Benim Yemeğim'in 7 temmuz menüsü tavuklu banduma tarifi oldu. Beyaz ete farklı bir lezzet katan tavuklu banduma tarifini ister öğlen ister akşam yemeklerinizde yapabilirsiniz. Peki tavuklu banduma nasıl yapılır? Tavulu banduma tarifinin püf noktaları nelerdir?
Tavuklu banduma yapımı hem kolay hem oldukça lezzetli. Tavuklar önce 25 dakika tuzlu suda bekletiliyor. Daha sonra tiftileniyor. "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız bu tarif tam size göre. İşte adım adım söğürtme kebabının yapılışı ve malzemeleri...
TAVUKLU BANDUMA İÇİN MALZEMELER
ÇITIR TAVUK İÇİN
2 adet tavuk göğüs
1 adet kuru soğan
1 adet taze soğan
1 adet yufka
7 adet mantar
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 dal taze kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ceviz
5 dal maydanoz
3 yemek kaşığı yoğurt
TAVUKLU BANDUMA YAPILIŞI
Tavuk göğsünün birini tuzlu suda 25 dakika haşlıyoruz. Haşladığımız tavuğu tiftiyoruz. Diğer tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz. Tereyağı ve zeytinyağında tavuğu sotelemeye başlıyoruz. Kuru soğan, mantar, taze soğanı kuşbaşı doğruyoruz. Kekik ve cevizleri ince ince doğradıktan sonra cevizlerin yarısını sunum için ayırıyoruz. Önce soğanı tavukla soteliyoruz. Daha sonra mantarla beraber sotelemeye devam ediyoruz. Taze soğan, kekik, ceviz ve baharatları ilave edip 1,5-2 dakika daha soteliyoruz.
Yufkanın arasına zeytinyağı gezdirdikten sonra ikiye katlıyoruz ve sotelediğimiz tavuğu yufkaya yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz. Kestiğimiz bandumaları yağlı tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine zeytinyağı gezdirip 180 derecede 10 dakika fırında kızartıyoruz. Fırından çıkan bandumaların üzerine haşladığımız tavuğun suyunu gezdiriyoruz. Tifttiğimiz tavukları bandumanın üzerine ekliyoruz.
YOĞURTLU SOS İÇİN
İnce ince doğradığımız maydanozları yoğurt, tuz ve zeytinyağıyla beraber karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu sıkma torbasına alıyoruz. Bandumayı tabağa alıyoruz ve üzerine yoğurt sosumuzu ve ayırdığımız cevizleri ekliyoruz.