Türk kahveli mantı tarifi ekran başındaki izleyenlerin ilgisini çekti. Şef Rafet İnce'nin sunduğu Benim Yemeğim programında günün menüsü Türk kahveli mantı oldu. Hafta içi her gün saat 12:00'de yayınlanan yemek yarışmasında 360 Tv'de yayınlanıyor. Alternatif yemek arayışında olanlar için Türk kahveli mantı tarifi ve malzemeleri haberimizde.
TÜRK KAHVELİ MANTI
Malzemeler
Hamur İçin;
3 Su Bardağı Un
3 Yemek Kaşığı Türk Kahvesi
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı
İç Harcı İçin:
150 Gram Dana Döş Çift Çekim Kıyma
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
Yarım Tatlı Kaşığı Sumak
Karabiber, Tuz
Yoğurt İçin:
4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
7 Yaprak Fesleğen
1 Diş Sarımsak
Tuz
Sos İçin:
4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
7 Dal Taze Nane
Yarım Tatlı Kaşığı Sumak
TÜRK KAHVELI MANTININ YAPILIŞI
İç Harcı İçin:
Kıymaya sumak, rendelenmiş soğan, sarımsak, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz.
Mantı İçin:
Un, türk kahvesi, yumurta, tuz ve ılık su ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Bezeler haline getirdiğimiz hamuru kare şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz parçaların ortasına iç harcımızı ekleyerek hamurumuza mantı şeklini veriyoruz. Şekil verdiğimiz mantıları tuzlu suda haşlıyoruz.
Sos İçin:
Zeytinyağına nane ve sumağı ekleyip sosun rengi değişene kadar kavuruyoruz.
Yoğurt İçin:
Yoğurda ezilmiş sarımsak, fesleğen ve tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Bütün malzemeleri birleştirerek tabaklıyoruz.