Beyran tarifi iftar sofralarının vazgeçilmezi. Gazianteplilerin sabahları bile tükettiği beyran içerdiği et suyu ve sarımsak nedeniyle birçok hastalığa da şifa oluyor. Peki, evde beyran yapılır mı? Ev yapımı beyran tarifini iftar için deneyebilirsiniz.
Damak zevkine göre acılı, orta acılı veya az acılı ve sarımsaklı olarak servis edilebilir. "Bey yemeği" "Doğal antibiyotik" diye tanımlanan beyranın yapılışı ve malzemeleri haberimizde...
BEYRAN İÇİN MALZEMELER
1 kilogram kemikli gerdan
100 gram iç yağı
300 gram pirinç
Pul biber
Tuz
Karabiber
10 diş sarımsak
BEYRAN ÇORBASI TARİFİ
Beyran tarifi için önce etin haşlanması gerekiyor. Eti bir tencerede, yüksek ateşte kaynatın ve bu sırada suyun üzerinde oluşan köpüğü alın.
Kaynayan etin altını kısın ve haşlanıncaya kadar kaynatmaya devam edin.
Başka bir tencerede pirinci haşlayın. Haşlanan pirinçleri metal tabaklara bölüştürün.
Pirinçlerin üzerine et, et suyu, sarımsak, pul biber, damak zevkinize göre tuz, karabiber koyup limon sıkın.
Kaynayıncaya kadar ısıtın ve servise sunun. Beyran hazır. Afiyet olsun...