tarifi
  • vişneli yaprak sarma tarifi
  • yoğurtlu patlıcan
  • Benim Yemeğim bugünkü menü
<p>Tarihçi-Yazar Koray Şerbetçi bu hafta Kestirmeden Tarih  programında Kudüs özel bölümüyle karşını

Medeniyetlerin aynası Kudüs… Kadim şehre kim ne getirdi?

Tüm bildiklerinizi unutun! Seyahat ve deniz yolculuklarını kökten değiştirecek

Filistinli aileler, işgalci İsrail saldırılarından korunmak için okullara sığındı

NASA Mars'ın 3 boyutlu görüntülerini yayınladı