• $32,3301
  • 35,082
  • 2298.58
  • 8985.98
6 Ağustos 2020 Perşembe 17:12 | Son Güncelleme:

Tane tane pilav yapmanın püf noktaları! Pilav nasıl yapılır? Pilav tarifi ve malzemeleri

Tane tane pilav yapmanın püf noktaları! Pilav nasıl yapılır" Pilav tarifi ve malzemeleri

Pilav tarifi akşam yemeğine saatler kala araştırılıyor. Hemen hemen birçok ana yemeğin yanına yakışan tane tane pilav tarifi menünüze lezzet katacak. İşte pilavın püf noktaları ve yapılışı...

Genelde mutfak için "Pilavı yapan her yemeği yapar" denilir. Ama aslında tane tane pilav yapmak hiçte o kadar zor değil. Pilavın püf noktası ise seçtiğiniz pirinç ve pilavı kavurma aşamasıdır. Akşam yemeğinde ana yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz pilav tarifi ve malzemeleri haberimizde.

TANE TANE PİLAV TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Pirinçleri ıslatmak için;

Pirinçlerin üzerini geçecek kadar ılık su

Tuz

TANE TANE PİLAV TARİFİ YAPILIŞI

Öncelikle pirinci bol su ile yıkayın. Uygun bir kaba alarak üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin. Birazda tuz ilave edip karıştırın ve 15-20 dakika bekletin.

Daha sonra nişastası gidene kadar yani çıkan su berrak olana kadar yıkayın.

Tencerede tereyağını eritip suyu süzülmüş pirinci ekleyin ve 4-5 dakika kadar kavurun. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçler tane tane dökülmeye başladığında anlayabilirsiniz.

Pirinçler kavrulduktan sonra sıcak suyunu ekleyin. İsterseniz yarım tavuk suyu yarım sıcak su kullanabilirsiniz. Son olarak tuzu ekleyin.

Pilavı kapağı kapalı bir şekilde önce yüksek ateşte pişmeye bırakın. Ardından pirinçlerin üzeri göz göz olduğunda kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine havlu peçete sererek kapağını tekrar kapatarak 15 dakika dinlendirin. Tane tane pilavınız hazır. Afiyet olsun.

SU VE PİRİNÇ ÖLÇÜSÜ NASIL AYARLANMALI? 

2-3 kişilik bir pilav için 1 su bardağı pirinç yeterli olacaktır. 1 su bardağı pirinç ve 1,5 su bardağı su kullanabilirsiniz. Bu durumda 2 su bardağı pirinç için 2,5 su bardağı su yeterli olacaktır.

PİLAVIN PÜF NOKTALARI

Tane tane pirinç pilavı yapmak için pirinç tercihi büyük bir öneme sahip. Bunun için baldo pirinç ya da pilavlık pirinç tercih edilmelidir.

Pirinci kavururken ezmemeye özen gösterilmeli ve kavrulma süresine de dikkat edilmelidir.

Pirinçler kullanılmadan önce beyaz suyu akana kadar bol su ile yıkanmalıdır.

PİRİNÇ PİLAVI KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Pirinç pilavını yapmadan pirinçleri tuzlu suda beklettiyseniz ortalama 15-20 dakika da pişecektir.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak