• $7,3595
  • €8,9585
  • 436.971
  • 1536.11
30 Kasım 2020 Pazartesi 16:13 | Son Güncelleme:

Sosyal medya ve pazarda mumbar satışı yaparak kendi iş yerini kurdu

Sosyal medya ve pazarda mumbar satışı yaparak kendi iş yerini kurdu
IHA

Gaziantep'te sosyal medya üzerinden mumbar satışı yapan Selda Kökten, 4 yıl sonra kendi işini kurdu. "Bu işi bırak" yapamazsın diyenlere aldırış etmeyen Kökten, kendi markasının patentini aldı.

Sosyal medya ve pazarda mumbar satışı yapan Selda Kökten, yoğun ilgiyi görünce kendi iş yerini açmaya karar verdi. Gaziantep'te yaşayan Kökten, tüm kadın girişimcilere örnek oldu.

İHA'da yer alan habere göre Gaziantep’te çevresinin “Bu işi bırak” demesine rağmen sosyal medya üzerinden başladığı mumbar satışını başta Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Doğal Yaşam Pazarı’nda kurduğu tezgaha taşıyan 2 çocuk annesi Selda Kökten, bir buçuk yıl sonra da pazar tezgahında yaptığı işi kendi işyerine taşıdı. 

Bu işe başlarken hayalini kurduğu işyerine 4 yılın sonunda iş yerine kavuşan Selda Kökten’in girişimcilik hikayesi tüm kadınlara örnek olacak türden. Hayalinin ilk aşamasını gerçekleştirdiğini belirten Kökten’in şimdiki hayali ise kendi adına açtığı lokantanın bayiliklerinin tüm ülke geneline yayılması. “İnsanın kendisini ispatlaması çok güzel bir şey” diyen Kökten, kadınlara girişimci olmalarını tavsiye etti.

SOSYAL MEDYA HESABI, PAZAR TEZGAHI, ARDINDAN KENDİ İŞ YERİ

Hikayesinin 4 yıl önce bir arkadaşıyla mumbar yapıp yemeleriyle başladığını aktaran Kökten, daha sonra arkadaşıyla mumbarın neden satışını pazarlamasını yapmıyoruz diye düşündüklerini dile getirdi. 

Eşinin halasından mumbar yapmayı öğrendiğini paylaşan Kökten, kendini şu şekilde anlatıyor:

“Bir sosyal medya hesabı açıp mumbar, içli köfte, yuvalama gibi yöresel lezzetleri satmaya başladım. Ama baktım ki mumbar daha çok ses getirmeye başladı. Bu sefer sipariş üzerine mumbar yapmaya başladı. Daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Doğal Yaşam Pazarı’nda girişimci kadınlara bir fırsat verildiğini duydum. Başvurum olumlu sonuçlanınca pazarda çalışmaya başladım. 18 ay boyunca pazarda stant açtım. Gastronomi Festivali’ne katıldım. Festivalde yoğun ilgi gördüm. Ardından kendi markamı tescilletip patentimi aldım. Patenti de alınca kendi iş yerimi açmaya karar verdim.”

“BU İŞİ BIRAK” DEDİLER AMA O BIRAKMADI

Her zaman büyük hayallerim ve hedefleri olduğunu söyleyen Kökten, hiçbir zaman yılmadığını vurguladı. Çevresinin başta kendisine engel olduğunu aktaran Kökten, şu şekilde konuştu:

“Bana ‘Mumbar yapamazsın, Senden mumbarcı olmaz. Bu işi bırak’ dediler. Ben de onlara ‘Ben azmedeceğim. İleride benim bir işyerim olacak. Ben bayilik verecek duruma geleceğim. Türkiye’de Mumbarcı Selda’nın şubeleri olacak’ dedim. Bazı yerlerden şuan da bayilik için taleplerde geliyor. Benim önceden de bir çalışma hayatım vardı. Yıllarca bir medikal firmasında satış müdürlüğü yapmıştım. O işten ayrıldıktan sonra eşime ‘Evde boş oturmak istemiyorum’ demiştim. Kendimi o kadar boşlukta hissettim ki. Bir şeyler yapıp üretmem gerekiyordu. Denemeyle başladığımız yolda mumbarımın lezzeti baya bir ses getirdi. Eşim her hafta pazar günü benimle gelerek pazarda tezgahta çalışmama yardımcı oldu. Kızım da aynı şekilde hep destek verdi. Sürekli yanımda oldular.” 

“KADINLAR KENDİLERİNE BİR YOL SEÇMELİ”

Kadınların mutlaka kendilerine bir yol seçmeleri gerektiğini sözlerine ekleyen Kökten, “İnsanın kendisini ispatlaması çok güzel bir şey. Ben bunu başardım. Diğer kadınlara da tavsiye ediyorum. Korkmasınlar. Mutlaka önlerine setler çıkacaktır. Mutlaka zorluklar çıkacaktır. Ancak onlar bir şekilde aşılıyor. Sabretsinler.” diye konuştu.

“MUMBAR HER DERDE DEVADIR”

Mumbarın yapımında en önemli aşamanın temizlik olduğunu kaydeden Kökten, “Mumbar çok temiz olmalı. Biz 4-5 saat mumbarın temizliğiyle uğraşıyoruz. Daha sonra da doldurma işlemine geçiyoruz. Doldurma işlemi de bir o kadar sürüyor. Mumbar bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hamile kadınlar B12 vitamini kazanmak için yiyorlar. Çok fazla hamile müşterim var. Sağlık açısından çok faydalı bir yiyecektir. Mumbar iyi temizlenirse ve lezzetli olursa her derde devadır.” diye konuştu.

<p>İki ülke arasında gerçekleştirilen istikşafi görüşmelerin 61. turu tamamlandı. Bir sonraki turun

Atina ile hangi konular masada?

Türkiye'nin yeni nesil yerli silahları

Mehmetçik yeni kamuflajlarıyla görev başında

Mutfakta işinizi yarayacak pratik bilgiler! Yumurtayı pişirirken içine buz atarsanız...