• $8,4705
  • €10,2921
  • 501.151
  • 1441.33
19 Nisan 2021 Pazartesi 14:54 | Son Güncelleme:

Ünlü şeften adım adım lahmacun tarifi! Birebir tutan ev yapımı lahmacun tarifi

Ünlü şeften adım adım lahmacun tarifi! Birebir tutan ev yapımı lahmacun tarifi
AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Lahmacun tarifi pandemide evde en çok denenen lezzetlerden biri oldu. Peki, lahmacun nasıl yapılır, lahmacunun püf noktası nedir? Benim Yemeğim Programı'nı sunan Şef Rafet İnce bugün ev yapımı lahmacun tarifini anlattı. Ekran başında tarifi kaçıranlar için birebir tutan lahmacun tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Lahmacun tarifinde hamurun püf noktası merak ediliyor. Özellikle Ramazan'da ev yapımı lahmacun tarifi çok tercih edilenler arasında. Hafta içi her gün ekranlara gelen Benim Yemeğim'de Şef Rafet İnce bugün lahmacunun püf noktasını anlattı. Tarifi kaçıranlar için şefin özel tarifini hazırladık. İftara ne pişirsem diye düşünüyorsanız birebir tutan lahmacun tarifimizi mutlaka not alın. İşte Şef Rafet İnce'den adım adım lahmacunun yapılışı ve malzemeleri...

LAHMACUN TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru İçin;

3 su bardağı un

Alabildiği kadar su

1 tutam tuz

İç harcı için:

200 gram dana kıyma

1 kırmızı kapya biber

1 çarliston biber

Yarım demet maydanoz

2 adet domates

4 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı pul biber

İçi için:

1 adet patlıcan

1 adet limon

8 yaprak roka

8 dal maydanoz

Tuz

Karabiber

LAHMACUN TARİFİ

Lahmacun hamurunun yapılışı:

Un, tuz ve suyu karıştırarak hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz, ardından 5-10 dakika dinlendiriyoruz.

İç harcın yapılışı:

Kırmızı kapya biber, çarliston biber, domates, maydanoz ve sarımsağı doğrayarak zırhtan geçiriyoruz. Daha sonra karıştırma kabına kıyma ve sebze karışımını ekliyoruz. Ardından tuz, pul biber ve karabiber ekleyerek iç harcımızı karıştırıyoruz.

Dinlenen hamurdan bezeler alarak açıyoruz. Açtığımız lahmacun hamurlarının üzerine iç harcı ekleyerek 180 derecede yaklaşık 8 dakika pişiriyoruz. Pişen lahmacunla servis etmek için patlıcanımızı közlüyoruz. Közlenen patlıcana tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon ekliyoruz. Lahmacunun arasına patlıcan, doğranmış maydanoz ve rokayı ekleyerek sarıyoruz ve dilimleyerek sunum yapıyoruz.

  • lahmacun tarifi
  • ev yapımı lahmacun tarifi
  • adım adım lahmacun tarifi
  • lahmacunun püf noktası
<p>İçişleri Bakanlığı, valiliklere 'Kademeli Normalleşme Tedbirleri' konulu genelge gönderdi. Detayl

Kademeli normalleşme süreci başlıyor

Yer siyah, gök beyaz; şampiyon Beşiktaş!

Filistinlilerin evleri yerle bir oldu

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, emekli öğretmenlerle çevrim içi bayramlaştı