• $13,451
  • €15,2844
  • 792.962
  • 2011.16
18 Ağustos 2021 Çarşamba 09:04 | Son Güncelleme:

Siirt'in tescilli yemeği büryan kebabı tarifi

Siirt'in tescilli yemeği büryan kebabı tarifi

Siirt'in büryan kebabı tarifi hem yurt içinde hem de yurt dışında sevilen yemekler arasında yer alıyor. Peki, büryan kebabı nasıl yapılıyor? Sofralara gelmek için hangi aşamalardan geçiyor? Büryan kebabının püf noktası iyi pişirilmesidir. İşte Siirt'in tescilli büryan kebabı tarifi ve malzemeleri...

Siirt'in büryan kebabı tarifi sofraların akşam yemeği olarak tercih ediliyor. Öyle ki sofrada büryan kebabı varken başka yemeğe de gerek kalmıyor. Oldukça doyurucu olan Siirt'in tescilli lezzeti büryan kebabı kuzu etinden yapılıyor. Büryan kebabının püf noktası ise iyi pişirilmesidir.

Büryan kebabı ayrıca Siirt'te kahvaltıda da tüketiliyor. Hatta büryan ustaları yurt dışından bile talep geldiğini belirtiyor. Büryan kebabı yanına nar gibi kızartılan ve pide ekmek, kuru soğan, domates ve acı biber eşlik ediyor. İşte büryan kebabının yapılışı ve malzemeleri...

BÜRYAN KEBABI MALZEMELER

Kuzu eti ve tuz

Yanında servis için pide, soğan ve domates

BÜRYAN KEBABININ YAPILIŞI

Büryan kebabı tarifi için öncelikle kuyu içerisinde odun yakarak ateşi köz haline getirin.

Kuzu etinin (Yarım gövde) but ve kol kısmını ayırdıktan sonra, leğen kemiğini bırakarak diğer kemiklerden sıyırın. Kemikli etleri, kuyuya yerleşebilecek büyüklükte kulplu kazan içerisine koyun ve su ilave ederek köz üzerine yerleştirin.

Kemiksiz etleri çember şeklinde bulunan demire yerleştirilmiş çengellere, 10-15 tane yarım gövde, leğen kemiğinden asın ve kuyu içerisine havada kalacak şekilde duvarlara değmeden daldırın, kuyunun üstünü metal kapak ile kapatarak kenarları kül ile sıvayın.

Pişme esnasında etin yağı, kazanın içine damlar, bu da kuyu içerisinde duman oluşmadan etin daha lezzetli pişmesini sağlar.

Ortalama 2-2.5 saat pişirin. Pişen kemiksiz etleri kuyudan çıkararak tezgah üstüne asın.

Bıçak ile istenilen miktar kadar keserek tartın ve kuşbaşı büyüklüğünde pide ekmek üzerine doğrayarak, tuzlayıp taş fırında ısıttıktan sonra servis yapın.

Ortalama 3-3.5 saat sonra, kazanı kuyudan çıkarın, pişen kemikli etleri bir tepsi içerisinde tezgaha koyun ve pide ekmek üzerinde servis edebilirsiniz. Ayrıca büryan kebabı yanına kuru soğan, domates ve acı biber de eşlik edebilir. Afiyet olsun...

  • büryan kebabı tarifi
  • büryan kebabı malzemeler
  • büryan kebabının püf noktası
  • tescilli lezzet
  • büryan kebabı
Türk savunma sanayisi geliştirdi... İlk görev yeri kutuplar olacak
Türk savunma sanayisi geliştirdi... İlk görev yeri kutuplar olacak

Türk savunma sanayisi geliştirdi... İlk görev yeri kutuplar olacak

Fatih Sultan Mehmet Trabzon'u fethederken kullanmıştı... Fetih rotası için çalışma başladı
Fatih Sultan Mehmet Trabzon'u fethederken kullanmıştı... Fetih rotası için çalışma başladı

Fatih Sultan Mehmet Trabzon'u fethederken kullanmıştı... Fetih rotası için çalışma başladı

Akıncı'ya müthiş özellik: MAM-T mühimmatı envantere girdi
Akıncı'ya müthiş özellik: MAM-T mühimmatı envantere girdi

Akıncı'ya müthiş özellik: MAM-T mühimmatı envantere girdi

<p>Çok şanslı biri olduğunu söyleyen Bülent  Serttaş, 'sahnelerden çok para kazanıyor ve kazandırıyo

Gayrimenkul zengini Bülent Serttaş'ın duası: Rabbim çok para verme!

İstanbul'da bordo-mavi fırtına!

Beyaz örtü her yeri sardı! İşte Türkiye'den kar manzaraları

Piton ve timsahın ölümcül mücadelesi! Görenler dehşete kapıldı