• $8,4603
  • €10,2745
  • 501.337
  • 1441.33
04 Mayıs 2021 Salı 16:09 | Son Güncelleme:

Şifa deposu ev yapımı beyran tarifi ve malzemeleri

Şifa deposu ev yapımı beyran tarifi ve malzemeleri

Gaziantep'in meşhur yemeği beyran iftar sofralarında yerini koruyor. Gazianteplilerin doğal antibiyotik diye adlandırdığı beyran kemikli etten yapılıyor. Haşlanmış et ile haşlanmış pirincin bakır tabaklara alınması ve üzerine et suyu ve pul biber eklenmesiyle hazırlanan beyranın saatlerce pişmesi gerekiyor. İşte ev yapımı kolay beyran tarifi ve malzemeleri...

Beyran tarifi iftar sofralarının vazgeçilmezi. Gazianteplilerin sabahları bile tükettiği beyran içerdiği et suyu ve sarımsak nedeniyle birçok hastalığa da şifa oluyor. Peki, evde beyran yapılır mı? Ev yapımı beyran tarifini iftar için deneyebilirsiniz.

Damak zevkine göre acılı, orta acılı veya az acılı ve sarımsaklı olarak servis edilebilir. "Bey yemeği" "Doğal antibiyotik" diye tanımlanan beyranın yapılışı ve malzemeleri haberimizde...

BEYRAN İÇİN MALZEMELER

1 kilogram kemikli gerdan

100 gram iç yağı

300 gram pirinç

Pul biber

Tuz

Karabiber

10 diş sarımsak

BEYRAN ÇORBASI TARİFİ

Beyran tarifi için önce etin haşlanması gerekiyor. Eti bir tencerede, yüksek ateşte kaynatın ve bu sırada suyun üzerinde oluşan köpüğü alın.

Kaynayan etin altını kısın ve haşlanıncaya kadar kaynatmaya devam edin.

Başka bir tencerede pirinci haşlayın. Haşlanan pirinçleri metal tabaklara bölüştürün.

Pirinçlerin üzerine et, et suyu, sarımsak, pul biber, damak zevkinize göre tuz, karabiber koyup limon sıkın.

Kaynayıncaya kadar ısıtın ve servise sunun. Beyran hazır. Afiyet olsun...

<p>Irak kuzeyinde devam eden Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları ile arama-tarama faaliyetl

Irak'ın kuzeyinde 2 odalı terör mağarası imha edildi

Yer siyah, gök beyaz; şampiyon Beşiktaş!

Filistinlilerin evleri yerle bir oldu

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, emekli öğretmenlerle çevrim içi bayramlaştı