• $ 7,279
  • € 8,5586
  • 475.434
  • 1075.52
Haber Hattı
Haber hattı
0530 708 54 54
Bip""/
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat
10 Aralık 2019 Salı 10:57 | Son Güncelleme:

MasterChef'te yapılan Kayseri yağlama tarifi nedir, hamuru nasıldır? Yağlama nasıl yapılır?

Yağlama tarifi araştırılıyor. Kayseri yağlama nasıl yapılır, hamuru nasıldır? Kayseri yöresine ait olan Kayseri Yağlama sofraları şenlendiren lezzetlerimizden biridir. Sevilen programlardan olan MasterChef’te her hafta farklı yörelere, ülkelere ait yemekler yapılıyor. Bu hafta Kayseri yöresine özgü bu yemeği yapabilmek için yarışmacılar arasında kıran kırana bir mücadele gerçekleşecek. Haberimiz içerisinden yağlama tarifine ulaşabilirsiniz.

Yağlamanın nasıl yapıldığı merak ediliyor. Kayseri yağlama tarifi nedir, hamuru nasıl yapılır? MasterChef’te her bölümde farklı yemekler yapılıyor. Sevilen programda her hafta yarışmacılar arasında kıran kırana bir mücadele yaşanıyor. Bu haftanın ilk bölümünde yarışmacılar en güzel yağlamayı yapmaya çalışacaklar. Evde en güzel Kayseri yağlamasının yapılışına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ

HAMURU:

4 bardak un
10 gr. kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 bardak ılık su
HARCI:

350 gr. az yağlı dana kıyma
2 tane büyük boy soğan
3 tane domates
4 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Su


YAPILIŞI:

Öncelikle unumuzu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasına havuz açıyoruz. Unun üzerine tuzu serpeliyoruz. İçine mayayı ve şekeri koyuyoruz. Biraz ılık su ekleyerek mayanın erimesini sağlıyoruz. Daha sonra kenarlardan unu ala ala yoğurmaya başlıyoruz. Bu arada ılık suyu iki bardağa tamamlıyoruz. Ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzetli olacaktır. Yoğurma işlemi bitince üzerine nemli bir bez kapatıyoruz ve bir saat kadar mayalanmasını bekliyoruz.
Bu arada harcı için, soğanları çok küçük küçük  doğruyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz veya rendeliyoruz.
Biberlerin tohumlarını alıp, ince ince doğruyoruz.
Tavaya kıymamızı koyuyoruz ve suyunu salıp, çekene kadar kavuruyoruz.
Suyunu çektikten sonra soğanları ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Biberleri ekliyoruz.
Birkaç dakika sonra salça ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Daha sonra domatesleri ilave ediyoruz.
Tuzunu ve baharatını kattıktan sonra kavurmaya devam ediyoruz.
Daha sonra bir bardak sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte birkaç dakika pişirip, altını kapatıyoruz.
Kapağını kapatıp, harcın koyulaşmasını bekliyoruz.
Bu arada hamurumuzu 20 bezeye bölüyoruz. Bezelerimizi tezgaha un serperek pasta tabağından biraz daha büyük açıyoruz.
Teflon tavamızı ısıtıyoruz. Hamurlarımızı çok sertleştirmeden önlü arkalı pişiriyoruz.
Pişen yufkalarımızı sofra bezine sarıyoruz ve kapaklı bir kaba alıyoruz. Bu sayede yumuşak kalacaktır.
Büyük bir servis tabağına en alta bir yufka koyuyoruz ve üzerine harçtan yayıyoruz. Bu şekilde beş sıra yapıyoruz. En üste tekrardan harcımızdan koyuyoruz. Yani 4 tane beşli yağlamamız olacak, harcı azar azar koyun ki yetsin.

Lise boş kontenjanlar 2020 listesi yayında mı?

Lise boş kontenjanlar 2020 listesi yayında mı?

'GAP'ın merkezi' domatesi kurutup ekonomiye kazandırıyor

''GAP'ın merkezi'' domatesi kurutup ekonomiye kazandırıyor

Yaz sezonu indirimine hazır mısınız?

Yaz sezonu indirimine hazır mısınız?

Bu tahta parçasını muhteşem bir yüzüğe dön&#

Bu tahta parçasını muhteşem bir yüzüğe dönüştürdü